Spørgsmål og svar

Deltagelse

Sæsonen begynder midt februar ude på de lokale hold, og varer til den 1. oktober.
Turen til Caminoen i Spanien med slutdestination Santiago de Compostella afvikles fra lørdag den 17. til fredag den 23. september 2022.

Tilmeldingen til Gå for BørneTelefonen 2022 er lukket. Men bare rolig vi snører vandreskoene igen i 2023. Hold øje med www.børnsvilkår.dk/gå

I 2022 har vi plads til 100 deltagere fordelt på lokale hold over hele landet.

Det er første sæson vi afvikler Gå for BørneTelefonen, og det er meget vigtigt for os at kunne sikre, at alle deltagere får en fantastisk oplevelse.  Derfor har vi valgt at begrænse deltagerantallet af forskellige årsager. Blandt andet så vi er sikre på, at der er hotelværelser nok af en ordentlig standard, og at alle, der kommer med på turen, rent faktisk har de fysiske forudsætninger for at kunne gennemføre og få en god oplevelse.

Det betyder også meget, at alle deltagere er mere end motiverede for at fundraise en masse for BørneTelefonen og derfor har både tid og ikke mindst overskud til at deltage aktivt og socialt i hele sæsonen (februar – oktober) og ikke kun, når turen går til Spanien.  Vi kommer til at udvide deltagerantallet fra 2023.

Ansøgningsfristen for deltagelse i Gå for BørneTelefonen i 2022 er tirsdag d. 1. februar 2022.  
Senest mandag d. 7. februar 2022 får du besked om, hvorvidt du har fået en plads på et hold til Gå for BørneTelefonen 2022.

Du kan tilmelde dig Gå for BørneTelefonen på to forskellige vilkår. Enten med eller uden flybilletter t/r.

Basispakken koster kr. 9.700 pr. person med overnatning i dobbeltværelse.

Ønsker du at sove alene koster det et tillæg på kr. 2.695 (stærkt begrænsede pladser).

Prisen dækker:

 • Et halvt års træningsfællesskab
 • Træningsplaner og løbende tips og tricks til vandring, fundraising og deltagelsen generelt
 • Hotelovernatninger i Spanien
 • Fuld forplejning i Spanien
 • Daglig bagagetransport på Caminoen
 • Pilgrimspas
 • Tøjpakke (1stk. Haglöfs skaljakke, 1 stk. Haglöfs softshell og 2 stk. t-shirts fra Craft)
 • 25% rabat i EventyrSport, gratis foredrag om vanding mm.

Dette er pakken for dig, der selv vil bestemme, hvornår du rejser frem og tilbage. Det kan være, at du har lyst til at blive et par ekstra dage (og måske gå endnu længere på egen hånd?) eller måske tage før afsted, tage turen til Spanien i toget eller noget helt tredje. Du sørger selv for transporten frem og tilbage og mødes med resten af holdet enten i lufthavnen eller på rutens første hotel.

Flypakken, som ud over basispakken også indeholder flyrejse t/r, transfer til og fra hotel samt mulighed for fuld refusion af flyrejsen* ved coronanedlukning, koster kr. 13.500 med overnatning i dobbeltværelse.

Ønsker du at sove alene koster det et tillæg på kr. 2.695 (stærkt begrænsede pladser)

Dette er pakken for dig, der gerne vil gøre det så let og sikkert for dig selv som muligt. Vi følges nemlig ad hele vejen fra lufthavnen i DK til første hotel på Caminoen og retur. Værd at bemærke er også, at Flypakken fungerer ligesom en almindelig pakkerejse, hvilket vil sige at du ved nedlukning grundet Covid-19* får hele betalingen for din flybillet refunderet.

! Vær opmærksom på, at vi anbefaler alle at tegne en selvstændig afbestillingsforsikring og rejseforsikring, da alle andre årsager til eventuel aflysning eller forsinkelse af flyrejsen end Covid-19 ikke er dækket af pakkerejsen.

*Her følger vi udenrigsministeriets anbefalinger. En nedlukning betyder, at Spanien op til afrejse går fra ’grøn’ eller ’gul’ til ’orange’ eller ’rød’. Altså der er kun hæveret/refusion såfremt landet ifølge udenrigsministeriet er ’rød’ eller ’orange’ op til afrejse.

Du skal regne med mindre udgifter – ud over tilmeldingsprisen – til holdaktiviteter eller fællesture i løbet af træningssæsonen i DK (februar – september 2022).

Ja! Alle deltagere på  Gå for BørneTelefonen forpligter sig til at gøre en stor indsats for at samle penge ind til BørneTelefonen.

Både via egen indsamling og sammen med dit hold. Du og holdet sætter selv jeres endelige indsamlingsmål, men vi opfordrer til, at man som minimum stræber efter, at alle deltagere i gennemsnit indsamler, hvad der svarer til kr. 15.000 (eksempelvis 1 x holdsponsorat fra virksomhed + 2.500,- i privat egenindsamling).

