Ofte stillede spørgsmål

gå for børnetelefonen – CAMINOen

HVORNÅR MØDER JEG MIT HOLD?

Du møder dit hold første gang til Kickoff-dagen. Der bliver afholdt Kickoff i Aarhus lørdag d. 13. januar og i Valby søndag d. 14. januar. Du vil få mere information om hvilket Kickoff event, du skal deltage i, hvis du får en plads på et hold.

HVORNÅR LIGGER FINALETUREN TIL CAMINOEN?

Turen varer fra søndag d. 2. juni til lørdag d. 8. juni 2024.

HVAD KOSTER DET AT VÆRE MED?

Prisen for at deltage i Gå for BørneTelefonen er 14.049 kr.

HVAD DÆKKER PRISEN?

Prisen inkluderer:

 • Flybillet tur/retur & indchecket bagage samt håndbagage
 • Transfers til/fra lufthavn & transfers på ruten
 • Bagagetransport mellem overnatningssteder
 • 6 x overnatninger på hotel i dobbeltværelse
 • Morgenmad & aftensmad på ruten inkl. drikkevarer
 • Afslutningsmiddag den sidste aften
 • Lokale spanske guider på vandredagene
 • Pilgrimspas
 • Gå for BørneTelefonen-tøjpakke
 • Træningsweekend for alle deltagere

Prisen inkluderer ikke:

 • Rejse- og sygdomsafbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt i ovenstående
 • Tillæg for enkeltværelse 2.495 kr. (kan tilkøbes, men der er meget begrænset antal pladser)
 • Drikkepenge til lokale spanske guider. Guideline er mellem 5-10 EUR pr. deltager.

HVORNÅR SKAL JEG BETALE?

Deltagerprisen betales i tre rater:

 • 5. januar betales 1. rate på 1.099 kroner (dækker tøjpakken).
 • 15. januar betales 2. rate på 2.500 kroner.
 • 23. februar betales 3. rate (det resterende beløb).

KAN JEG FÅ PENGENE RETUR, HVIS JEG IKKE KAN DELTAGE ALLIGEVEL?

Nej, betalingen er ikke refunderbar. Når du siger ja til en plads på et hold, skal du være sikker på, at du gerne vil deltage. Det er dog muligt at tilkøbe rejse- og sygdomsafbestillingsforsikring.

GÅR ALLE HOLD SAMLET TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA?

Nej, holdene fordeles på tre forskellige ruter – den franske, engelske og portugisiske Camino. Kapaciteten for overnatning langs ruterne til Santiago de Compostela er forskellige, og derfor vil alle deltagere ikke kunne følge samme rute. Men du kommer til at gå på samme rute som dit hold, og alle deltagere fra de tre ruter mødes i målbyen Santiago de Compostela.

HVOR LANGE ER RUTERNE?

De tre ruter frem mod Santiago de Compostela er alle mellem 110-120  km lange, som fordeles over fem vandredage. Den korteste dagsrute er omkring 16 km., og den længste er omkring 29 km. 

KAN JEG SELV VÆLGE HVILKEN RUTE, JEG GERNE VIL GÅ?

Du kan ikke selv bestemme hvilken rute, du skal gå. Børns Vilkår fordeler holdene på de tre ruter bl.a. for at sikre, at de enkelte hold går sammen og ud fra logistikhensyn.

HVOR FLYVER VI TIL OG FRA?

Der er flybilletter fra Kastrup, Billund og Aalborg. Da der er begrænset kapacitet på flyene fra Billund og Aalborg, er der færre pladser herfra end fra Kastrup. Børns Vilkår fordeler holdene på flyene bl.a. for at sikre, at de enkelte hold flyver sammen og ud fra logistikhensyn.

HVAD KRÆVER DET AF DIG AT DELTAGE?

HVAD ER deltagerens ROLLE?

Som deltager bliver du en del af et vandrehold og et fællesskab, som hjælper og støtter hinanden. Dit engagement og gåpåmod under indsamlingen og vandretræningen betyder meget for, at holdet kommer godt og samlet i mål. Som deltager skal du aktivt være en del af holdet og forvente jævnligt at deltage i både vandreture og indsamling under hele forløbet – altså halve års tid, som projektet varer. Som deltager kan du få tildelt et særligt ansvarsområde, fx for planlægning af træning eller brug af sociale medier. Hvert hold udpeger derudover en holdleder.

HVAD ER holdlederens ROLLE?

Som holdleder er det din opgave at hjælpe og vejlede de andre deltagere på holdet. Holdlederen sikrer, at holdet er motiveret, og har det overordnede ansvar for, at der bliver planlagt vandretræninger, koordineret indsamlingsindsatser mm. Det er dog ikke holdlederen, der skal gøre det hele, og derfor er det oplagt at uddelegere forskellige ansvarsområder til andre deltagere på holdet. Kommunikationen mellem vandreholdene og Børns Vilkår sker primært gennem holdlederne.

HVOR MEGET TID SKAL JEG FORVENTE AT BRUGE?

Du skal forvente at bruge tid på projektet hver uge fra forløbets start. Tidsforbruget pr. uge vil variere, men der skal være plads i din kalender til fælles vandreture, indsamlingsaktiviteter og planlægningsmøder med holdet.

