Nyheder

Nyhed:

Kun hvert andet barn oplever, at forældre interesserer sig for deres liv på nettet

Samtidig oplever op imod hvert tredje barn i 7. klasse, at de ved mere end deres forældre og lærer om dataindsamling og privatlivsbeskyttelse på nettet, viser en ny rapport fra Børns Vilkår i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, støttet af TrygFonden.

Læs mere
Nyhed:

Unge i lukkede kristne miljøer udsættes for adfærdskontrol

I seks ud af ti samtaler på BørneTelefonen om negativ social kontrol er rådgiverne bekymrede for barnets trivsel og udvikling, viser ny rapport fra Børns Vilkår. Børnene kommer fra såvel etniske minoritetsmiljøer som lukkede kristne miljøer.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår og Egmont Fonden sætter ind over for børns stigende skolefravær

Rådgivning af børn, hjælp til forældre og fagpersoner samt anbefalinger til skoler og kommuner er nogle af de initiativer, Børns Vilkår og Egmont Fonden søsætter gennem et nyt partnerskab, der skal hjælpe et stigende antal børn, der ikke magter at gå i skole.

Læs mere
Nyhed:

Bageglade børn indsamler rekordhøjt beløb til BørneTelefonen

Børn og unge har gennem Bag for en Sag bagt til den helt store guldmedalje og indsamlet 2,25 millioner kroner, der skal gå til at besvare flere opkald på BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

BørneTelefonen løftes til nye højder

Åbningen af BørneTelefonen i Aarhus og nye digitale løsninger, der gør det muligt at rådgive flere børn og unge, er nogle af ingredienserne i et nyt stort partnerskab mellem TrygFonden og Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Stor ulighed i børnehavebørns digitale muligheder

Forældres fokus og børnehavernes brug af de digitale medier i det pædagogiske arbejde er meget svingende, viser en ny undersøgelse fra Børns Vilkår i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge.

Læs mere
Nyhed:

Børn til BørneTelefonen: Mobning, udelukkelser og nøgenbilleder fylder meget online

Børns onlineliv er langt fra problemfrit. Grimme kommentarer, mobning og nøgenbilleder er en del af hverdagen på digitale medier for rigtig mange børn – og langt de fleste taler ikke med forældrene om svære oplevelser, viser en undersøgelse fra BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Læs mere
Julekort:

Glædelig jul og god nytår!

"Jeg er taknemmelig for at være en del af en organisation, der løfter og hjælper børn hver eneste dag. Det kan lade sig gøre takket være de nu over 500 frivillige samt støtte fra medlemmer, fonde, erhvervspartnere, engagerede borgere, fagpersoner, politikere og myndigheder – samt ikke mindst fra de mange børn, som også er inddraget i at hjælpe os med at hjælpe andre børn", skriver direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl

Læs mere
Nyhed:

Børn bekymrer sig for familien i juledagene

De frivillige rådgivere på BørneTelefonen har travlt i juledagene. Sidste år rådgav de børn og unge hele 930 gange, og her var det blandt andet bekymringer for familien, der fyldte. Det viser en opgørelse fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Forældre overser nettets kommer­cielle superkræfter rettet mod børn

3 ud af 4 forældre til børnehavebørn giver deres børn lov til selv at færdes på internettet - og har ikke fokus på internettets kommercielle mekanismer. Det viser ny undersøgelse fra Børns Vilkår udarbejdet i samarbejde med Medierådet for børn og unge. 

Læs mere
Nyhed:

Børn til BørneTelefonen: Jeg har ikke lyst til at stå op om morgenen

Hvert andet barn svarer, at de sjældent eller aldrig har lyst til at stå op om morgenen, og mere end hvert tredje barn spiser sjældent eller aldrig morgenmad. Det viser en survey blandt 755 børn på BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Angst, ensomhed og selvmordstanker fylder mere på BørneTelefonen 

Samtaler på BørneTelefonen vidner om, at problemer med psykisk mistrivsel starter tidligt og fylder mere jo ældre børnene bliver. Børnenes oplevelser viser et behov for en national strategi, der sikrer hjælp til børnene, før problemerne bider sig fast.

Læs mere