Om Børns Vilkår

Børns Vilkår er til for at sikre, at alle børn i Danmark får den trygge barndom, som de fortjener. Vi er en privat, humanitær og politisk uafhængig organisation, der taler og kæmper børnenes sag.

BørneTelefonen er omdrejningspunktet for vores arbejde. Gennem de mere end 35.000 samtaler, vi hvert år har med børn og unge, får vi et unikt indblik i, hvilke tanker, følelser og tendenser, der påvirker børn og unge i Danmark.

Vi er til for at skabe konkrete løsninger, der sikrer, at ingen børn i Danmark bliver svigtet. Hverken af barnets nærmeste voksne eller af samfundet. Det har vi arbejdet for, siden vi blev etableret 1977.

I dag tilbyder vi professionel og anonym rådgivning til børn på BørneTelefonen. Vi bisidder børn og unge i sager i kommunerne og Statsforvaltningen. Vi holder oplæg og trivselsforløb i SkoleTjenesten. Vi hjælper og støtter forældre, pårørende og børnefaglige med vores rådgivningstilbud til voksne. Og vi arbejder politisk, når vi tager børnenes stemmer med ind på Christiansborg, så børnene altid bliver hørt og inddraget.

I stedet for at ta’ mit eget liv, fik en rådgiver på BørneTelefonen overbevist mig om, at der var andre måder at løse mine problemer på. Tak skal I ha’, det er jeg meget taknemmelig for nu!

Pige, 16 år