To piger tager et selfie

Fællesskabsdagen

Materialet til dette års Fællesskabsdag ’Når vi gerne vil være som andre’ handler om, hvordan og hvorfor vi sammenligner os med hinanden, og hvad der kan ske, når vi gør det – på godt og ondt.

Fra BørneTelefonen ved vi, at skolen er et sted, hvor børn og unge sammenligner og spejler sig rigtig meget i hinanden. Selv om vi alle er forskellige, kan det for nogle børn og unge være rigtig svært at skille sig ud; fx hvis man ser anderledes ud, ikke har det samme tøj, som de andre, måske ikke klarer sig så godt i skolen som sine venner, hvis ens forældre ikke har råd til at købe de samme ting som andres forældre, tage på udlandsrejser etc.

Det kan give anledning til usikkerhed og mindreværd og for nogle en oplevelse af at stå uden for fællesskabet. Børn og unge har brug for voksnes hjælp til at skabe trygge fællesskaber, hvor det at sammenligne sig med og være forskellig fra andre ikke skaber mistrivsel og udenforskab.
Og voksne har samtidig brug for børns og unges perspektiver på, hvad den gode hjælp er – og det er omdrejningspunktet for dette års Fællesskabsdag.

Materialerne til Fællesskabsdagen er udviklet til 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-9. klasse.

Overordnet vejledning til Fællesskabsdagen: Når vi gerne vil være som andre

Vejledningen til Fællesskabsdagen indeholder information om formål og baggrund for missionen, organisering af dagen samt inspiration til, hvordan skole og forældre kan understøtte, at elevernes produkter fra Fællesskabsdagen bliver realiseret og anvendt.

Download materialer til Fællesskabsdagen i de røde bokse her på siden

4.-6. klasse

7.-9. klasse

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke