Nyheder

Nyhed:

Ny undersøgelse: Mere end hvert tredje adspurgte medlem i politiske ungdomsorganisationer har oplevet seksuelle grænseoverskridelser eller krænkelser

Der er forskel på, hvor godt medlemmerne trives i de politiske ungdomsorganisationer, alt efter køn og anciennitet, og mere end hver tredje siger i en undersøgelse besvaret af 1.169 medlemmer, at de har oplevet krænkelser i form af enten seksuel chikane, seksuelle overgreb, mobning eller diskrimination inden for de seneste to år. Det fremgår af en ny rapport, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Læs mere
Nyhed:

Grundlovstale 2021

I Danmark har vi en unik demokratisk tradition, som andre lande misunder os. Derfor glæder det mig, når vi som folk og nation stiller krav om, at basale rettigheder ikke må negligeres. Læs hele Rasmus Kjeldahls grundlovstale 2021 her.

Læs mere
Nyhed:

Ny aftale har tiltrængt fokus på tidligere og bedre hjælp til udsatte børn

Børns Vilkår roser den politiske aftale 'Børnene Først', som giver børn flere rettigheder og sikrer tidligere og bedre hjælp til udsatte børn og familier. Hvis de gode hensigter skal realiseres i praksis, er det dog afgørende, at man prioriterer ambitionerne om at skabe bedre rammer og øget kvalitet i sagsbehandlingen.

Læs mere
Debatindlæg:

Børns Vilkår: Danmark har alle forudsætninger for at kunne hjælpe hjemvendte børn og mødre

Det er for Børns Vilkår en indlysende humanitær forpligtelse at få alle danske børn og mødre hjem fra Syrien. Især fordi vi som land har alle forudsætninger for at kunne sætte ind med de rigtige indsatser, skriver Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i et debatindlæg bragt i Kristeligt Dagblad.

Læs mere
Nyhed:

Så kan børnene endelig komme i skole – nu skal de hjælpes godt tilbage i fællesskaberne

Fra i dag d. 6 maj kan tusindvis af skoleelever vende tilbage til fysisk fremmøde i skolen hver dag. De fleste børn og unge har savnet fællesskaberne, men mange vil også have brug for hjælp til at komme godt ind i dem igen.

Læs mere
Nyhed:

Flere end hver fjerde pige i 9. klasse har skadet sig selv

Selvskade er en udbredt måde for børn og unge at håndtere psykisk mistrivsel på. Især for piger er selvskadende adfærd et omfattende problem, viser en ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden, der samtidig viser, at mange børn og unge, der skader sig selv, ikke altid oplever at få den hjælp, de har brug for.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkårs landsindsamling slår markant rekord: Nu kan BørneTelefonen hurtigere blive døgnåben

Der blev indsamlet 13,6 millioner kroner ved Børns Vilkårs landsindsamling den 21. marts. Det er 60 procent mere end ved sidste års indsamling i oktober. Det høje indsamlingsresultat betyder, at Børns Vilkår nu fremrykker planerne om at gøre BørneTelefonen døgnåben.

Læs mere
Nyhed:

Hver tredje voksen ved ikke, at psykisk vold er strafbart

Vedvarende og voldsom skældud, ydmygelser, overvågning og indespærring i mørke rum er strafbar psykisk vold – det er der dog en tredjedel voksne, der ikke ved. Det viser en måling, som Userneeds har lavet for Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Indkaldelse til ordinær Generalforsamling i Børns Vilkår

Børns Vilkår indkalder til ordinær Generalforsamling i Børns Vilkår den 27. april 2021 kl. 10.30 i Børns Vilkår, Trekronergade 26, 2500 Valby. Se hele dagsordenen her

Læs mere
Debatindlæg:

På toppen af coronapuklen sidder vores småbørn og kommunikerer med gråd – og de har brug for at blive hørt

Forældre kan være ekstra pressede efter et år med corona, og oven i presset reagerer småbørnene med gråd. De er helt afhængige af at have omsorgspersoner omkring sig, som forstår, hvad gråden betyder, skriver Malene Angelo i et debatindlæg bragt i Kristeligt Dagblad.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår: Genåbningsplan prioriterer børn og unge – men kun på den korte bane

Det er positivt, at børn og unge kan komme mere i skole - det er der mange børn, der er glade for og har brug for. Men der mangler en langsigtet plan, der tager højde for fuld genåbning af skolerne for børn og unge, mener Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Over 10.800 danskere står sammen i en coronatid om at hjælpe udsatte børn

Børns Vilkår oplever en enorm interesse fra danskere, som vil samle ind til udsatte børn. Over 10.800 har meldt sig som indsamlere til Børns Vilkårs landsindsamling søndag den 21. marts, og det er ny rekord. Indsamlingen går til at sikre, at flere udsatte og omsorgssvigtede børn kan få hjælp på BørneTelefonen.

Læs mere