En workshop til de mindste klubbørn

Hvad er god og dårlig stil på nettet? Hvad må man egentlig på internettet, og hvilke rettigheder har man i det digitale rum?

Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete forslag til, hvordan børn og unge kan styrke positive online-fællesskaber, hvor egne og andres grænser og rettigheder anerkendes. Workshoppen har særligt fokus på at inddrage bevægelse i alle øvelser.

Workshoppen koster 1700 kr.
Hvis jeres institution er medlem af Børns Vilkår, er prisen 1200 kr.

Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Book nu

At eleverne:

  • Kan reflektere over eget liv på digitale medier.
  • Kan give eksempler på, hvordan man skaber trygge fællesskaber på nettet.
  • Kan udvikle ideer og handlemuligheder ift., hvad man kan gøre for at fremme egen og andres digitale trivsel.

Varighed: 60 minutter
Målgruppe: Tilbud til de mindste klubbørn
Form: Workshop

Workshoppen består af en række øvelser, der skaber dialog om digitale fællesskaber. Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over, hvordan børn og unge kan bidrage til at skabe positive fællesskaber på nettet, hvordan man passer på sig selv og andre på sociale medier, og hvordan man kan håndtere online dilemmaer og udfordringer.

Formålet med workshoppen er at understøtte klubbens arbejde med digital trivsel og dannelse ved at sætte fokus på de handlemuligheder børn og unge har for at sikre egen og andres digitale trivsel.

Workshoppen ’Digitale fællesskaber for klubber’ er målrettet de mindste klubbørn, hvor vi giver dem og klubpædagogerne gode forudsætninger for sammen at skabe trygge digitale fællesskaber både i klublivet og i fritidslivet. Workshoppen giver også særlig god mening for de nye klubbørn. De mindste klubbørn kommer fra en hverdag i fritidsordning, uden adgang til digitale medier, til et klubliv, hvor digitale medier og digitale fællesskaber er en integreret del af hverdagen. Derfor bliver det vigtigt at tale om trygge fællesskaber, god stil og dårlig stil på nettet, og hvad der er lovligt og ulovligt på nettet.

Normalpris: 1700 DKK*
Medlemspris: 1200 DKK*

*Dertil kommer et transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Pris for institutionsmedlemskab: 1.500 kr. om året.

Meld jer ind her

Vi er klar til at besvare spørgsmål omkring vores oplæg og workshops.

 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

 skole@bornsvilkar.dk

Bliv kontaktet
Ønsker du at blive ringet op uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

 

Opfølgende undervisningsmateriale

Efter workshoppen får I en plakat om digitale fællesskaber til klubpædagogen, som opfordres til at følge op på workshoppen ved at tale med klubbørnene og udfylde plakaten med udleverede klistermærker og tekst, så den passer til lige præcis jeres digitale fællesskaber i klubben.

Faglig ramme

Workshoppens didaktiske og pædagogiske sigte taler ind i klubkonteksten – Øvelser og aktiviteter skal have legende elementer og bevægelse som omdrejningspunkt. Underviseren møder børnene direkte på gulvet og har øje for, at klubbørnene har været i skole en hel dag, og at klubkonteksten er en anden end i skolen.

Digitalt liv

Find gode råd

Besøg vores side fyldt med gode råd, om digitalt liv og trivsel

Læs mere

Andre har vist interesse for

Børns rettigheder

Workshop om børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i FN’s Børnekonvention.

Læs mere

Børns digitale fællesskaber

Dialogisk oplæg til forældre, der sætter fokus på børns færden og trivsel i den digitale verden.

Læs mere
Trivsel i klassen - Book et trivselsforløb

Trivselsforløb

Når der er akut behov for at arbejde med problemer i klassen og klassens kultur. Det kan f.eks. være mobning eller en hård tone i klassen.

Læs mere

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.