Du er her

<< Tilbage til oversigten

Må et barn på 16 år være alene hjem i hverdagen

Hej
jeg bliv skilt for 3 år siden og vi har 2 piger og de har alt tid bode ved mig men den store ville gerne over og bo ved sin far her fra den 1/3 17 og det gik også godt i lang tid men nu kan han godt tage over til sin kærets og være der over fra søndag til torsdag. Må han godt det? Jeg syns ikke at mand kan lade sine barn være alene så mange dage og tøsen syngs at det er træls og føler sig at han ikke elsker henne.
Han siger både til mig, men også tøsen at det er fordi at han skal have noget luft fra henne og må man sige det til sin pige eller er det bare mig der synes det er forkert

Kære mor til 16 - årig pige.

Selvom jeres pige er 16 år og dermed næsten voksen, vurderer jeg, det er for mange dage at skulle klare sig selv.  En enkelt gang eller to vil det ikke skade – nogle unge kan endog synes, det er hyggeligt at prøve at klare sig selv uden voksne. Men du skriver, at jeres datter føler, hendes far ikke elsker hende. Hendes far har givet udtryk for, at han har brug for luft. Og så er det jo en anden sag.

De fleste 16 – årige vil kunne klare de praktiske ting, men jeres datter har stadig brug for voksne, der giver omsorg og støtter op om uddannelse, arbejde og de problemer og glæder, der opstår i et teenagers liv. Så hvis det sker gentagne gange, vil jeg anbefale, I finder en anden løsning. Har du talt med jeres datter og hendes far om, at hun kan flytte hjem til dig igen? Og at hun så kan være hos sin far, når han er hjemme og kan være sammen med hende.

Du spørger, om han må sige, at han trænger til luft fra hende – det findes der jo ikke love og regler for. Men jeg kan sagtens forstå, hvis jeres datter bliver såret og ked af det, når han siger det. For når man bruger udtrykket: ”have noget luft” så signalerer det, at en person kan være en belastning, ikke rigtig er til at holde ud at være sammen med. Det er problematisk og faktisk synd for hende, hvis han siger det til hende. Måske er det slet ikke det, han har ment. Måske er han kommet til at udtrykke sig uheldigt. Jeg ved ikke, om far og datter har haft den snak? Eller om du har haft den snak med ham?

Det er som udgangspunkt positivt, at I har lyttet til jeres datters ønske om at bo hos sin far. Nu må I også lytte til, at det måske er blevet for svært for hende og nok ikke det, hun havde forestillet sig.

Jeg håber, I finder en god løsning for jeres datter.

De bedste hilsner
SkilmisseBrevkassen.

Kommentarer

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.