Du er her

<< Tilbage til oversigten

Bedste måde at præsentere delebørn for hinanden?

Min nu tidligere partner og jeg er gået fra hinanden, da jeg har mødt en anden. Jeg har et barn på 10 år, og min nye partner har tre børn i alderen 4-10. Min nye partner er ligeledes gået fra sin tidligere partner i denne forbindelse. Vore respektive tidligere partnere har fundet sammen i et fællesskab, hvor de har delt mange oplysninger, om såvel børnene som personlige oplysninger om os, såvel økonomiske forhold som seksuelle præferencer.

Der har været en tydelig forventning om at "den nye kæreste" ikke skulle præsenteres for børnene før efter et halvt år. Det er vi enige i. Men, nu har vore tidligere partnere fået den ide, at de vil føre børnene sammen inden for kort tid. Jeg mener, at det er helt forkert. Vores børn skal have tid til at forholde sig til situationen, og nye bekendtskaber, både børn og voksne, som minder dem om det brud, som de er ved at forholde sig til, kan næppe siges at være i børnenes interesse. Desuden vil det være det mest naturlige, at vi, som det nye par, præsenterer børnene for hinanden, da vi vil være den mest naturlige forbindelse mellem vore respektive børn. Desuden vil en ny voksen, som også er relateret til børnene skabe en skævhed i den kommende relation mellem børnene og os som bonusforældre. Hvad tænker I?

Hej.

Hvornår børn skal præsenteres for forældres nye partner, må bero på et skøn og på, hvordan børnene fungerer og trives med deres forældres skilsmisse. Vi anbefaler generelt, at børnene får tid til at bearbejde bruddet, og at de finder sig til rette med deres ”nye” hverdag inden.

Der er dog ingen faste manualer for det, men jeg vil anbefale, at I alle drøfter hvordan og hvornår jeres fælles børn skal præsenteres for hinanden. Det bedste ville være, hvis I kunne blive enige om en god måde at gøre dette på for børnene, så ville jeg ikke hænge mig så meget i, om det var 4 eller 6 måneder efter bruddet. Det afgørende må være, om børnene er klar til det.

Der har været en enighed mellem dig og din nye kæreste om et fastsat tidspunkt, men havde I mon også delt denne vurdering med børnenes anden forælder inden de besluttede sig for noget andet? Går ud fra at I har talt sammen alle sammen om det nu, men at I ikke er enige. Vigtigst er dog at finde ud af, hvordan hver af jeres børn har det med det hele. Nogle børn ved, at der er en anden partner inde i billedet og bliver nysgerrig på at møde og se personen. Andre børn er slet ikke der, og har svært ved at skulle forholde sig til en ny voksen.

Det kan også have betydning for børnenes forhold til den nye kæreste, hvordan I som forældre fortsat har det med hinanden. Hvis der er meget vrede og klemte følelser imellem jer, så kan det også påvirke den relation børnene kan få til den nye partnere eller til den nye familie – eller til jer, som forældre. Så nogle gange kan det også være godt at alle i familien lige får tid til at vænne sig til den nye situation og får de allersværeste følelser under kontrol.

Nu er det så jeres tidligere partnere som ønsker at bringe børnene sammen. Det virker selvfølgelig en smule besynderligt. Det mest naturlige ville jo være, at det var jer – det nye par – der gjorde det. Men det er dog svært at gøre noget ved, hvis jeres partnere har besluttet at gøre det. Dog så bestemmer I selv – med fokus på børnenes behov og trivsel - hvornår I vil bringe børnene sammen hos jer. Hvis I mener, at det er for tidligt, så kan I jo holde fokus på, at den tid jeres børn er sammen med hver af jer, er alenetid. Det vil børnene sikkert ikke have noget imod.

Hvis jeres tidligere partnere vælger at holde fast i at bringe børnene sammen, så kan I måske også tale med jeres børn om hvordan de oplevede mødet med de andre børn. Det kan omvendt give jer en pejling på, hvordan børnene tager det hele og hvordan I skal vælge at gribe det an. 

Jeg håber dog, det lykkes for jer alle at finde en løsning til gavn for jeres børn.

De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen.

Kommentarer

Synes da det lyder helt igennem fantastisk, at de to øvrige partnere har fundet sammen i et fællesskab. I min optik lyder det til, at de rent faktisk ønsker at hjælpe jer med at processen glider nemmere. Så hvorfor ikke blot sige "JA TAK" til dette tilbud? Det ville jeg have gjort, hvis jeg have stået i jeres sted.

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.