Alt for mange børn i Danmark står alene med deres problemer. Børns Vilkår kæmper for, at ingen børn i Danmark svigtes – hverken af deres nærmeste voksne eller af samfundet.

På BørneTelefonen har vi tusindvis af samtaler med børn, hvor de fortæller os det, de ikke kan tale med andre om. Det giver en unik indsigt i børns tanker og problemer, som vi handler på.

Vi sikrer, at alle børn har i hvert fald én, som lytter – og vi hjælper børnene med at få den støtte og omsorg, de har brug for.
Vi er der for børnene hver dag. Altid.

Læs mere

VOLD MOD BØRN.

STOP DET!

Se mere

Billedet er genereret vha. kunstig intelligens

VOLD MOD BØRN.

STOP DET!

Se mere

Billedet er genereret vha. kunstig intelligens

Jeg har hele tiden selvmordstanker og er deprimeret. Jeg bliver ikke mobbet eller noget, jeg har det enlig bedst i skolen. Jeg har det som om jeg ingen værdi har. Jeg går i sjette klasse og får de bedst mulige karakterer. Men alligevel er mine forældre ikke stolt. Min mor er næsten ligeglad med mig. Jeg må næsten ingenting. Dreng, 12 år
Hver eneste dag frygter jeg bare hvad de vil gøre med mine billeder. Jeg har grædt flere gange og der findes INGEN som jeg faktisk stoler ordenligt på.. Så jeg har gået med det her alene et par år nu.. Jeg tænker bare.. Hvorfor sagde jeg det ikke til mine forældre i starten?! Lige nu tør jeg ikke sige det.. Jeg har dårligt samvittighed.. Jeg er så flov over hvor dum jeg har været.. Pige, 13 år
Jeg har hele mit liv, vokset op med en far, som har et meget stort temperament, men her de sidste par år, er det begyndt at fylde mere og mere i mit liv. Jeg har faktisk begyndt at blive bange for ham. Uanset hvad jeg gør, bliver han altid sur. Jeg er begyndt og blive virkelig utryg, ved at være hjemme. Når han er sur, mister jeg helt lysten til at spise, i flere timer osv. Pige, 15 år
8. november 2022
2. november 2022
26. oktober 2022
25. oktober 2022
1. september 2022
9. juni 2022
26. april 2022
7. april 2022
16. marts 2022
9. marts 2022

Giv plads til barnets følelser i skilsmissen

Hvis et barn giver udtryk for, at det savner, er det vigtigt at give plads til barnets følelser. Det kan man gøre ved at sidde sammen med barnet og sige, at man godt kan forstå, at barnet savner, for barnet holder så meget af sin anden forælder, og den anden forælder holder så meget af barnet. Måske vil det hjælpe barnet at møde eller tale med den forælder, barnet savner. 

Malene Angelo, psykolog hos Børns Vilkår

Det ønsker vi os af en ny statsminister

En af de største udfordringer for en ny regering er den stigende psykiske mistrivsel blandt børn og unge. Det er særligt afgørende, at der er fokus på den helt tidlige indsats i landets institutioner, hvor danske børn tilbringer en stor del af deres opvækst. En indsats for børn og unge i mistrivsel løser dog ikke problemerne alene. Der er en tendens til, at der bliver talt mere om hjælp i form af psykologer og psykiatri, når skaden er sket, end at forebygge gennem tidlig indsats.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Beskyt vores børn og unge online!

Alt for mange børn er stadig overladt til sig selv, når de skal navigere digitalt(…) Politikere og tech-giganter må tage ansvar for at sikre, at børn og unges onlineliv bliver mere trygt og sikkert. Hvis ikke tech-giganterne selv vil vise vejen og gå forrest, må der mere regulering til.

Sørine Vesth Rasmussen, techpolitisk konsulent i Børns Vilkår

Børn er usynlige i partnerdrab

Vi efterlyser en national handlingsplan mod vold og drab af børn i familien. Vi bør gør meget mere for at opspore de her forfærdelige sager og hjælpe familierne og børnene, så det ikke sker.

Helle Tilburg Johnsen, vicedirektør i Børns Vilkår

Vi mangler en national handleplan

Det er rystende, at så mange børn og unge føler, at de skal spille skuespil for at passe ind i meget snævre normer – og helt forkert, at de synes, det er deres egen skyld, hvis de holdes uden for.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Vi skal alle underrette, når det giver mening

Der er stor grund til bekymring, når der ikke bliver underrettet i sager om vold og mistrivsel. Indgangen til at få hjælp er, at kommunen får en underretning. Det er det sikkerhedsnet, vi har omkring børn i Danmark.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Stop vold mod børn!

Der er klart et behov for at gøre meget mere for at forebygge og stoppe volden mod børn. Vi må hjælpe de ramte børn bedre og sikre, at det får konsekvenser for voldsudøverne. Vi bør også øge forebyggelsen af vold i familier i risiko. Som det er nu, er det langt fra alle børn, der ved, at de har ret til en opvækst fri for vold, og nogen bebrejder sig selv for at være udsat for volden. Som samfund må vi insistere på, at det aldrig er børnenes skyld!

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Endelig!

Efter årelang NGO-kamp er gebyret på velgørenhed sat drastisk ned. Tankevækkende at det skulle være Mastercard, der traf den indlysende beslutning de tidligere danske ejere forsømte.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Vi går sammen for de børn, der står alene

Det er afgørende, at ingen børn og unge står alene med store problemer og alvorlige svigt. Derfor afholder vi landsindsamling søndag d. 27. marts over hele landet, hvor vi samler ind til BørneTelefonen. Rekordmange har meldt sig som indsamlere, og vi håber, at så mange danskere som muligt vil åbne deres dør for indsamlerne og bakke op om landsindsamlingen.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Ukraines børnetelefon har brug for vores hjælp!

Børn og unge er uskyldige ofre i denne forfærdelige krig, og de har brug for hjælp nu. Jeg håber, du vil hjælpe os med at støtte de tusindvis af børn og unge, der lige nu kæmper med krigens rædsler i Ukraine.

Rasmus Kjeldahl, direktør for Børns Vilkår

Vi rådgiver børn, unge og voksne

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

HØRT

Online rådgivning til dig, som er ung, og har brug for nogen, der vil lytte

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre, bedsteforældre og pårørende

Bisidning

Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen