Få gode råd

Vi ønsker alle det bedste for vores børn, men kan nogle gange komme i tvivl om store og små spørgsmål. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du kan forebygge og afhjælpe børns problemer i forbindelse med mobning, skilsmisse, svigt og digitalt liv. Rådene bygger på mere end 30 års erfaring med at sikre, at alle børn har en, der lytter og hjælper.

Er du fagperson?

Til dig der arbejder med børn og unge, har vi samlet en række af vores gode råd om mobning, skilsmisse, svigt og digitalt liv

Gode råd til fagpersoner
Gode råd om Ukraine

Situationen i Ukraine

Vi har samlet nogle råd til, hvilke ting man som voksen kan være opmærksom på, hvis dit eget eller andre børn er påvirket af, hvad de har set eller hørt om situationen i Ukraine.

Læs mere

Børn og corona

På BørneTelefonen har vi lavet en vejledning til, hvordan vores rådgivere skal agere, når børn henvender sig og er urolige for coronavirus. Med afsæt i den, har vi lavet nogle gode råd til dialogen til forældre og andre voksne.

Læs mere

Gratis rådgivning til skilsmisseramte

Børns Vilkår tilbyder rådgivning til forældre, som venter på behandling i Familieretshuset. Baggrunden er, at ventetiden i Familieretshuset kan presse skilsmisseramte familier yderligere og dermed forældrenes rolle som forældre.

Læs mere
Rapport om skolefravær. Download rapporten her!

Skolefravær

En tom stol i klasseværelset vidner om, at der mangler et barn eller ung, og det kan der være mange årsager til. Her præsenterer vi viden om skolefravær set fra børn og unges perspektiv, og vi giver råd og vejledning til dig som forælder.

Læs mere

Digitalt liv

Børn og unge er online. Det er er de, fra de er ganske små. Selvvalgt og fordi omgivelserne kræver det af dem. Her på siden møder du børnenes oplevelser af livet online, viden om hvad du skal være opmærksom på som forælder og konkrete redskaber til hvordan du kan hjælpe dit barn med at være tryg online.

Læs mere

Mobning

Mobning kan give ar, der aldrig forsvinder.
Børn, der mobbes, har dårligere chancer for at få job, uddannelse og nære sociale relationer i voksenlivet.

Det er børnenes problem, men de voksne har ansvaret for at stoppe mobning.

Læs mere

Livet med småbørn

Små børn er ikke altid nemme at forstå. Alle forældre oplever nogle gange at komme til kort.

Vi har samlet viden, råd og vejledning til livet med småbørn. Om de første års store og små kriser, om livet i vuggestuen, dagplejen og børnehaven og om dit lille barns udvikling.

Læs mere

Svigt

Børn i Danmark udsættes for ting, de knap tør hviske om på BørneTelefonen. Du kan være med til at stoppe svigt ved at tage det første skridt og følge dette råd: Vend aldrig ryggen til et barn

Læs mere

Skilsmisseguiden

Det gør ondt på børn, når forældrene går fra hinanden. Men selvom det er forvirrende og hårdt for alle, kan det lade sig gøre at være i skilsmissen på en god måde.

Læs mere

Vi rådgiver både børn og voksne

Hver dag, året rundt sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn og unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Læs mere

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Læs mere

FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge. Når du kontakter FagTelefonen, kommer du til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Læs mere