FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge.

Ønsker du råd og vejledning, eller har du et spørgsmål i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? Så kontakt FagTelefonen.

Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Bliv ringet op af FagTelefonen

Du kan også udfylde formularen længere nede på siden, så ringer vi dig op i vores åbningstid.

Kontakt FagTelefonen

Ring til Fagtelefonen og få råd og vejledning i forbindelse med børnefaglige spørgsmål.

På FagTelefonen kan fagpersoner få råd og vejledning om:

Hvis du er i tvivl om, hvordan en sag om et barn eller en ung forløber i kommunen, hvem der bliver inddraget i en sag og hvordan, kan du kontakte FagTelefonen for råd og vejledning. Vi kan også vejlede om, hvilke muligheder der er for særlig støtte til børn og unge jf. serviceloven samt relevante samarbejdspartnere.

Hvis du er tvivl, om du skal være bekymret for et barn eller ung, du er i kontakt med som fagperson, og om der er grundlag for at underrette kommunen, kan vi på FagTelefonen yde råd og vejledning om tegn på mistrivsel, omsorgssvigt, overgreb samt underretningspligten. 

Er du som fagperson i gang med at udarbejde en underretning, men er usikker på, hvordan du skal gøre, kan FagTelefonen rådgive om, hvordan du kan gribe det an, hvad der er vigtigt at lægge vægt på, hvordan din bekymring kan fremgå, og hvem den skal sendes til. Vi kan også rådgive om muligheden for at være anonym, hvem der skal have besked om underretningen, inden den sendes, hvad der sker, når underretningen er sendt m.m.  

Har du brug for at vide, hvilke rettigheder et barn eller ung har i forbindelse med en sag i henholdsvis kommunen og Familieretshuset, eller har du brug for sparring om, hvordan du kan hjælpe et barn eller ung med at sikre dets rettigheder, er du velkommen til at kontakte os på FagTelefonen. 

Kender du et barn eller en ung, der skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, så har barnet eller den unge ret til en bisidder uanset problemstillingen. Vi er klar til at vejlede om barnets ret til en bisidder, hvad en professionel bisidder fra Børns Vilkår er og kan hjælpe med, hvordan det foregår, samt hvordan barnet kan få tildelt en bisidder. 

Forældretelefonen 35 55 55 58  

Læs mere her

Vores ambition er, at når vi lægger røret på efter en rådgivning, skal fx læreren eller pædagogen have konkrete handlemuligheder og få flere nuancer på en problemstilling. På den måde kan vi sammen sikre den rigtige hjælp til barnet. Specialkonsulent Anette Brøndum Sørensen, rådgiver på FagTelefonen

Bliv ringet op af FagTelefonen

  • Børns Vilkår passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.