Frivilig rådgiver i København

Vil du være der for børn og unge, som føler sig alene med deres problemer?

Hver dag kontakter mange børn og unge BørneTelefonen. Som frivillig rådgiver er du en vigtig livline for de børn og unge, der har fundet modet til at sætte ord på det, der fylder eller gør ondt.

Børn og unge kontakter os om alt fra kærlighed og forelskelse, venskaber og mere alvorlige svigt som mobning, vold og misbrug. 

Frivilligt arbejde med stor fleksibilitet

Som frivillig rådgiver på BørneTelefonen i København rådgiver du børn og unge fra vores lokaler i Valby på telefon, chat og SMS.

Du skal kunne tage rådgivningsvagter i samlet 8 timer om måneden, men vagterne kan du placere, som det passer dig.

Du kan tage en eller flere vagter ad gangen af 2 timer i hverdage fra kl. 07.00 – 02.00 og i weekender fra kl. 11.00 – 02.00.

Du kan kombinere dine vagter i Valby med en gang imellem med også at tage vagter i chat eller sms-rådgivningen hjemmefra i Hjemmerådgivningen, hvis du ønsker det. Læs mere om hjemmerådgivningen her.

Rådgivningsfagligt grundforløb

Det kræver noget særligt at rådgive udsatte børn og unge på BørneTelefonen. Du kan derfor forvente at blive klædt godt på til din nye rådgiverrolle.

Du skal deltage i et obligatorisk rådgivningsfagligt grundforløb, som vil bestå af e-læring og fysiske kurser. Læs mere om grundforløbet her.

Læs mere

Bliv frivillig på BørneTelefonen i København

Har du lyst til at blive frivillig rådgiver på BørneTelefonen? Send din ansøgning til os.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Send din ansøgning
Jeg blev frivillig rådgiver på BørneTelefonen for at brede min faglighed ud og for at sparre med andre, der har en anden faglig baggrund end mig. Samtidig giver det mig konkret erfaring i at arbejde med børn og unge, som jeg kan bruge på mit CV. Anders Graversen, pædagogikstuderende

Der er god mulighed for faglig sparring og udvikling

Som frivillige rådgiver på BørneTelefonen får du derudover en lang række muligheder for at udvikle dig fagligt.

  • Mulighed for at deltage i kurser og foredrag om relevante børnefaglige emner løbende.
  • Stor afveksling: På én vagt har vi kontakt med børn og unge i alle aldre om forskellige emner som mobning, forelskelse, venner, ensomhed, vold og skilsmisse. Du vil derfor få en bred viden om mange af de temaer, som børn og unge tumle med i dag fra børnene selv.
  • Der vil altid være en rådgivningsansvarlig til stede for at sparre med dig om samtalerne, og du vil blive en del af et vagthold med mange erfarne rådgivere.
  • Mulighed for at tage en børnerådgiverforløb på Professionshøjskolen Metropol i København og VIA University College i Århus. Læs mere her.
  • Socialt og fagligt fællesskab.