Hvis du bliver bekymret for, at en elev ikke trives eller er ved at miste sit tilhør til skolen, er det vigtigt, at du både undersøger det klassefællesskab, eleven er en del af, og at du inddrager eleven selv. Begge dele kan give dig værdifuld viden om, hvad der er på spil for eleven.
Børns Vilkår har udviklet en proces, hvor du både indsamler viden om, hvad der er på spil, planlægger indsatser, der kan hjælpe, og følger op og justerer løbende.
Her kan du finde et forløb, der understøtter dig i processen gennem de tre faser. Du kan finde værktøjer, der kan anvendes i de tre faser.
Dette værktøj viser en model, der kan bruges til at vurdere klassens fællesskab på forskellige områder, der har betydning for elevernes trivsel. Værktøjet indeholder en række spørgsmål, der kan hjælpe jer med at zoome ind på trivslen i klassen.
Denne pixiguide kan printes og medbringes, når du skal holde en samtale med en elev. Den ridser de vigtigste opmærksomhedspunkter omkring elevsamtaler op, og den giver forslag til spørgsmål, du kan stille eleven.
Denne mødeskabelon kan bruges, når du skal holde skole-hjem-samtaler med forældre, hvor der er en bekymring om elevens fravær.
Denne skabelon kan bruges til at lave en plan, når I er bekymrede for en elev og sætter indsatser i gang for at støtte eleven.
Få inspiration til at arbejde systematisk med at forebygge skolefravær ved at sætte fokus på trivsel, fællesskab og elevernes perspektiv.
Hent viden om skole-hjem-samarbejdets betydning for skolefravær. Få værktøjer til dialog med forældre om skolefravær og inddragelse af hjemmet.
Sæt fokus på elevinddragelse i forbindelse med skolefravær. I kan få viden og værktøjer til den inddragende samtale og til inddragelse gennem hverdagsaktiviteter.