Kvinde og barn sidder ved et bord i en sal

Velkommen til spiseklubben

Nu kan Børns Vilkårs hus takket være støtte fra Nordea-fonden igen dørene op til Spiseklubben – et familiefolkekøkken i Valby

Spiseklubben samler lokale børnefamilier til madoplevelser i fællesskabets, maddannelsens og bæredygtighedens tegn. Her kan børnefamilier og andre interesserede mødes om det fælles måltid og gode snakke rundt om bordet.

Bag initiativet står Børns Vilkår, som i samarbejde med Rub & Stub og Fødevarebanken lancerer det nye indslag på Valbys madscene. Rub & Stub er en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for en mere bæredygtig madkultur, med særligt fokus på madspildsreduktion og madfællesskaber.

Logo for Nordea Fonden i sort

Et åndehul for lokale Valby-familier

Børns Vilkårs aktiviteter er primært målrettet børn, unge og familier. Med det nye initiativ ønsker vi at bidrage til hverdagens maddannelse, hvor samvær, fællesskab og madglæde bliver dyrket i børnehøjde. Vi håber, at Spiseklubben vil fungere som et hverdagens åndehul for børnefamilier, hvor man har mulighed for at komme direkte fra daginstitutionen og dyrke hyggelige aktiviteter med andre børn og forældre frem mod spisetid. Det kunne være alt fra bordpynt og borddækning til leg, historiefortælling og samvær.

Bæredygtig madkultur

For dem, der lægger vejen forbi, vil der være bæredygtighed på menuen. Måltiderne er nemlig baseret på overskudsvarer leveret af FødevareBanken – fejlfrie råvarer, der ellers ville være blevet til spild. De sunde og grønne måltider vil blive præsenteret ved fællesspisningen og annonceres løbende på Spiseklubbens Facebook-side.

Billetter købes på forhånd her på siden helt frem mod spisetid. Husk at medbringe billetten i print eller på mobilen. 

Billeder fra tidligere arrangementer

Praktisk info

Dørene åbner fra kl. 16, hvor børn og voksne bydes velkommen med lidt frugt, kaffe og saft. Her vil der være mulighed for at snakke og lege og sammen hjælpes vi med at skabe rammerne for det fælles måltid.

Kom i god tid, for kl. 17.30 sætter vi os til bords. Her hjælpes vi ad med at hente maden ud til bordene. Menuen vil hver gang bestå af sund, bæredygtig og børnevenlig mad baseret på overskudsvarer fra FødevareBanken.

I Spiseklubben spiser vi ved ’storfamilieborde’ med plads til 8-12 personer. Her er man fælles om at hente kartofler, sørge for vand i kanderne og bære maden ind og ud.

Der vil være højstole til babyer og tumlinger, puder til de lidt større, gode pusleforhold samt plads til barne- og klapvogne.

Evt. særlige indholdsmæssige indslag eller gæsteværter annonceres i ugerne op til.

Menuen for kommende Spiseklubber offentliggøres på Facebook-eventen 1-2 dage i forvejen, grundet den overvejende brug af overskudsvarer.

Maden er primært vegetarisk, men alt afhængigt af hvilke overskudsvarer, der er på lager, vil vi også servere kødretter. Der er dog altid mulighed for at spise sig mæt i et komplet vegetarisk måltid.

Børns Vilkårs Hus findes på adressen:

Trekronergade 26 – 2500 Valby

Transport og adgang til huset:

  • Gåturen fra Valby Station tager 10 minutter. Du kan også benytte bus 1A el. 4A, som har stop tæt på vores hus
  • Der er gratis parkering i området. Som udgangspunkt kan der ikke parkeres på de få pladser, der er tilknyttet Børns Vilkår.
  • Ubesværet handicapadgang i hele bygningen. Der tages force majeure for elevatornedbrud eller lignede.

Du skal være velkommen til at kontakte event-teamet på:

 Event@bornsvilkar.dk

 3555 5559 (alle hverdage 9-12:30)

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke