Bag for en Sag på Gjessø Skole

Den 11. oktober stod i bagningens tegn, da 6.klasse på Gjessø Skole nær Silkeborg fik besøg af Tobias Hamann i anledning af den årlige indsamlingsbegivenhed, Bag for en Sag. Her trak eleverne i forklæderne for at kåre klassens dygtigste amatørbagere i bedste ’Den store bagedyst’- stil.

, Bag for en Sag på Gjessø Skole

6.-klasses ugentlige madkundskabstime, og tema om årstidens råvarer, blev i anledning af Bag for en Sag skiftet ud med det helt store chokoladeshow, da eleverne skulle dyste i at bage den franske chokoladekage Gateau Marcel. En svær kage, der var ’den hemmelige udfordring’ i finalen, da Tobias Hamann deltog i ’Den store bagedyst’.

Madkundskabsholdets 12 elever havde helt styr på, hvorfor børn og unge i hele landet skulle bage netop denne dag, og hvorfor deres skole fik besøg.

“Børn bager til Bag for en Sag, så BørneTelefonen kan få flere frivillige ind at sidde,” fortæller Alma. Hertil tilføjede klassekammeraten Kirrie: ”Det er mega heldigt, at det er vores skole, Tobias har gået på, så vi må bage med ham.”

Tobias Hamann sætter også pris på at bidrage til dagen: ”Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at nogle børn har behov for at bruge BørneTelefonen. Det er dét, vi støtter med Bag for en Sag, og det er jeg rigtig glad for,” fortæller han.

, Bag for en Sag på Gjessø Skole

Eleverne kastede sig med stor entusiasme ud i det komplicerede bageprojekt, som indebar adskillige trin, hvor de både skulle bage en bund, lave en mousse og chokoladepynt til at dekorere kagen med. Alle elementer skulle på køl ad flere omgange, så det krævede samarbejde og koordinering, så kagen kunne stå færdig hos dommerne, Tobias og madkundskabslærer Heide, efter to timer.

De fire hold måtte selv bestemme, hvordan de ville pynte deres kage. Andrea var helt sikker på, at kagen på hendes hold skilte sig ud fra konkurrenternes.

”Vores bliver måske den mest kreative. Vi skal lave de første bogstaver af vores navne i chokolade,” fortæller hun. Netop deres idé med personlige initialer på kagen smittede af på de andre hold, der supplerede med chokoladestjerner og - hjerter pyntet med guldstøv.

Frederik var på et af de hold, hvor kagen blev mere flydende end fast: ”Det er lidt ironisk, fordi to ud af tre på mit hold vil gerne være kokke. Men det er godt, at det er kokke og ikke konditorer,” smiler han.

, Bag for en Sag på Gjessø Skole

Det blev klassekammeraterne Emilie, Tobias og Alma, der løb med sejren for den bedste og flotteste kage. De fik ros af dommer Tobias:

”Kagen har en flot højde, og der er tænkt over pynten. Konsistensen er fremragende,” siger Tobias, der roste alle for at have gjort det godt med den udfordrende kage under tidspres.

, Bag for en Sag på Gjessø Skole

Efter at have overværet 6. klasses fine præstation, blev madkundskabslærer Heide inspireret til et gentage Bag for en Sag næste år og lade eleverne bage med deres venskabsklasser, da ”det åbner op for at tale om BørneTelefonen,” som hun formulerer det.

Bagefter konkluderede Kirrie på dagens bagebegivenhed:
“Det var fedt at være med, fordi jeg elsker at bage. Der er meget, der er gået galt, men det var stadig rigtig sjovt,” fortæller hun.

, Bag for en Sag på Gjessø Skole