Bliv frivillig på Børns Vilkårs Gruppechat

Vil du være med til at starte et helt nyt og spændende samtaletilbud til unge? Og vil du være med til at skabe et trygt, digitalt rum, hvor unge i fællesskab kan dele deres tanker om ungdomslivets mange udfordringer? Så bliv frivillig Gruppeleder på Børns Vilkårs Gruppechat.   

Vi tilbyder dig 

Et spændende og meningsfuldt frivilligt arbejde, hvor du har mulighed for at gøre en forskel for unge mellem 15-25 ved at facilitere et trygt digitalt rum. Du får mulighed for at få erfaring med digital mødeledelse og frivilligt arbejde med unge, hvorfor du vil opnå faglig viden om unges udfordringer og digitale adfærd, herunder hvordan unge håndterer disse udfordringer og spejler sig i hinanden online.  

Du vil naturligvis have mulighed for individuel sparring og feedback på konkrete samtaler i Gruppechatten eller emner i forbindelse med faciliteringen af Gruppechatten. 

Derudover kan vi tilbyde adgang til relevant viden gennem Frivilligportalen samt online kurser og arrangementer og et frivilligbevis til dit CV, når du har været frivillig hos os i et år.  

Ansøg

Om jobbet

Gruppechatten er et anonymt samtaletilbud, hvor op til seks unge ad gangen kan dele deres tanker i et trygt digitalt rum, spejle sig i hinanden og opleve, at de ikke er alene. Gruppechatten har åbent om aftenen og altid kun en time ad gangen. 

Som Gruppeleder på gruppechatten skal du tage gennemsnitligt én vagt om ugen á 2 timer. De to timer inkluderer 1 times chat samt ½ times forberedelse og ½ times efterfølgende refleksion med den kollega, du er på vagt med.  

Du faciliterer samtalerne på gruppechatten online hjemmefra og bliver selvfølgelig klædt godt på til jobbet gennem et digitalt uddannelsesforløb. 

Aldrig alene

Selvom du sidder hjemmefra, er du ikke alene på vagt. Du mødes altid med en frivilligkollega i Teams, så I er to sammen, men med forskellige opgaver. Nogle gange skal du facilitere samtalen i gruppechatten, mens du andre gange skal læse med og være refleksionsmakker for din frivilligkollega. 

Hver gruppechat-samtale tager udgangspunkt i et forudbestemt tema, så både deltagerne og du som facilitator ved, hvad aftenens samtale handler om. Det kan f.eks. være ensomhed, kærestesorger, komplicerede familieforhold, stress, præstationspres og lignende.  

Der vil altid være mulighed for at få individuel sparring samt feedback på konkrete samtaler i gruppechatten. 

Læs mere og ansøg

Det er vigtigt at din computer er klar til hjemmerådgivning

Her er en tjekliste:

  • Computeren skal køre seneste windows version med seneste opdateringer
  • Hvis du bruger MAC, så skal du have den seneste version af IOS
  • Der skal være installeret et Antivirus program
  • Kamera og mikrofon skal virke
  • Du skal have en stabil internetforbindelse

Andre måder at være frivillig på

Der er mange måder at blive en del af Børns Vilkårs korps af frivillige. Læs om mulighederne her.