Du er her

<< Tilbage til oversigten

Kæreste

Kære læser,
Jeg gik fra min eks kone den 3. jan efter jeg fandt ud af (den 22.maj 2016) at hun havde en affair i over 2 år. Vi har to børn sammen. Min eks har det svært fordi jeg ville skilles og nu har hun det svært fordi jeg har fået en kæreste. Hun og min seks svigermor spænder benet for samværet med drengene og skaber en del uro. Drengene kender ikke årsagen til skilsmissen og opfordres til at afvise mit liv og kæreste, og hentyder at jeg forlod min eks pga. min kæreste. Hvordan kan jeg genskabe dialog til min eks kone? Skal jeg fortælle sandheden til drengene? Jeg er så bange for at en konflikt kan skade vores børn yderligere.
Tak

Kære far til to drenge.

Det er meget positivt, at du ønsker at genskabe dialog med din eks kone. Det er uheldigt, når børn trækkes ind i en problematik, som ikke er deres. Det gør det heller ikke nemmere, hvis en 3. part blander sig og tager parti – i dette tilfælde din eks svigermor.

Hvis du fortæller børnene ”sandheden” lige nu, kan det sætte dem i en klemme, der er større end den, de sidder i. Børnene vil have svært ved at vide hvad "sandheden" er, fordi mor har en version af den og far har en anden. Det vil i stedet kunne gøre dem forvirret og åbne for at de voksne ikke kan stoles på. Så jeg vil i stedet anbefale, at du forsøger at invitere din eks kone til en snak om, hvad børnene skal involveres i alt efter deres alder og modenhed. Når du inviterer hende er det vigtigt, du ikke anklager hende for, hvordan hun har involveret børnene, men at du lægger vægt på det, at I har fælles børn, som I fortsat skal være forældre for og samarbejde om og at begge børn - for deres skyld - skal kunne have et så bekymringsfrit forhold til jer begge som muligt. 

Hvis hun stadig har det svært med, at du tog initiativ til skilsmissen, kunne du foreslå hende, at I tager samtalen i Statsforvaltningen sammen med en børnesagkyndig eller i den kommunale, anonyme rådgivning. Det kunne også være hos en privat terapeut. Det kan nogen gange være nemmere at tale om det svære, når en uvildig styrer samtalen. 

Du er velkommen til at ringe til vores ForældreTelefon for en grundig snak om, hvordan du kan tage initiativ til samtalen med din eks.

De bedste hilsner
SkilsmisseBrevkassen.

Kommentarer

Hej Sb, Tak for svaret. Jeg har foreslået familie rådgivning og konfliktmægling. Jeg krydser fingrene og håber inderligt, at min ekskone får medvind, så vi kan skabe de bedste rammer for børnene. Tak for jeres råd.

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.