Oplæg

Dette oplæg handler om de yngre børns digitale liv.

Hvordan ser det digitale liv ud fra børns eget perspektiv og hvad kan forældre til 3-6 årige børn sammen gøre for at skabe de bedste rammer for børns digitale dannelse?

Book nu

Mål

Læringsmål

At deltagerne:

  • Kan tage stilling til muligheder og dilemmaer knyttet til børns brug af digitale medier
  • Kan omsætte refleksioner over børns brug af digitale medier til konkrete handlinger, der støtter børn i deres digitale dannelse
  • Er motiveret til at iværksætte handlinger, der støtter børn i at få opfyldt deres ret til privatliv og tryghed på nettet.

Om

Værd at vide

Varighed: 60 minutter
Målgruppe: Forældre til børnehavebørn 3-6 år
Form: Oplæg

Forældre spiller en afgørende rolle, når det handler om at udvikle børns digitale dannelse. Det første skridt på vejen til at ruste børn til at kunne forholde sig kritisk og reflekteret til digitalt indhold og digital brug er de gode snakke mellem barn og voksen. Formålet med dette oplæg er dels at ruste forældre til at tage disse snakke med de yngre børn og dels at skabe rum for at forældrene sammen forholder sig kritisk og reflekteret til, hvordan voksne skaber betingelser og muligheder for børns digitale dannelse.

Oplægget er baseret på autentiske cases fra Børns Vilkårs arbejde samt den nyeste viden og forskning omkring yngre børns brug af digitale medier.

I oplægget inddrages forældrenes egne erfaringer og overvejelser over konkrete handlemuligheder i forhold til at støtte de yngste børn til et positivt og trygt digitalt liv.

Pris

Se prisen

Medlemspris : 3000 DKK*
Normalpris :  4500 DKK*

 

* Derudover pålægges der transportgebyr, varieret efter undervisningssted.

Pris for medlemsskab: 1250 kr. om året for skoler, 500 kr. om året for daginstitutioner.

Meld jer ind her

Ring

Spørgsmål?

Vi er klar til at besvare spørgsmål omkring vores oplæg og workshops.

 3618 0165

 skole@bornsvilkar.dk

Klar til at bestille? Så tryk her

Digital dannelse i børnehøjde

Børns Vilkår er i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge gået sammen om fire rapporter under overskriften ‘Digital Dannelse i børnehøjde’.

Læs rapporterne her

Gode råd til fagpersoner

Vi har her samlet et overblik over nogle af vores råd til, hvordan du som fagperson kan forebygge og afhjælpe børns problemer i forbindelse med mobning, skilsmisse, svigt og digitalt liv.

Læs mere her

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

 

  • Læs mere om dette samtykke i Børns Vilkårs privatlivspolitik

Vi rådgiver både børn og voksne

Hver dag, året rundt sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn og unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Læs mere

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Læs mere

FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge. Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Læs mere