Du er her

<< Tilbage til oversigten

Accept af ny partner

Hejsa!

Jeg har gennem de seneste 2 år haft en kæreste, som jeg for nylig har købt et hus med. Min dreng, som fylder 4 til august, er hos os 5/9 og er en glad og kvik dreng. Han er dog begyndt at give udtryk for, at det er mig der er far og hans mor der er mor, og at min kæreste ikke skal bestemme over ham eller at hun er en gyldig voksen i hans liv, der også gerne vil ham. Det giver selvfølgeligt mening at han er trodsig og har brug for at prøve grænser af, grundet han alder, men jeg er rigtig bange for, at Min eks gør det tydeligt for ham, at Min kæreste IKKE er en gyldig voksen. Min dreng er ofte forvirret og stopper oftere sig selv, hvis han eks. Skal give min kæreste et kram eller give udtryk for, at han faktisk godt kan lide hende. Vores dreng dreng er begyndt at reagere mere og mere på, at min kæreste irettesætter ham og giver udtryk for, at hun ikke bestemmer. Jeg er rigtig bekymret for, om deres relation altid vil lide under, at min eks er vred og frustreret over, at det ikke gik mellem os.

Mit spørgsmål lyder egentligt på, hvordan får jeg min eks. Til at give udtryk for over for vores dreng og acceptere, at der er en anden voksen i vores drengs liv, som er en gyldig voksen og i en forældrerolle og ikke bare er en "veninde". . Endvidere taler vi om at få børn, men dette er svært da hverken min kæreste eller jeg, vil have at vores barn eller min dreng fra et tidligere forhold, skal lide under, at der ikke er opbakning fra min eks.

Min eks har store problemer med grænser og hvad man har krav på at vide osv. Vi har været på kommunikationskursus igennem statsforvaltningen, dog uden noget udbytte.

Jeg håber i kan give mig nogle råd til, hvordan jeg får min eks til at acceptere min kæreste, som en person der kun vil vores dreng det bedste.

Det er desværre ved at ødelægge der forhold min kæreste og jeg har.

Mvh. Søren

Hej Søren.

Du beskriver i dit brev en udfordring, mange forældre møder, når børn skal bo sammen med mors eller fars kæreste.

Samtidig fortæller du, at det er ret nyt, at du og din kæreste er flyttet sammen. Så jeg tænker, at det ikke nødvendigvis er din eks kone, der påvirker ham i negativ retning. Det er meget naturligt, at børn i 4 års alderen forholder sig til, hvad en familie er. Børn i den alder taler om det i børnehaven: Hvordan er din familie? Hvem bor du sammen med? De sammenligner og ser på forskelle og ligheder. Så måske din dreng er ved at finde ud af, hvordan hans familie ser ud. Og han ser på de voksne omkring ham for at finde ud af, hvilken position, I hver især har.

Desuden er det en stor omvæltning for et barn, når den biologiske forælder flytter sammen med en kæreste. Især hvis kæresten meget hurtigt går ind og påtager sig en forældrerolle. Det ved jeg naturligvis ikke, om hun gør -  men hun er jo ikke forælder. Din søn har en mor, som bor et andet sted.

Jeg vil anbefale, at I som voksne tager en drøftelse af, om din kæreste måske er gået for hurtigt frem. Det er noget, som børn er meget opmærksomme på og følsomme overfor. Det ved vi fra de mange børn, der ringer til vores BørneTelefon. Jo mere din kæreste presser på, jo mere risikerer I, at din dreng tager afstand og gør modstand.

Din kæreste kan også tage en snak med ham om, at hun godt ved, hun ikke er hans mor, men til gengæld gerne vil være hans ven.

En anden ide kunne være, at du en gang imellem laver noget sammen med ham uden at din kæreste er med. Mange børn giver udtryk for, at de har brug for alenetid med deres biologiske forældre, fordi de har et særligt bånd.

Nogle børn kan også reagere med jalousi, når mor eller far flytter sammen med en kæreste. Måske han føler, du er mere optaget af din kæreste – at der går en del opmærksomhed fra ham. Også selv om I gør jer nok så megen umage. Så din søn kan reagere på flere forskellige ting end lige modstand fra sin eks.

Så mit råd vil overordnet være - i stedet for at være optaget af, hvordan din ekskone forholder sig til din nye familie, så se på, hvad I selv kan gøre for at få familien til at fungere.

Vær tålmodig. Det kræver tid, men så skal I nok kunne få plads til at få et barn mere.

Held og lykke med jeres familie.

De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.