Fem voksne på en trappe

Grundkursus – rådgiver på BørneTelefonen

For at sikre børn og unge den bedst tænkelige rådgivning, lægger vi i Børns Vilkår mange ressourcer i at uddanne og kvalificere vores frivillige rådgivere. Inden du starter som frivillig rådgiver skal du blandt andet på Grundkursus, så vi sikrer et højt fagligt niveau i vores rådgivningstilbud.

BØRNS VILKÅR FORPLIGTER SIG TIL AT TILBYDE ET KVALIFICERINGSFORLØB INDEHOLDENDE:

  • Grundkursus, hvor der blandt andet fokuseres på de grundlæggende metoder vi benytter, og de udfordringer, som også kan opstå i samtaler med børn og unge på de forskellige medieplatforme
  • Når du i alt har taget 70 vagtmoduler af 2 timer, har du gennemført den praktiske del af Kvalificeringsforløbet
  • For at fuldføre kvalificeringsforløbet skal du deltage på onlinekurset “Omsorgssvigt, bisidning og underretning”, hvor der er fokus på de særligt svære temaer, og på webinaret “Børns rettigheder”, hvor der er fokus på refleksion over rollen som rådgiver på BørneTelefonen
  • Ved fuldførelse af kvalificeringsforløbet modtager du et bevis. Kvalificeringsforløbet giver dig mulighed for at deltage i Børns Vilkårs Børnerådgiverforløb uden betaling, dog under forudsætning af, at du fortsat tager i gennemsnit en vagt af 2 timer pr. uge, og har muligheden for at deltage enten i Århus eller København.

For at sikre børn og unge den bedst tænkelige rådgivning, lægger vi i Børns Vilkår mange ressourcer i at uddanne og kvalificere vores frivillige rådgivere. Derfor er det vigtigt, at forventningerne er klare fra start. Når du starter som frivillig rådgiver, forpligter du dig blandt andet til:

  • At gennemføre kvalificeringsforløbet inklusiv 70 vagter af 2 timer
  • I gennemsnit at tage minimum én to-timers vagt per uge
  • At rådgive i overensstemmelse med Børns Vilkårs børnesyn og holdninger
  • At bidrage til en kultur i rådgivningen, som er præget af høj faglighed, fælles refleksion og sparring samt en respektfuld omgangstone
  • At være opmærksom på, hvordan kollegerne har det under rådgivningsarbejdet og også selv tage ansvar for støtte og sparring i forhold til svære samtaler.

Her kan du hilse på en af vores frivillige rådgivere i hjemmerådgivningen.

Andre måder at være frivillig på

Der er mange måder at blive en del af Børns Vilkårs korps af frivillige. Læs om mulighederne her.

Børns Vilkårs Landsindsamling er dén dag, hvor vi i Danmark går sammen – og går forrest – for at vise de svigtede børn, at de fortjener et bedre liv! Tilmeld dig som indsamler nu og brug et par timer af din søndag på at gøre en stor forskel.

Deltag i Bag for BørneTelefonen, og giv endnu flere børn mulighed for at få hjælp på BørneTelefonen. Hvert år deltager tusindvis af børn, unge og voksne i Bag for BørneTelefonen. De bager, sælger bagværket og donerer pengene fra deres indsamling til BørneTelefonen.

Vil du hjælpe Børns Vilkår og samtidig tjene penge til din egen skole eller forening? Vær med til at sælge Børns Vilkårs Kalenderlotteri . Overskuddet fra salget af lodderne går til BørneTelefonen, og du kan tjene op til 25 kr. pr. solgt lod.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke