Gå for BørneTelefonen på Caminoen

Caminoen er en af verdens mest kendte vandreruter, hvor vi går i fodsporene på tusindvis af pilgrimme, der siden middelalderen har foretaget den samme rejse. Caminoen er i virkeligheden et stort netværk af vandreruter, og der findes i omegnen af 20 forskellige ruter i Spanien. Fælles for dem alle er, at de har deres endemål foran katedralen i Santiago de Compostela.

Under Gå for BørneTelefonens finaletur går vi på tre forskellige Caminoer. Det gør vi, fordi kapaciteten for overnatning langs ruterne ikke er stor nok til, at alle hold og deltagere kan følge den samme rute.

Nogle hold vil gå ad den franske Camino, nogle ad den portugisiske Camino og nogle ad den engelske Camino. Ruterne er alle mellem 110 og 120 km, og fordeler sig over fem dage. Alle hold mødes foran katedralen i Santiago de Compostela den sidste dag, hvor vi sammen fejrer den store indsats for BørneTelefonen.

DEN FRANSKE CAMINO

Den formentlig mest kendte og absolut mest populære Camino-rute starter i den sydfranske landsby Saint-Jean-Pied-de-Port og krydser Pyrenæerne, inden den snor sig tværs over det nordlige Spanien mod Santiago de Compostela. Den er cirka 780 km lang.

Vi starter vandringen i Sarria, der ligger cirka 114 kilometer fra Santiago de Compostela. Herfra går vi ind i regionen Galicien, hvor vi går gennem et væld af både små charmerende landsbyer og lidt større byer, bl.a. markedsbyen Portomarin.

Terrænet er en blanding af markveje, grus- og skovstier, landeveje og smalle snoede stier gennem landskabet. Undervejs er der både op- og nedstigninger, bl.a. når vi skal op over Ligonde-bjergkæden til det højeste punkt på ruten, som ligger 722 meter over havet.

Vi overnatter i Sarria (to nætter), Palas de Rei, Melide og Amenal, inden vi når frem til Santiago de Compostela. Vi overnatter flere nætter samme sted, fordi ruten har begrænsede overnatningspladser – men I bliver kørt retur til ruten, så I selvfølgelig tilbagelægger hele ruten til fods.

DEN ENGELSKE CAMINO

Den mindst befærdede af pilgrimsruterne starter i en af havnebyerne A Coruna og Ferrol i det nordvestlige hjørne af Spanien. De to byer var i tidligere tider hovedindgangen til Galicien for især skotter og englændere, der skulle til Santiago, så det er i deres fodspor, man følger.

Vi starter vandringen i Ferrol, hvorfra der er knapt 120 kilometer til Santiago de Compostela. Undervejs går vi gennem mange småbitte landsbyer, og kommer kun igennem få større, men til gengæld historiske, byer. Ruten er derudover en smuk naturoplevelse med skov, langs kyst, ad markveje og på kuperede strækninger i de galiciske bakker.

Vi overnatter i Ferrol, Pontedeume, Bentanzos og Ordes (to nætter) inden vi når til Santiago de Compostela. Vi overnatter flere nætter samme sted, fordi ruten har begrænsede overnatningspladser – men I bliver kørt retur til ruten, så I selvfølgelig tilbagelægger hele ruten til fods.

DEN PORTUGISISKE CAMINO

En rute flere og flere vælger for blandt andet naturoplevelsen er den portugisiske Camino, som starter i Lissabon og snor sig nordpå gennem Porto mod Santiago, knapt 620 kilometer i alt.

Vi starter vandringen i Baiona, der ligger cirka 115 kilometer fra Santiago de Compostela. Undervejs går vi gennem mange små landsbyer og større byer som for eksempel kurbyen Caldes de Rei og Padron, som er kendt for sine peberfrugter. Terrænet er en blanding af landevej, grusstier, skov, brosten og med enkelte voldsomme stigninger, dog stiger vi aldrig mere end omkring 200 højdemeter.

Vi overnatter i Baiona, Vigo, Pontevendra, Caldes de Reis og Padron, inden vi rammer Santiago de Compostela på femtedagen.

Send din ansøgning

Hvis du er interesseret i at deltage i Gå for BørneTelefonen på Caminoen, skal du ansøge om en plads. Før du ansøger, er det vigtigt, at du har læst Ofte stillede spørgsmål, så du ved, hvad det kræver af dig at deltage. Vi glæder os til at læse din ansøgning.

Vil du gerne være med til Gå for børnetelefonen i Harzen?

Skriv dig op her, så får du besked, når der er åben for tilmelding. Tilmeldingen åbner i januar.

Navn(Påkrævet)
Børns Vilkår passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik

Forside

Bliv sponsor

Ofte stillede spørgsmal

Kontakt

Har du spørgsmål til Gå for BørneTelefonen, kan du kontakte os på mail herunder.

Du kan også ringe til os på 36 18 01 38. Telefonen har åbent mandag til torsdag 10-14.