Gå og giv med Børns Vilkår

Med Børns Vilkårs nye indsamlingsevent, Gå for BørneTelefonen, kan du være med i et vandrefællesskab, hvor I sammen vil få en rejse for livet, når I skal gå Caminoen til fordel for BørneTelefonen.

På lokalt forankrede hold skal du træne vandring i Danmarks skønne natur, så holdet til efteråret 2022 er klar til at gå Caminoen i Nordspanien. I træningsperioden skal I lave lokale sponsoraftaler og arbejde for at opfylde holdets fælles indsamlingsmål til BørneTelefonen.

Perioden med løbende holdtræning, vandreture og fundraising til BørneTelefonen løber fra start februar og frem til finalen i Nordspanien i slutningen af september.

Selve turen til Caminoen ligger lørdag d. 17. – fredag d. 23. september 2022.

Som deltager får du:

Deltager du i Gå for BørneTelefonen betaler du et kontingent, som var du en del af enhver anden fritidsaktivitet. Det koster 9.500 kr. at deltage, og som deltager får du:

 • Tøjpakke (1 Haglöfs skaljakke, 1 Haglöfs softshell- jakke og 2 Craft t-shirts)
 • Et halvt års træningsfællesskab
 • Træningsplaner
 • Hotelovernatninger på rejsen til Caminoen
 • Fuld forplejning på rejsen
 • Daglig bagagetransport på Caminoen
 • Pilgrimspas
 • 25 % rabat i Eventyrsport (Gælder d. 1/4-22 – d. 1/9-22 i Eventyrsports butikker. Gælder ikke ure og elektronik)

Vil du også gå med – som holdleder?

Vi søger en lille håndfuld deltagere, som ikke bare vil Gå for BørneTelefonen, men som også er klar på at stille sig i spidsen for et lokalt hold, være med til at starte det op og i det hele taget sørge for, at der samling på tropperne og fremdrift i løbet af sæsonen.

Som holdleder er det vigtigt, at du trives som en central person i et fællesskab. Du har drive, gå-på-mod og ved ikke nødvendigvis, hvordan det hele hænger sammen, men har mod på at finde ud af det hen ad vejen.

Som holdleder bliver du kontaktperson til Børns Vilkår og kommer til at skulle holde tråd i forskellige dele af sæsonens indsatser og samlinger. Har du lyst til at høre nærmere, så send en mail til gfb@bornsvilkar.dk eller ring på 3618 0138.

Læs mere

Et lokalt vandrefællesskab

Som deltager bliver du en del af et stærkt lokalt og landsdækkende fællesskab,​ hvor I sammen året rundt arbejder og støtter hinanden i at nå de fælles og ​individuelle målsætninger om at træne sammen, mødes under sociale​ forhold samt indsamle penge til fordel for BørneTelefonen.​

Hvert lokalt hold består af ca. 20-25 personer, som er ledet af et kompetent ledelsesteam. Ledelsesteamet har et fælles ansvar for at opbygge et stærkt fællesskab på holdet, hjælpe og motivere til at komme i mål med indsamlingen samt at planlægge og afholde vandreruterne.

Kom med til én af verdens mest anerkendte vandredestinationer

Vandresæsonen kulminerer med en fælles vandre-rejse, hvor du sammen med dit lokale vandrehold kommer til at vandre på Caminoen i Nordspanien.

Vi kommer til at vandre på 3 forskellige ruter over 5 dage, som i gennemsnit er mellem 100 og 120 km lange.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf. 3618 0138 (man – fre kl. 10 – 15) eller på mail gfb@bornsvilkar.dk

Send en mail til os

Spørgsmål og svar

Deltagelse

Sæsonen begynder den 1. februar og varer til den 1. oktober 2022. Turen til Caminoen i Spanien med slutdestinationen Santiago de Compostella afvikles fra lørdag den 17. til fredag den 23. september 2022.

Du skal udfylde et ansøgningsskema, der fungerer som en personlig motiveret ansøgning. Ansøgningsskemaet finder du her.

I 2022 har vi plads til 100 deltagere fordelt over hele landet.

Det er første sæson, Børns Vilkår afvikler Gå for BørneTelefonen, og det er meget vigtigt for os at kunne sikre, at alle deltagere får en fantastisk oplevelse. Derfor har vi valgt at begrænse deltagerantallet af forskellige årsager. Herunder for eksempel at vi er sikre på, at der er hotelværelser nok af en ordentlig standard, og at alle, der kommer med på turen, rent faktisk har de fysiske forudsætninger for at kunne gennemføre og få en god oplevelse.

Det betyder også meget, at alle deltagere er mere end motiverede for at samle en masse penge ind for BørneTelefonen og derfor har både tid og overskud til at deltage aktivt og socialt i hele sæsonen (februar – oktober) og ikke kun, når turen går til Spanien.

Vi kommer til at udvide deltagerantallet fra 2023.

Ansøgningsfristen for deltagelse i Gå for BørneTelefonen i 2022 er i begyndelsen af januar 2022 (opdateres snarest).

I slutningen af januar 2022 får du besked om, hvorvidt du har fået en plads på et hold til Gå for BørneTelefonen 2022.

