Nyheder

Nyhed:

Kom ind i kampen: Nyt site giver viden og gode råd om børns online-spil

Online-spil og gaming er blevet en integreret del af mange børns hverdag. Alligevel kan det være svært for forældre at blive kloge på, hvordan de skal forholde sig til børnenes digitale leg. Nyt site fra Børns Vilkår og TDC hjælper forældrene på vej.

Læs mere
Debatindlæg:

“Det haster med en national handlingsplan for psykisk mistrivsel”

Vi kan som samfund ikke bære, at så mange børn og unge er i psykisk mistrivsel. Der er brug for en national handlingsplan på tværs af fag- og ministerområder, som tager højde for alle aspekter af børnenes liv, og som giver os et stærkere greb om forebyggelsen, allerede fra børnene er helt små. Sådan skriver Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i et debatindlæg bragt i Altinget d. 11. oktober 2019.

Læs mere
Nyhed:

Rekordmange børn samler ind til BørneTelefonen

85.000 børn går i dag sammen for at gøre en forskel for de mange børn og unge, der hver dag har det svært og rækker ud efter en voksen at tale med. Det sker, når Bag for en Sag 2019 afholdes. Overskuddet går nemlig til, at endnu flere kan få hjælp på BørneTelefonen. I år sker det med flere tilmeldte end nogensinde før.

Læs mere
Debatindlæg:

Hjælp dit barn med at snyde den digitale tyv

Overalt på nettet lurer digitale tricktyve, der phisher, hacker og begår identitetstyveri. Særligt børn og unge er i risikozonen, og derfor skal forældre sætte sig bedre ind i de farer, der findes på nettet, så de kan hjælpe deres barn med at få et sikkert onlineliv, skriver direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, i et debatindlæg bragt 3. oktober 2019.

Læs mere
Nyhed:

Ny kampagne klæder forældre på til at hjælpe deres børn i cybersikkerhed

Forældre skal vide mere om de farer, børn kan støde på, når de bevæger sig på nettet. Derfor lancerer Børns Vilkår – i samarbejde med TDC – i dag en kampagne, der stiller skarpt på de farer, der lurer på nettet.

Læs mere
Nyhed:

Børn får flere kram i børnehaven, når de har en yndlingsvoksen

Hvert femte barn i alderen 5-7 år oplever, at de ikke får kram af de voksne i børnehaven. Det gælder især børn, som ikke har en yndlingsvoksen blandt personalet. Samtidig siger hvert fjerde barn, at der ikke er nogen af de voksne, som er gode til at trøste, viser ny rapport fra Børns Vilkår.

Læs mere
Debatindlæg:

Det midlertidige børnetilskud er kun et lille plaster på såret

Det midlertidige børnetilskud en tiltrængt og nødvendig håndsrækning til de knap 28.000 mest udsatte børn i Danmark. Det er et lille plaster på såret, der tager hensyn til de allerfattigste, men som langtfra løser problemerne med børnefattigdom og dens konsekvenser for børn. Læs debatindlægget af direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl. Bragt i Berlingske d. 7. september 2019.

Læs mere
Nyhed:

Vi er efterhånden en stor familie, som cykler i den gode sags tjeneste.

Carsten Georg Jensen, 54 år, er ved at gøre sig klar til dette års Tour de Holland sammen med TDC Erhvervs Cykelnetværk, som for sjette år i træk samler ind til BørneTelefonen.  Carsten er UC Konulent hos Jyske Bank og har været en del af TDC Erhvervs Cykelnetværk i fem ud af seks år. I […]

Læs mere
Nyhed:

Børnekaffe vinder Fundraisingprisen 2019

Årets vinder af Fundraisingprisen er Børns Vilkår og Circle K med kampagnen Børnekaffe, som er udviklet af bureauet Uncle Grey.

Læs mere
Nyhed:

BørneMobilen triller igen ud på skolebesøg

Kæresteproblemer? Drillerier? Sex? Mobning? Nu kommer ”BørneMobilen” til Rødovre, Kastrup og Vallensbæk Kommune, for at styrke børnenes viden om at søge hjælp.

Læs mere
Nyhed:

Jonas og Lina løber for Børns Vilkår

Den 14. september afholder Jonas Harold Jørgensen og hans kæreste Lina Jennifer Meisnow for anden gang motionsløbet RunTogether til fordel for Børns Vilkår. De håber, at de kan inspirere andre til at lave arrangementer for velgørende formål. ”Vi havde gået og snakket om, hvordan vi kunne støtte noget godt her i verden. Jeg havde set […]

Læs mere
Debatindlæg:

Børn ned til seksårsalderen skal kunne få foretaget juridisk kønsskifte

Når børn ønsker at skifte køn, er det ikke en fiks idé, der er opstået overnight. Det handler ikke om drenge, som gerne vil gå i nederdel, eller piger, der vil klippes korthåret. Læs debatindlægget af direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl. Bragt i Kristeligt Dagblad d. 13. august 2019.

Læs mere