Tema: Uden for fællesskabet

Udskoling

Uden for fællesskabet

Venner, venskaber og at være med eller føle sig uden for fællesskaber fylder rigtig meget på BørneTelefonen. Og netop de følelser, er for en del børn relateret til livet i skolen.

Du kan som lærer finde inspiration og skabe klassesamtaler om fællesskaber og udelukkelse fra fællesskaber ud fra cases fra BørneTelenen. Eleverne kan selv komme med gode bud og handlemuligheder i forskellige situationer uden at skulle inddrage sig selv. På den måde kan du via dialog og øvelser sætte fokus på at styrke fællesskabet i klassen.

Hej, jeg er en pige på 15 år og går i ottende klasse. Står op hver morgen med tanken om at skulle i skole og frygten for hvad der skal ske den dag. Jeg er næsten sikker på at folk ikke kan lide mig. Jeg prøver og gøre alt for at folk har lyst til at snakke med mig men det er måske det der gør det. Kan ikke finde ud af om jeg skal lave mig selv om for at føle mig tilpas . Jeg føler også at folk med vilje prøver at holde mig udenfor og jeg har nu i nogle måneder været med en tre mandsgruppe hvor jeg har været 5 hjul konstant og nu er de begyndt at være sammen uden mig… Håber der er nogen der forstår mig og måske nogen der kan sætte sig ind i hvordan jeg har det

15-årig til BørneTelefonen
Du skal ændre dit cookiesamtykke, for at se dette indhold.

Klassetrin: 8.-9. klasse

Fag: Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Tid: 45 minutter

Børnetelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.