Du er her

<< Tilbage til oversigten

Hvor længe før flytning

Hjælp! Min hustru og jeg skal skilles. Vi afventer en afklaring omkring økonomi inden vi fortæller det til vores døtre på 8 år, så vi kan fortælle dem om de skal flytte eller blive boende. Mit spørgsmål er: Når først vi ved det, hvor længe "bør" der gå fra vi giver dem besked og til deres anden mor flytter ud? Det kan jo tage tid at finde et nyt sted at bo. Hvis jeg ikke kan blive i huset og det må sælges, kan der gå flere måneder inden vi rykker fysisk fra hinanden. Kan børnene holde til det? Vh Kathrine

Kære mor til to piger på 8 år.
Jeg kan godt forstå, du synes det er svært at finde ud af, hvornår jeres piger skal have at vide, at I skal skilles. Mange forældre, vi er i kontakt med, har brug for at drøfte netop denne problemstilling. 
For megen usikkerhed om fremtiden kan gøre børnene utrygge. Vi ved fra BørneTelefonen, at børn har brug for at vide, hvor de skal bo, hvor meget de kommer til at bo sammen med deres forælde, om de kan blive ved med at gå i den samme skole, beholde kammeraterne og fritidsinteresserne. Jeg vil derfor anbefale, I venter med at sige noget, til I ved noget mere om fremtiden. 
Der er desværre ikke nogen manual, men meget afhænger af, hvordan I som voksne samarbejder, 
Du skriver ikke noget om, hvordan I samarbejder, men da I bliver boende sammen indtil boligsituationen er afklaret, går jeg ud fra, at I som voksne kan holde til at bo sammen trods beslutningen om at skulle skilles.
For børnene er det vigtigt, at I kan være sammen uden at drøfte alle de praktiske spørgsmål og bekymringer, for børnene hører og opfatter mere, end I som forældre kan tro. 
Hvis I er i stand til at køre en hverdag som I plejer, og kun drøfter de følelsesmæssige og praktiske problemstillinger, når børnene ikke er hjemme, så vil jeg anbefale, I venter med at fortælle dem, at I skal skilles, til I ved, hvor I hver især skal bo og hvor mange dage børnene skal bo hos jer hver især.
Børn på BørneTelefonen efterspørger, at forældrene sammen fortæller børnene, at de skal skilles og hvad der skal ske fremadrettet - helst så konkret som muligt. Desuden har børnene brug for at høre, at skilsmissen ikke er deres skyld,
Måske det kunne være en god idé, at der gik et par dage efter, jeres piger er blevet bekendt med skilsmissen, til en af jer rykker ud af huset. På den måde kan de få mulighed for at snakke med jer begge om det, der skal ske.

Held og lykke med det hele.

De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.