Når en psykisk lidelse trænger sig på hos mor eller far kan det være svært at være den forælder for sit barn, man ellers plejer at være. Derfor kan det være en stor hjælp – for børnene og resten af familien – at en voksen udefra for en periode træder til, laver nogle hyggelige aktiviteter med børnene og taler med dem om de tanker, der kan opstå, når mor eller far har det svært.

En VoksenHjælper fra Børns Vilkår giver børnene et frirum

Børns Vilkårs er, med støtte fra Lars Larsens JYSK Fond, i gang med at samle et frivilligkorps, der med 1:1-relationer støtter børnene, hvis overskuddet i familien i en kortere eller længere periode er ramt.

Det er forskelligt fra barn til barn, hvilken form for samvær med en VoksenHjælper, man har brug for, når en psykisk lidelse opstår eller vender tilbage hos mor eller far. Måske har man brug for en voksen, der følger med til fodbold, hjælper med lektierne eller tager med på tur i skoven. Måske har man bare brug for én, der lige lytter eller skaber et rum fri for bekymringer. Det vigtigste er, at samværet tager udgangspunkt i det enkelte barns behov og situation.

Vis mere +

Kan vi hjælpe din familie?

Kontakt Karoline Søberg fra Børns Vilkår.

Du kan læse mere i de to flyers herunder.

 

 

Download flyer

Hvad der kræves

  • Man skal være mellem 8 og 12 år gammel for at få en VoksenHjælper fra Børns Vilkår.
  • En VoksenHjælper fra Børns Vilkår mødes med barnet et par timer ad gangen ca. én gang om ugen i en periode over fire, seks eller otte måneder.
  • De frivillige i projektet er uddannet pædagoger, lærere, sygeplejersker, sundhedsplejersker eller socialrådgivere. Derudover har de alle gennemgået en uddannelse fra Børns Vilkår, der bl.a. gør dem særligt dygtige til at skabe et frirum og tale med børn om det, der kan være svært.

Jeg vil gerne være frivillig: Hvad gør jeg?

Kunne du tænke dig at hjælpe et barn, der har brug en VoksenHjælper?

Læs mere om, hvordan du bliver frivillig

Læs mere

Projektet gennemføres med økonomisk støtte fra Lars Larsen JYSK Fonden.