Tirsdag d. 12. november 2019 kl. 11.00-14.30

Vær med, når Børns Vilkår i samarbejde med TrygFonden inviterer til konference om psykisk mistrivsel og sætter fokus på fællesskabets betydning for børns trivsel i grundskolen. Konferencen vil give indblik i børn og unges eget syn på psykisk mistrivsel og det at stå udenfor fællesskabet samt byde på oplæg med førende eksperter og praktikere.

Tilmelding senest: Mandag d. 4. november 2019

Adresse
Børns Vilkårs Hus
Trekronergade 26
2500 Valby

Program

Konferencier: Journalist, Lene Johansen

11.00: Velkomst – Direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl

11.05: Dagens program – Konferencier, Lene Johansen

11.10: Børns Vilkår præsenterer resultater fra ny rapport At stå udenfor – hvordan styrker vi positive fællesskaber? Hvor mange børn og unge står uden for fællesskabet? Hvad hører vi på BørneTelefonen? Hvordan kan vi styrke positive fællesskaber for børn og unge samt forebygge ensomhed? – Seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup

11.30: Hvad er det i vores samfund, der gør, at så mange børn og unge mistrives? – Formand v. Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen

12.00: Alene i en social verden: Lydfortællinger – Stifter og chefredaktør ved Papercut Issues, Kirstine Leth Schütze

12.15: Frokost

12.45: At stå uden for fællesskabet – Børns Vilkårs Ungepanel deler oplevelser fra hverdagen i folkeskolen

13.05: Sådan spotter vi ensomhed, og sådan hjælper vi bedst – Uddannelseskonsulent i Børns Vilkår og formand for Ventilen Danmark, Maria Bergmann

13.25: Social eksklusion – At få plads i fællesskabet – Ph.d. og lektor, Institut for Læreruddannelse, Københavns Professionshøjskole, Stine Kaplan Jørgensen

13.50: Sådan styrker vi de positive fællesskaber. Panelsamtale med førende praktikere – Skoleleder på Amagerfælled Skole, Torben Bo Højman Jensen, lærer på Høsterkøb Skole, Trine Foged Møller samt Børnefaglig i Børns Vilkår, Sanne Lind samt formand for Danske Skoleelever, Thea Enevoldsen

14.25-14.30: Afrunding af konferencen – Konferencier, Lene Johansen

Konferencen At stå udenfor – hvordan styrker vi positive fællesskaber? afholdes også i Aarhus den 15. november – læs mere her.

Alle har brug for at være en del af et fællesskab

Vær med, når Børns Vilkår i samarbejde med TrygFonden inviterer til konference om psykisk mistrivsel og sætter fokus på ensomhed og fællesskabets betydning for børns trivsel i grundskolen. Konferencen vil give indblik i børn og unges eget syn på psykisk mistrivsel og det at stå udenfor fællesskabet samt byde på oplæg fra førende eksperter og praktikere, der fortæller om egne erfaringer med at styrke positive fællesskaber.

Børns Vilkår lancerer ny rapport om ensomhed og fællesskaber

På konferencen får du de vigtigste indsigter fra den helt nye rapport At stå udenfor – hvordan styrker vi positive fællesskaber? Den omhandler ensomhed og fællesskaber og udgives i forbindelse med konferencen. Rapporten viser bl.a., at der i gennemsnit er mindst ét barn i hver klasse, der føler sig ensom. Mange børn fortæller til BørneTelefonen, at de udadtil er glade og smilende, men at de indeni føler sig alene og udenfor fællesskabet. Men hvordan spotter vi ensomhed, hvordan kan vi aktivt styrke positive fællesskaber blandt børn og unge, og hvad er Børns Vilkårs anbefalinger fremadrettet?

Konferencen vil give indblik i, hvordan vi bedre kan tage hånd om de børn, der står udenfor fællesskabet og give anbefalinger til, hvordan vi kan forebygge bedre.

Dagen henvender sig særligt til fagfolk i og omkring grundskolen, som ønsker at styrke arbejdet med positive skolefællesskaber.

Har du spørgsmål til konferencen? Så kontakt os her.

, Konference – Valby: Hvordan styrker vi positive fællesskaber?

Praktisk

Adressen er: Børns Vilkår – Trekronergade 26 – 2500 Valby 

Gåturen fra Valby Station tager 10 minutter. Du kan også benytte bus 1A el. 4A, som har stop, tæt på Børns Vilkårs Hus 

Der er ingen busholdeplads i forbindelse med Børns Vilkår, men mulighed for drop-off på adressen og parkering i nærheden. Kontakt os for nærmere info.

I området omkring Børns Vilkår (Trekronergade og Krumtappen) er der 3 timers gratis parkerings-zone. Parkeringen kan ikke forlænges ved betaling. Bemærk at parkerer man længere væk, kan det være gul betalingszone hvor der gælder andre regler. 

Der er ubesværet handicap-adgang til sal og toiletter.

I Børns Vilkårs Hus er det nemt at have din baby eller tumling med. Der er god pusleplads på toilettet og der er plads til barnevogne både inde i salen og på den tilstødende terrasse. Salen er så stor, at det både er muligt at sidde på stole, ved borde eller på (børne)gulv med masser af puder. Vi har også få blødere loungemøbler, og der er god mulighed for at amme ugeneret og stadig kunne følge med i eventet.

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.