Vi ved, at nogle deltagere har lettere adgang til virksomheder, som ønsker at sponsere, end andre. Derfor ser vi også mere på den samlede holdindsats end på den enkeltes indsamling. Ingen(!) bliver sat af holdet, hvis ikke indsamlingsmålet opnås, men vi opfordrer til, at alle skal gøre en stor indsats med de muligheder og ressourcer, de har.

Vi har dannet 6 hold i 2022:

 • København nord
 • København vest
 • Sydsjælland
 • Aalborg
 • Aarhus
 • Syddanmark* (Fyn, Trekantområdet og Sønderjylland)

Tilmeldingen til Gå for BørneTelefonen er lukket for 2022.

Hele fundamentet for Gå for BørneTelefonen ligger på initiativer af gode lokale kræfter. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at du kan være med til at starte et Gå for BørneTelefonen-hold op i dit lokalområde. Skriv til gfb@bornsvilkar.dk for at byde ind, og så kontakter vi dig efterfølgende for at drøfte mulighederne.

Gå for BørneTelefonen og Børns Vilkår er åbne for mange typer af samarbejder. Kontakt projektleder Luna Lundsgaard på tlf. 36 18 01 38 eller send en mail til gfb@bornsvilkar.dk, for at drøfte mulighederne.

Muligheden er der helt klart, men vi vil ikke love noget på forhånd. Jeres ansøgninger bliver vurderet hver for sig, og I bliver altså ikke vurderet som ”makkerpar”. Det er også vigtigt for os at understrege, at selvom man fx kommer med som mand og kone eller veninder, har vi en klar forventning om, at man er socialt engageret og tager initiativ til at være en del af hele holdet.

For at deltage på  Gå for BørneTelefonen skal du være fyldt 18 år – til gengæld har vi ikke nogen øvre aldersgrænse. Aldersgrænsen på 18 år har vi besluttet, da vi ønsker, at alle deltagere skal kunne være med i det sociale liv på holdet.

Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dig selv og din aktuelle form og hele tiden mærker efter, når du planlægger din egen træningsindsats, som bliver en kombination af egne hverdagsture + holdvandreture flere gange om måneden.

Vi skal i løbet af et halvt år træne os op til at kunne gennemføre afslutningsturen til Caminoen med en daglig distance på ca. 25 km. i 5 dage i streg.

Så snart du er tilmeldt som deltager på årets Gå for BørneTelefonen, vil du modtage forslag til detaljerede træningsplaner og vil ligeledes indgå i en fælles forventningsafstemning for fællestræninger på dit lokale hold.

Tøj og udstyr

Din Gå for BørneTelefonen tøjpakke består af 2 grå kortærmede t-shirts fra Craft, en mosgrøn fleecejakke (mellemlag) fra Haglöfs og en sort skaljakke fra Haglöfs.

Både dame- og herremodellerne fås i størrelserne Small til XXLarge.

Som udgangspunkt er det helt op til dig selv, hvor mange penge, du vil bruge på ekstra udstyr. Du vil nok få brug for et par gode vandrestøvler/sko, gode sokker, vandrebukser og måske lidt ekstra skiftetøj. Husk at skaljakke, fleecejakke og to t-shirts er en del af deltagerpakken.

Som deltager i Gå for BørneTelefonen får du 25% rabat på alt* hos vores samarbejdspartner Eventyrsport. Din rabat gælder fra uge 8 til d. 1. september 2022. Så der er rig lejlighed og god tid til at afprøve og finde det helt rette udstyr for dig til dine vandreture.

Caminoen

Nej, holdene fordeles på tre forskellige ruter. Kapaciteten for overnatning langs ruterne til Santiago de Compostella er meget forskellige, og derfor vil alle 100 deltagere ikke kunne gå i samlet flok ad samme rute.  

I kommer til at gå sammen med jeres eget, lokale hold, og selv om nogle af holdene går samme rute, sendes holdene forskudt afsted, så der aldrig er flere end højst 20, der går sammen.

Vi fordeler os nogenlunde således: 40 deltagere på den franske rute, 40 på den portugisiske rute og 20 på den engelske.  

Ruterne er planlagt således, at alle hold kommer i mål i Santiago de Compostela nogenlunde samtidig. Så vi slutter i samlet flok og er sammen om at fejre, at være nået i mål for allerførste gang med Gå for BørneTelefonen.  

De tre ruter frem mod Santiago de Compostella er mellem 100-120 km, og vi går ruterne over 5 dage. Den korteste dagsrute er omkring 16 km., og den længste er omkring 29 km. 

Gå for BørneTelefonens afslutningstur til Santiago de Compostella handler ikke om at gennemføre på tid, men det vil være en udfordrende fysisk aktivitet, hvor alle skal kunne være med. Holdene går ikke nødvendigvis i en tæt gruppe, men alle har et medansvar for, at alle kommer godt igennem hele dagens etape. Holdene vil ca. gå med en gennemsnitsfart på omkring 4-6 km/t.