Frivillig facilitator på Børns Vilkårs Gruppechat

Vil du være med til at starte et helt nyt og spændende samtaletilbud til unge? Vil du være med til at skabe et trygt digitalt rum, hvor unge i fællesskab kan dele deres tanker om ungdomslivets udfordringer?

Vi ved, at unge i høj grad søger støtte og sparring hos jævnaldrende, når de støder ind i nogle af ungdomslivets mange udfordringer. Gruppechatten er et anonymt samtaletilbud, hvor op til 6 unge kan dele deres tanker i et trygt digitalt rum. Når unge i fællesskab deler deres tanker om ungdomslivets udfordringer kan det nemlig danne et afsæt for spejling og følelsen af ikke at være alene.

At skabe et trygt digitalt rum, hvor unge har lyst til at dele deres tanker om ungdomslivets udfordringer med hinanden, kræver at samtalerne faciliteres. Det er eksempelvis vigtigt, at der er i samtalerne, er en ordentlig og respektfuld tone og at alle har mulighed for at komme til orde og dele deres tanker. Som frivillig facilitator, har du ansvaret for at understøtte dette trygge digitale rum.

At være frivillig facilitator

Som frivillig faciliterer du samtalerne på Gruppechatten online hjemmefra. Du indgår altså i et hold af frivillige facilitatorer fra hele landet.

Gruppechatten har åbent om aftenen og altid kun 1 time ad gangen. Hver samtale vil tage udgangspunkt i et forudbestemt tema, så både de unge og du som facilitator ved hvad aftenens samtale skal handle om. Det kan fx være ensomhed, kærestesorger, komplicerede familieforhold, stress og præstationspres og lignende.

Selvom du faciliterer samtalerne i Gruppechatten online hjemmefra er du ikke alene. Du mødes med en frivilligkollega i Teams, så i altid er to sammen, men med to forskellige funktioner. Det betyder, at du nogle gange skal facilitere samtalen i Gruppechatten, mens du andre gange skal læse med og være refleksionsmakker for din frivilligkollega. Du melder dig på en vagtplan, så du på forhånd ved hvilken funktion, du har.

Som frivillig facilitator forpligter du dig til gennemsnitligt at tage en 2 timers vagt om ugen fordelt på 1 times facilitator eller makkervagt samt 30 minutter før og efter hver samtale til forberedelse og efterfølgende refleksion. Dette er svarende til 8 timers vagter pr. måned.

Dit uddannelsesforløb

Det kræver noget helt særligt at facilitere en samtale i Gruppechatten og at skabe et trygt digitalt rum, hvorigennem unge i fællesskab kan dele deres tanker om ungdomslivets udfordringer. Du kan derfor forvente at blive klædt godt på til funktionen som frivillig facilitator. 

Du skal gennemføre et e-læringskursus samt deltage i et webinar og to oplæringsvagter, hvor du øver dig i at være facilitator.

Sådan ansøger du

For at være frivillige facilitator, skal du have flair for skriftlig kommunikation og være hurtig på tasterne. Derfor skal du gennemføre en skrivehastighedstest før du kan ansøge.

Sådan gør du

 • Start med at klikke i skrivefeltet under boksen med ord.
 • Det ord, du skal skrive, er markeret med gråt.
 • Skriv ét ord ad gangen.
 • Klik på mellemrum for at skrive næste ord.
 • Tidstælleren starter, så snart du begynder at taste.
 • Hvis  du har under 30 ord i minuttet korrekt, skal du være lidt hurtigere på tasterne for at kunne sende en ansøgning.
 • Prøv gerne testen flere gange, efter at du har forstået princippet, da det vil give dig et mere retvisende billede af din skrivehastighed.

God fornøjelse – vi glæder os til at høre fra dig!

Det er vigtigt at din computer er klar til hjemmerådgivning

Her er en tjekliste:

 • Computeren skal køre seneste windows version med seneste opdateringer
 • Hvis du bruger MAC, så skal du have den seneste version af IOS
 • Der skal være installeret et Antivirus program
 • Kamera og mikrofon skal virke
 • Du skal have en stabil internetforbindelse

Andre måder at være frivillig på

Der er mange måder at blive en del af Børns Vilkårs korps af frivillige. Læs om mulighederne her.