Hjælp til børnesamtalen i Familieretshuset

Hos Børns Vilkår hjælper vi gerne børn, der skal til børnesamtale i Familieretshuset. Vores bisiddere kender lovgivningen og deres opgave er at være neutrale, støtte og vejlede barnet før, under og efter børnesamtalen.

At have en bisidder med til børnesamtalen er vigtigt, fordi en børnesamtale i Familieretshuset ikke er en naturlig ramme for et barn, og bisidderen kan give barnet større tryghed i forløbet.

Børn i konfliktfyldte skilsmisser kan føle sig klemt mellem deres forældre og være bekymrede over at skulle deltage i børnesamtalen i Familieretshuset. Derfor er det vigtigt, at barnets perspektiv repræsenteres bedst muligt, fordi det kan mindske følelsen af ensomhed og stress hos barnet i skilsmissesager.

Kontakt

Hos Børns Vilkår bisidder vi kun barnet, hvis han eller hun ønsker det. Vi er barnets talerør – hverken forældres eller andre voksnes. Men du kan hjælpe barnet med at få en gratis bisidder, som skaber tryghed ved børnesamtalen.

Børn og unge

Børn og unge kan få en bisidder ved at ringe til BørneTelefonen

Forældre, pårørende eller fagpersoner

Som professionel, forælder eller pårørende kan du ringe til Børns Vilkårs bisidderafdeling på

Bliv ringet op af bisidderafdelingen

  • Børns Vilkår passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik

Hvad er en bisidder?

En bisidder har en børnefaglig uddannelse og kender lovgivningen inden for børne- og ungeområdet. Bisidderens opgave er at være neutral, støtte og vejlede barnet før, under og efter mødet i Familieretshuset.

Børns Vilkår har bisiddere i hele landet og det er gratis at få en bisidder.

 

Det gør bisidderen

En bisidder vil typisk møde barnet alene inden børnesamtalen i Familieretshuset og vil derefter også deltage i selve samtalen. Yderligere sørger bisidderen for at:

  • Oplyse barnet om dets rettigheder og muligheder
  • Hjælpe med at kontakte kommunen eller Familieretshuset
  • Støtte barnet under møder i kommunen, i Familieretshuset eller hos andre myndigheder
  • Følge op på møder sammen med barnet og sikrer, at barnet forstår, hvad der bliver sagt, aftalt og skal ske
  • Sikre, at barnet er hovedperson i sin egen sag, og at barnets rettigheder varetages.
Man glemmer måske at få sagt noget, og så kan bisidderen byde ind. Da min bisidder gjorde det, var jeg vildt glad, for det var noget vigtigt, jeg havde glemt Pige 16 år
Mød vores bisiddere

Hvad kan skilsmisseforældre gøre?

Børn kan godt få et godt liv som skilsmissebørn. Det kræver bare noget af de voksne.

Læs mere

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Er du i tvivl om barnets tarv i en skilsmisse eller i forbindelse med opdragelse? Oplever du, at dit barn ikke trives i skolen, eller er du bekymret for naboens børn? Så kontakt ForældreTelefonen og få gratis, børnefaglig rådgivning.

Kontakt

Nyhedsbrev

Få rådgivernes råd om børn i skilsmisse og modtag de seneste nyheder og fortællinger fra Børns Vilkår.

  • Børns Vilkår passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.