Du er her

<< Tilbage til oversigten

huller i ørerne

Vi har fælles forældremyndighed. Vi flyttede fra hinanden for 3,5 år siden, da vores datter var et halvt år. Vores samarbejde er ikke så godt.

Vores datter som lige er fyldt 4år, kom i dag hjem fra samvær hos sin far og havde fået huller i ørerne.
Det er ikke noget vi overhovedet har talt om og jeg blev rasende.
Jeg beherskede mig selvfølgelig for min datters skyld, men fortalte ham roligt, at jeg var meget utilfreds med at han havde gjort det uden at spørge om min mening. Han lægger jo også hele ansvaret for rensning osv over på mig, da hun kun er hos ham hver anden weekend, som han ofte aflyser.
Hvad mener i om det?

Kære Mor,

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært at din datters far har taget en beslutning vedr. jeres datter, som du er uenig i. Jeg gætter på, at det er ekstra svært, fordi I ikke har et godt samarbejde. Måske har du slet ikke fortalt din datters far, at du faktisk blev rigtig vred over de huller i ørene, fordi det kan forværre jeres samarbejde.

Du skriver, at I har fælles forældremyndighed, men at jeres datter bor mest hos dig. Det betyder, at I skal træffe væsentlige beslutninger om jeres datter sammen, og at du kan bestemme de overordnede forhold vedrørende barnets daglige liv selv, ligesom din datters far kan bestemme over jeres datter i relation til det samvær han har med hende.

Du kan læse mere om, hvem der kan beslutte hvad – og hvad der kræver enighed her: http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=4675

Jeg tænker ikke, at det at få lavet huller i ørene er en beslutning, der relaterer sig til samværet og jeg tænker derfor, at det er noget din datters far skulle have drøftet med dig inden han fik gjort. Nu er hullerne der imidlertid, og det gavner hverken din datters forhold til sin far (hun er – gætter jeg på – super glad for sine huller i ørene) eller jeres fremtidige samarbejde som forældre, at du bruger energi på at få ret i at det ikke var en ok beslutning.

Jeg synes, du skal fokusere på, hvordan I fremadrettet undgår at komme i en situation, hvor I ikke får talt om vigtige beslutninger vedr. jeres datter – det kan jo være både små og store ting. Måske I har brug for noget hjælp til at nå dertil? Jeg vil i den forbindelse anbefale jer at rette henvendelse til Statsforvaltningen og bede om en konfliktmægling, hvor I kan drøfte jeres samarbejde. Det er der mange andre skilte forældre, der har god gavn af.

Held og lykke med samarbejdet!

Mange hilsner

SkilsmisseBrevkassen

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.