Dit svar kan hjælpe tusinder af børn!

I brevkassen modtager vi omkring 8000-9000 breve om året – og alle børn får svar.
Vores dygtige og engagerede frivillige svarer dem, og vi har plads til flere på holdet.

Som rådgiver får du et unikt indblik i, hvad der rører sig hos børn og unge – hvad de bekymrer sig om, hvad de er usikre på, og hvad de har brug for hjælp til.
Ved at svare på børnenes breve gør du ikke kun en forskel for det enkelte barn – når dit brev ender på vores hjemmeside, gør det også en kæmpe forskel for alle de andre børn, der læser dit svar og kan se at de ikke er alene med deres problemer.

Du bliver en del af et professionelt og engageret fællesskab, hvor vi sammen sikrer at børn og unge bliver hørt og hjulpet. Vi prioriterer at alle breve og svar får et par ekstra øjne, og derfor vil du også skulle sparre med dine rådgiverkollegaer om deres svar.
Du bliver også en vigtig livline for de børn og unge, der har fundet modet til at sætte ord på det, der fylder eller gør ondt. Børn og unge skriver til os om alt fra kærlighed og forelskelse, venskaber og mere alvorlige svigt som mobning, vold og misbrug.

Fælles for brevskriverne er, at dit svar kan give dem overblik over deres handlemuligheder og rettigheder samt give dem en forsikring om, at de ikke er alene med deres problemer.

Bliv frivillig rådgiver på brevkassen

Vi optager brevkasserådgivere ca. fire gange om året.

Næste ansøgningsfrist er den 16. april.

Der vil komme et link til at ansøge her på siden mindst en måned før ansøgningsfristen.

Vil du med på holdet?

Har du lyst til at blive frivillig rådgiver på BørneTelefonens brevkasse?
Send en ansøgning til os!

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

Send din ansøgning

Som frivillig rådgiver på brevkassen svarer du på breve, som børn skriver ind til BørneTelefonens brevkasse. Der er altså tale om skriftlig rådgivning, som kan varetages hjemmefra.

Som frivillig rådgiver kan du gøre en kæmpe forskel. Gennem dine svar kan du give barnet overblik over sine egne rettigheder, ressourcer og handlemuligheder. Sådan kan du være med til at styrke barnets handleparathed.

I Brevkassen vil du være i kontakt med ca. fire børn om ugen. Du besvarer selv to breve, mens du på to af dine kollegaers breve er de ekstra øjne, der sikrer, at barnet får et hjælpsomt og varmt svar. I brevkassen har vi et fælles ansvar for, at børnene modtager gode svar. 

”Jeg havde lyst til at få noget rådgivningserfaring og på den måde hjælpe børn og unge med alle slags udfordringer.  Men i det at jeg er bosat i Ålborg, hvor der ikke er nogen rådgivningsafdeling, så var det lidt svært for mig, det der med at tage rådgivningsvagterne og være fysisk til  stede i enten Århus eller Valby. Så fandt jeg ud af, at man kan blive brevkasserådgiver.”

Lisa, brevkassen

Børns vilkår lægger vægt på høj kvalitet i rådgivningen af børn og unge. Derfor indgår følgende ting i vurderingen af, om du kan blive frivillig rådgiver på brevkassen:

  • Om du er fyldt 21 år
  • Om du har en relevant uddannelse på bachelorniveau, hvor du har haft undervisning i psykologi eller pædagogik. Det er vigtigt for os, at du har et indgående kendskab til børnefaglige problematikker.
  • Om du har erfaring med at arbejde med børn – fx fra en institution, skole eller et udlandsophold.
  • Om du har adgang til internet samt computer.

For at bidrage til vores frivillige rådgiveres faglighed tilbyder vi alle rådgivere på brevkassen følgende:

  • Et digitalt oplæringsforløb med feedback fra brevkassens dygtige redaktører.
  • Adgang til Børns Vilkårs e-læring for frivillige rådgivere, hvor der løbende kommer nye kurser.
  • Mulighed for at deltage i opkvalificerende kurser. Eksempler på kurser kan være: Samtaler om selvmord, børns rettigheder, børn og unges trivsel og fællesskaber samt selvskade.
  • Mulighed for at tage et børnerådgiverforløb på Professionshøjskolen Metropol i København og VIA University College i Århus. OBS. Der er et begrænset antal pladser. Læs mere her.

”At være frivillig på Børnebrevkassen det giver mig en masse glæde, og det gør også, at jeg holder mig up-to-date med, hvad det er der sker i unges liv. Det kan jeg bruge rigtig meget i mit arbejde, hvor jeg arbejder som skolelærer.”

Christina, brevkasserådgiver.

Som frivillig i brevkassen rådgiver man i ca. 3 timer om ugen.

Du vælger selv, hvornår i løbet af ugen du vil lægge dine timer.

BørneTelefonen har to adresser: Trekronergade 26, Valby samt Frederiksgade 79, Aarhus. De fleste brevkasserådgivere skriver hjemme, men du er velkommen hos os i Valby eller Aarhus.

Børns Vilkår vægter mangfoldighed højt. Derfor har vi opnået tilgængelighedsmærket fra God Adgang og arbejder hele tiden på at gøre huset mere tilgængeligt. Du kan læse mere om vores faciliteter her:

http://www.godadgang.dk/dk/steder/oversted.asp?id=13887

Andre måder at være frivillig på

Der er mange måder at blive en del af Børns Vilkårs korps af frivillige. Læs om mulighederne her.