Du er her

En bisidder kan støtte dit barn

Børns Vilkårs bisiddere støtter barnet – før, under og efter mødet i Statsforvaltningen

Børn i konfliktfyldte skilsmisser kan føle sig klemt mellem deres forældre og være bekymrede over at skulle deltage i børnesamtalen i Statsforvaltningen. Mange børn er bange for at såre deres forældre, hvis de udtrykker deres ønsker, og får derfor ofte ikke sagt det, de gerne vil.

Hvad er en bisidder?

En bisidder har en børnefaglig uddannelse og kender lovgivningen inden for børne- og ungeområdet. Bisidderens opgave er at være neutral, støtte og vejlede barnet under en svær livssituation og at sikre, at barnets rettigheder bliver varetaget.

”En børnesamtale i Statsforvaltningen er ikke en naturlig ramme for et barn, og bisidderen kan give barnet større tryghed i forløbet. Det er vigtigt, at barnets perspektiv repræsenteres bedst muligt, fordi det kan mindske følelsen af ensomhed og stress hos barnet i skilsmissesager,” siger Malene Rosted, der arbejder med bisidning i Statsforvaltningen hos Børns Vilkår.

En bisidder vil typisk møde barnet alene inden børnesamtalen i Statsforvaltningen og vil derefter også deltage i selve samtalen. Ved bisidning i Statsforvaltningen skal bopælsforælderen give samtykke til, at barnet får en bisidder.

Man glemmer måske at få sagt noget, og så kan bisidderen byde ind. Da min bisidder gjorde det, var jeg vildt glad, for det var noget vigtigt, jeg havde glemt, 

fortæller pige på 17 år om oplevelsen med en bisidder

En bisidder fra Børns Vilkår…

  • Oplyser barnet om dets rettigheder og muligheder
  • Hjælper med at kontakte kommunen eller Statsforvaltningen
  • Støtter barnet under møder i kommunen, i Statsforvaltningen eller hos andre myndigheder
  • Følger op på møder sammen med barnet og sikrer, at barnet forstår, hvad der bliver sagt, aftalt og skal ske
  • Sikrer, at barnet er hovedperson i sin egen sag, og at barnets rettigheder varetages.

 

Børn skal hjælpes - støt børn

 

Hvordan får man en bisidder? - Børn og unge kan få en bisidder ved at ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Som professionel, forælder eller pårørende kan du ringe til Børns Vilkår på 35 55 55 59, hvis du vil i kontakt med Børns Vilkårs bisidderafdeling.