I 2022 koster det omkring 9.500 DKK at være deltager på Gå for BørneTelefonen.
Prisen dækker:

 • Tøjpakke (1 stk. Haglöfs skaljakke, 1 stk. Haglöfs softshell-jakke og 2 stk. t-shirts fra Craft)
 • Hotelovernatninger
 • Fuld forplejning
 • Daglig bagagetransport på Caminoen
 • Pilgrimspas

Dertil vil der komme ekstraudgifter (typisk 2.000 til 5.000 DKK) til øvrigt vandreudstyr, eventuelle ekstraovernatninger samt transporten til og fra Spanien. Der kan også komme mindre udgifter til holdaktiviteter eller fællesture i løbet af træningssæsonen i Danmark (februar – oktober 2022).

Alle deltagere på Gå for BørneTelefonen forpligter sig til at gøre en stor indsats for at samle penge ind til BørneTelefonen. Nogle deltagere har lettere adgang til virksomheder, som ønsker at blive sponsor, end andre. Derfor sætter vi heller ikke noget beløb på, hvor meget den enkelte deltager eller holdet skal bidrage med. Vi siger blot, at alle skal gøre en indsats.

Hele fundamentet for Gå for BørneTelefonen er på initiativ af gode lokale kræfter. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at du kan være med til at starte et Gå for BørneTelefonen-hold i dit lokalområde. Skriv til projektleder Luna Lundsgaard på luna@bornsvilkar.dk for at byde ind, og så kontakter vi dig efterfølgende for at drøfte mulighederne.

Børns Vilkår og Gå for BørneTelefonen er meget åbne for mange typer af samarbejder. Kontakt projektleder Luna Lundsgaard (luna@bornsvilkar.dk) for at drøfte mulighederne.

Hos Gå for BørneTelefonen lægger vi stor vægt på, at alle deltagere er dedikerede til sagen – nemlig at indsamle penge til, at vi forsat kan drifte og udvikle BørneTelefonen.

Derfor er det en fordel, hvis du kan fortælle, hvorfor du virkelig brænder for at være en del af Gå for BørneTelefonen. Det er også en fordel, hvis du fortæller, hvad du kan bidrage med. Måske er du rutineret i at gå meget og langt i naturen, måske har du kontakt til en spændende lokal sponsor, måske er du god til at støtte dine holdkammerater, når det går lidt op ad bakke, god til lokal PR og sociale medier osv.

Muligheden er der helt klart, men vi vil ikke love noget på forhånd. Jeres ansøgninger bliver vurderet hver for sig, og I bliver altså ikke vurderet som ”makkerpar”. Det er også vigtigt for os at understrege, at selvom man for eksempel kommer med som mand og kone, har vi en klar forventning om, at man er socialt engageret og tager initiativ til at være en del af hele holdet.

For at deltage på Gå for BørneTelefonen skal du være fyldt 18 år – til gengæld har vi ikke nogen øvre aldersgrænse. Aldersgrænsen på 18 år har vi vedtaget, da vi ønsker, at alle deltagere skal kunne være med i det sociale liv på holdet.

Gå for BørneTelefonen har en stærk forventning om, at hver enkelt deltager individuelt orienterer sig og har en forståelse for, hvad der skal til for at kunne gennemføre afslutningsturen til Caminoen med en dagslængde af ca. 25 km i 5-6 dage. Vi forventer desuden, at alle deltager både aktivt og socialt i de lokale træningsture med varierende antal ugentlige/månedlige kilometer.

Tøjpakke

Som udgangspunkt er det helt op til dig selv, hvor mange ekstraudgifter du vil anvende på ekstraudstyr. Du vil nok få brug for et par gode vandrestøvler/-sko, sokker samt øvrigt træningstøj.

Ja, naturligvis! Du køber selv tøjpakken og kan derfor også beholde det hele efter turen.

Caminoen til Santiago de Compostela

Kapaciteten på de enkelte hoteller langs ruterne til Santiago de Compostela er meget forskellige. Derfor vil alle 100 deltagere heller ikke komme til at gå i samlet flok ad samme rute frem mod Santiago de Compostela. I 2022 vil vi komme til at gå tre forskellige ruter (den franske rute, den engelske rute og den portugisiske rute).

De enkelte hold går til Santiago de Compostela hver for sig. Nogle af holdene starter dog fra samme udgangspunkt og følger samme rute til Santiago de Compostela. Men af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager går holdene hver for sig og mødes derfor først på den sidste dag – hvor der til gengæld skal fejres i fællesskab.

Alle de tre valgte ruter frem mod Santiago de Compostela er mellem 100 og 120 km, og vi går ruterne over 5 dage. Den korteste dagsrute er omkring 16 km, og den længste er omkring 29 km.

Gå for BørneTelefonens afslutningstur til Santiago de Compostela handler ikke om at gennemføre på tid, men det vil være en udfordrende fysisk aktivitet, hvor alle skal kunne være med. Holdene går ikke nødvendigvis i en tæt gruppe, men alle har et medansvar for, at alle kommer godt igennem hele dagens etape. Holdene vil ca. gå med en gennemsnitsfart på omkring 4-6 km/t.