SKAL JEG INDSAMLE PENGE TIL BØRNETELEFONEN FOR AT VÆRE MED?

Ja, som deltager i Gå for BørneTelefonen skal du aktivt være med til at samle ind – både i forløbet op til og under finaleturen.

HVOR MEGET SKAL JEG SAMLE IND?

Målet er, at hver deltager i gennemsnit samler 25.000 kr. ind.

HVORDAN SKAL JEG SAMLE IND?

Du og dit hold kan samle ind på mange forskellige måder. Du kan sælge holdsponsorater til virksomheder, som ligger i dit lokalområde eller som du har en personlig kontakt til. I kan arrangere indsamlingsevents som fx guidede gåture, koncerter, loppemarkeder mm. Du får derudover oprettet din egen personlige indsamlingsside, som du nemt kan dele på dine sociale medier og via mail, så dit netværk kan støtte din indsamling. Du får også mulighed for at benytte vores indsamlingsværktøj Kilometer-indsamling, så dit netværk kan støtte dine vandreture med et valgfrit beløb. Det er kun fantasien, der sætter grænser for indsamlingen.

HVOR MEGET SKAL JEG VANDRETRÆNE? 

Det afhænger af din aktuelle form, men træningen består typisk af en kombination af egne hverdagsture og holdvandreture et par gange om måneden. Du skal i løbet af et lille halvt år træne dig op til at kunne gennemføre afslutningsturen på Caminoen med en daglig vandretur på ca. 25 km. fem dage i træk.

ANSØGNING

HVORDAN ANSØGER JEG OM AT VÆRE MED?

Send en ansøgning via dette link, hvis du gerne vil deltage på Camino-forløbet. Her kan du fortælle kort om din motivation og erfaring. Ansøgning til Harzen-forløbet åbner i januar 2024.

ER JEG SIKRET EN PLADS?

Du er ikke sikret en plads som deltager, selvom du har sendt en ansøgning. Vi læser alle ansøgningerne igennem, men der et begrænset antal pladser. På Camino-forløbet er der plads til ca. 100 deltagere, og på Harzen-forløbet ca. 50 deltagere.

Vi sammensætter så vidt muligt hold, så deltagerne bor i samme område. I udvælgelsen af deltagere kigger vi også på motivation og erfaring, da det er vigtigt, at man som deltager er motiveret for at samle ind og kan deltage i hele forløbet, ikke kun i finaleturen.

HVIS VI ER FLERE, DER ANSØGER SAMMEN, ER VI SÅ SIKRET PLADSER SAMMEN?

Skriv meget gerne i din ansøgning, hvis du ansøger sammen med nogen. Vi gør vores bedste for at opfylde jeres ønsker, men kan ikke love, at alle får pladser sammen.

HVORNÅR ER DER DEADLINE FOR ANSØGNING, og hvornår får jeg svar?

Der er deadline for ansøgning til Camino-forløbet d. 19. november 2023.

Du vil senest få svar på, om du er kommet med på et hold i starten af december måned.

ER DER EN ALDERSGRÆNSE FOR AT VÆRE MED?

Man skal være fyldt 18 år for at deltage.

MIN VIRKSOMHED VIL GERNE DELTAGE – KAN VI DET?

Vi har rigtig god erfaring med virksomhedshold. Hvis du er interesseret i at høre om jeres muligheder, så skriv en mail til os på gfb@bornsvilkar.dk. Vi kontakter dig hurtigst muligt derefter for at drøfte mulighederne.

HVOR MANGE DELTAGERE ER DER PÅ ET HOLD?

Vi sigter efter at danne hold bestående af 6-12 personer.

HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS JEG SELV KAN SAMLE ET HELT HOLD DELTAGERE?

Hvis du kan samle et hold på 6-12 personer i dit netværk, som både er motiverede for at vandretræne og samle ind til BørneTelefonen, så skriv en mail til os på gfb@bornsvilkar.dk. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at drøfte mulighederne.

TØJPAKKE og træningsweekend

HVAD BESTÅR TØJPakken af?

Tøjpakken er en del af prisen for at deltage i Gå for BørneTelefonen. Pakken består af produkter fra Craft – en fleecetrøje, to t-shirts og tre par vandresokker.

Der vil være Gå for BørneTelefonen-logo på tøjet, så alle er med til at skabe synlighed omkring deres indsamling og projektet, når vi går sammen.

HVAD GÅR TRÆNINGSWEEKENDEN UD PÅ OG HVORNÅR LIGGER DEN?

På træningsweekenden mødes alle holdene for at vandre sammen og lære hinanden at kende. Træningsweekenden starter lørdag om formiddagen, og slutter igen søndag efter frokost. Der vil være forplejning og mulighed for overnatning. Datoer for træningsweekenden følger.

Forside

Bliv sponsor

Caminoen og Harzen

Kontakt

Har du spørgsmål til Gå for BørneTelefonen, kan du kontakte os på mail herunder.

Du kan også ringe til os på 36 18 01 38. Telefonen har åbent mandag til torsdag 10-14.