Du er her

<< Tilbage til oversigten

Hvilken dele ordning vil være bedst for min søn

Skilt for 3 år siden. Børn på 8-12 og 16 år. Hende på 8 har 10/4 hos mig. Min søn har 8/6 hos mig og den ældste har de sidste par måneder boet fast hos mig. Efter at hun har boet fast hos far.

Min søn ønsker 4/10 hos far. Men jeg har svært ved at gå med til det, da han ikke kommer i skole til tiden - får ikke lavet lektier - drikker sodavand og energidrik der - spiller computer dagen lang - ingen struktur og faste sengetider - ikke sund mad eller madpakker. Hvilket har resulteret i overvægt.

Jeg er så meget i tvivl.

Jeg tænker jo at jeg hjælper ham mest på længere sigt ved at holde på at han skal være mest hos mig.

Håber i kan hjælpe mig

Kære mor til 3 børn.

Det er altid svært, når forældre ikke kan blive enige om de meget basale forhold omkring opdragelse: kost, sengetider, skole mm. Forældre, der bor sammen, kan også være uenige, men det bliver ikke just nemmere, når der skal samarbejdes efter en skilsmisse.

Nogle børn kan umiddelbart synes, det er bedst og sjovest at være hos den forælder, der sætter de videste rammer. Og den ”skrappeste” forælder kan her komme til at gå på kompromis for at undgå mange og lange konflikter med barnet.

Du skriver ikke noget om, hvordan du og din eksmand samarbejder om jeres 3 børn. Og om I kan tale sammen om børnene.Men at I griber hverdagen med jeres søn meget forskelligt an, er der jo ingen tvivl om ud fra det, du fortæller.

Det er vigtigt at acceptere forskelligheder og skrue ned for forventninger om, at I skal være 100% enige. Det kan være en ide at vælge det, du synes er det vigtigste for jeres dreng og så se, om en aftale kan komme i stand eksempelvis omkring skole og kost. Hvis du forlanger, at din eksmand skal gøre som dig i alle situationer, kan det blive svært for dig at få din eksmand i tale.

Jeg vil anbefale, I får rådgivning i forhold til hvilken ordning, der vil være bedst for jeres søn. En sådan rådgivning kan også indeholde en samtale om, hvordan I kan nærme jer hinanden, så I samarbejder og ikke modarbejder hinanden.

Både Statsforvaltning og kommune har tilbud om rådgivning, hvis det er for svært for jer at tale sammen om det og nå frem til en aftale, der er bedst for jeres dreng. Måske vil det også være lettere for dig i den her forbindelse at det er nogle andre med en børnefaglig tilgang, som taler med børnenes far om nogle de behov jeres søn kan have ift. skole, kost, lektier, osv.

Jeg håber, I finder en måde at samarbejde på til gavn for jeres dreng.

De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.