Kvinde med headset på sidder foran to skærme

Fællesskabsdagen

På Fællesskabsdagen bringes elevernes perspektiv i spil, når alle skolens elever arbejder sammen om en mission, der går ud på at klæde de voksne på til at styrke børn og unges trivsel og fællesskaber.  

Fællesskabsdagen er derfor også en dag, hvor alle skolens elever arbejder undersøgende med et emne med henblik på at udvikle viden og kompetencer til at fremme trygge fællesskaber. 

Fællesskabsdagen kan organiseres som en fælles dag for hele skolen, eller som en dag på årgangs- eller klasseniveau alt efter, hvad der passer bedst ind i skolens og de enkelte klassers planlægning.    

Missionen på Fællesskabsdagen i skoleåret 2021/2022 handler om ”Trygge fællesskaber på nettet”. Materialerne er udviklet til 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-9. klasse. På alle tre trin ser eleverne en film som et startskud til dagens mission.

Se trailer for missionen:

Vejledning til Fællesskabsdagen: Trygge fællesskaber på nettet

Vejledningen til Fællesskabsdagen indeholder information om formål og baggrund for missionen, organisering af dagen samt inspiration til, hvordan skole og forældre kan understøtte, at elevernes produkter fra Fællesskabsdagen bliver realiseret og anvendt.

Download materialer til Fællesskabsdagen i de røde bokse her på siden

0.-3. klasse: Rart/ikke rart på nettet

4.-6. klasse: Børns liv på nettet

7.-9. klasse: Unges liv på nettet

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke