Du er her

<< Tilbage til oversigten

Skole/bopæl

Hej

Har de sidste 3 år været skilt fra mine børns mor (11-15). Efter gnidninger i starten har vi i dag et godt forhold omkring drengene, omend at vores daglige dialog kunne være bedre (min ex ønsker generelt kun dialog pr mail/SMS).

Vi har en ordning 6/8 og mor fik bopæl som vi blev enige om ved skilsmisse (dog med det notat at de ikke skal flytte skole). Jeg er i dag videre med ny partner, og logistik de uger vi har drengene fungerer upåklageligt.

Nu har min ex fundet en partner med 3 børn. De er alle ved deres far 100% i det at de har mistet deres mor. De planlægger lige nu at flytte sammen, hvilket jeg sagtens kan forstå.
Det kræver blot at min yngste søn enten skal skifte skole, eller have umiddelbart lang transport til eksisterende skole (som han er glad for, og hvor han har sin fodbold og venner).
Skifter han skole, så står jeg dårligt med logistik, selv om det er tættere på mit hjem.

Hvor står jeg med en gammel (underskrevet aftale) hvor der står at hun fik bopæl mod at blive i skoledistrikt.

Jeg vil ikke gå ned i tid med den yngste, og det ønsker han heller ikke.

Vores ældste søn, som er meget knyttet til mig og som har det mere end svært med sin mor, står i en anden situation. Han tager lige om lidt på efterskole. Han siger til mig, og har sagt til sin mor at han gerne vil have bopæl ved mig når han kommer hjem. (Også fordi at han ikke "orker" at flytte i en ny stor familie) Hans mor vil helt sikkert stejle. Jeg indvilligede i at betale frivillig børnebidrag på drengene da vi blev skilt (1500), og hun vil hvis jeg kender hende ret mere fokusere på beløb end den unge mand.

Hvad kan/skal jeg gøre i de 2 situationer.

Vigtigst er det at drengene får deres vilje, og jeg er bange for at deres mor desværre vil tænke på sig selv, hvilket især vil skubbe den ældste mere væk fra hende.

Kære far til to drenge.

Jeg kan godt forstå, du er i tvivl om, hvad du skal gøre i forhold til dine to drenge. Der er ikke nogen hurtige løsninger.

Du fortæller, at du og din ex indtil nu har været enige om, hvordan I skulle samarbejde. Der er nu opstået en ny situation der betyder, at I bliver nødt til at indgå nye aftaler.

Det bedste ville jo være, hvis I kunne sætte jer ned sammen med drengene og blive enige om en løsning til gavn for dem. Er det for svært for jer at tage samtalen alene, er en mulighed at søge rådgivning i kommunen, Statsforvaltningen eller privat.

Hvis vi ser på den ældste, så er han på vej på efterskole. Måske I ikke behøver at tage stilling til, hvor han skal bo, før han er hjemme igen? Der kan være sket en del i hans og jeres liv på den tid.

Ser vi på jeres yngste, så bliver det straks mere kompliceret, da der er mange store forandringer på én gang:

Han skal flytte sammen med en ny familie, hvor der er en voksen og 3 børn, han skal lære at kende. Og han skal vænne sig til at dele dig med dem. Han skal enten skifte skole eller have længere transporttid.  Han kommer til at bo længere væk fra sine kammerater.Han kan miste sin fodbold.

Set ud fra hans perspektiv, vil jeg tænke, at det er alt for meget på én gang. Så min anbefaling vil være, at han i første omgang beholder sin skole – også selvom det betyder, at du får en mere besværlig dagligdag.

Det gør, at han kan beholde kammerater, skole og fodbold.

Når han så på et tidspunkt er faldet til i sin nye familie, kan I jo drøfte, om et skoleskift ville være en god idé.

Kan I som forældre ikke blive enige, vil I være nødt til at gå i Statsforvaltning og Byret for at få myndighedsafgørelser om bopæl og samvær. Det er ikke en løsning, jeg vil anbefale, da et sådant forløb kan bringe jer som forældre længere fra hinanden. Og det er ikke til gavn for børnene, som har brug for, at I kan enes om deres dagligdag.

Hvis I alene er uenige om skoleskift, vil drengen skulle gå i den skole, der hører til bopælen.

Så jeg håber, at I nu – hvor I begge er i nye forhold og der er gået 3 år, siden I blev skilt, vil være i stand til at sætte jer sammen og drøfte, hvad der vil være det bedste for jeres drenge. Og at drengene naturligvis bliver inddraget i, hvad der skal ske.

Held og lykke med det.

De bedste hilsner

SkilsmisseBrevkassen.

Kommentarer

Det er næsten som at læse min situation. Jeg er bare ex' en og vi har været i retten og fået afgjort bopælen og efterfølgende i statsforvaltningen. Jeg vil gerne have mine børn flyttet til den skole de hører til ifølge deres bopæl. Jeg mener det er et bedre skoletilbud og det ville gøre hverdagen mindre besværlig. Jeg kan sagtens køre 100 km på en dag blot for at hente og bringe børn til skole. Jeg har fået afvide at de ikke skal skifte skole hvis de selv siger de gerne vil blive på den nuværende. Det gjorde de til børnesamtalen. Mvh ex

Skriv en kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

Vi opfordrer til, at kommentarer til breve og svar skrives i en konstruktiv og hjælpsom tone.

Og vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de eksempelvis er stødende eller private.