Få gode råd

Vi ønsker alle det bedste for vores børn, men kan nogle gange komme i tvivl om store og små spørgsmål. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du kan forebygge og afhjælpe børns problemer i forbindelse med mobning, skilsmisse, svigt og digitalt liv. Rådene bygger på mere end 30 års erfaring med at sikre, at alle børn har en, der lytter og hjælper.

Er du fagperson?

Til dig der arbejder med børn og unge, har vi samlet en række af vores gode råd om mobning, skilsmisse, svigt og digitalt liv

Gode råd til fagpersoner
Få viden om skolefravær

Skolefravær

En tom stol i klasseværelset vidner om, at der mangler et barn eller ung, og det kan der være mange årsager til. Her præsenterer vi viden om skolefravær set fra børn og unges perspektiv, og vi kommer med råd og vejledning til dig som forælder.

Rapport om skolefravær. Download rapporten her!
Læs mere om skolefravær
Ingen børn skal mobbes

Mobning

Mobning kan give ar, der aldrig forsvinder. Børn, der mobbes, har dårligere chancer for at få job, uddannelse og nære sociale relationer i voksenlivet. Det er børnenes problem, men de voksne har ansvaret for at stoppe mobning.

Sæt fokus på digitale fællesskaber og trivsel
Få gode råd mod mobning her
Hjælp dit barn til at trives digitalt

Digitalt liv

Mobiltelefoner, digitale spil og sociale medier er kommet for at blive. Her finder du eksperternes råd, børnenes perspektiver og inspirerende redskaber, som kan hjælpe dig til at forstå dit barns digitale liv og hjælpe, når der er brug for det.

Digitalt liv
Bliv klogere her
Sammen stopper vi svigt

Svigt

Børn i Danmark udsættes for ting, de knap tør hviske om på BørneTelefonen. Du kan være med til at stoppe svigt ved at tage det første skridt og følge dette råd: Vend aldrig ryggen til et barn.

Læs mere her
Få gode råd

Skilsmisse

Det gør ondt på børn, når forældrene går fra hinanden. Men selvom det er forvirrende og hårdt for alle, kan det lade sig gøre at være i skilsmissen på en god måde.

Få gode råd om skilsmisse

Vi rådgiver både børn og voksne

Hver dag, året rundt sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn og unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Læs mere

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Læs mere

FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge. Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Læs mere