Du er her

<< Tilbage til oversigten

Betaling af sfo

Hej.

Jeg vil gerne høre om der nogle regler om hvis den en forælder har brug for SFO med den anden ikke har?
Den der ikke har har brug for det er den forælder der modtage børne pengen for barnet Alså har bopæls adressen. Som nægter at ville betale for sfoen!

Ved venlig hilsen.

Hej,

Hvis begge forældre har del i forældremyndigheden, så er indmeldelse af et i skolefritidsordning noget, som begge forældre skal være enige om. Loven er dog mere uklar, når forældre ikke er enige om det, og jeg vil mene, at bopælsforældrens modstand vil kunne medvirke til at barnet ikke kan blive indmeldt, da det kræver enighed. 

Indmeldelse i en skolefritidsordning bør dog ikke alene ses som et pasningsbehov, men også som et barns behov for at styrke det kammeratskab, som børn har med deres klassekammerater og andre børn. Det er også her, at børn udvikler deres sociale kompetencer på en anden måde end i skolen. For langt de fleste børn er SFO-livet derfor også en vigtig del af barndommen. 

Når man har bopælen og derfor også modtager ’børnepengene’ skal man derfor ikke kun tage hensyn til, hvad man selv har behov for, men også hvad den anden forælder har behov for og ikke mindst hvad barnet har behov for. Der er dog ikke nogen, der kan tvinge bopælsforældren til at indmelde barnet i SFO, hvorfor løsningen på problemet derfor nok skal findes i en dialog forældrene imellem.

En mulighed kunne måske være, på trods af at bopælsforældren får børnepengene, at samværsforældren tilbyder at betale for SFO´en eller måske for noget af det. Retfærdighed bliver så ikke det primære her, for det ville have været at bopælsforældren deltog i betalingen, men for at møde at barnets behov og for at få samværet til hænge sammen hos den anden forældre, så kunne det  måske være den kamel, der desværre skulle sluges for at få det til at lykkedes.

Et alternativt kunne det være at få hjælp til denne dialog via en børnesagkyndig rådgivning eller konfliktmægling i Statsforvaltningen.  

Hilsen 
SkilsmisseBrevkassen

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.