Forældreoplæg

Forældreoplægget handler om ensomhed. Hvordan du spotter og taler med børn om ensomhed og hvilke handlemuligheder du har som forældre.

Oplægget giver forældre et indblik i hvordan børn oplever ensomhed, og gennem øvelser og dialog mellem deltagerne sættes fokus på, hvordan ensomhed spottes og forebygges både i familie- og skolesammenhæng.

Book nu

Mål

Læringsmål

At forældrene

  • Har viden om ensomhed og hvordan den kan påvirke børns trivsel og muligheder for deltagelse i fællesskabet på kort og lang sigt
  • Har viden om tegn på ensomhed, og hvordan man kan tale om det
  • Har viden om, hvordan man som voksen kan hjælpe børn, der er ramt af ensomhed, samt forebygge at nogen rammes af ensomhed
  • Har viden om hvor de forældre, børn og unge kan få rådgivning og hjælp til håndtering af ensomhed.

Om

Værd at vide

Varighed: 90 minutter
Målgruppe: 4-9 klasses forældre
Form: Oplæg

Formålet med Børns Vilkårs forældreoplæg er at nedbryde tabuet om ensomhed, og skabe dialog om forebyggelse og håndtering af ensomhed. Workshoppen er målrettet forældre til elever i 4-9 klasse.

Gennem lyd, film, dialog og gruppeaktiviteter sættes fokus på ensomhed. Oplægget giver dig den nyeste viden om ensomhed og dens konsekvenser, samt redskaber til hvad forældre, lærer og pædagoger kan gøre for at skabe dialog om, og forebygge ensomhed. Forældreoplægget giver indblik i, hvordan børn oplever ensomhed, hvordan ensomhed spottes og forebygges både i familien og i skolesammenhænge.

Ensomhed blandt børn og unge er stigende, den seneste forskning viser, at 7 % af alle børn og unge føler sig ensomme, og at kun 4 ud af 10 taler med andre om det.

Pris

Se prisen

Medlemspris : 5000 DKK*
Normalpris :  6500 DKK*

* Derudover pålægges der transportgebyr (ex. moms), varieret efter undervisningssted.

Pris for institutionsmedlemskab: 1.500 kr. om året.

Meld jer ind her

Ring

Spørgsmål?

Vi er klar til at besvare spørgsmål omkring vores oplæg og workshops.

 3618 0165

 skole@bornsvilkar.dk

Klar til at bestille? Så tryk her

Ny rapport om ensomhed

Hvordan styrker vi positive fællesskaber blandt børn og unge? Læs Børns Vilkår nyeste rapport om ensomhed og positive fællesskaber.

Se rapporten her

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.