Nyheder

Nyhed:

Rekordmange danskere går på gaden for at støtte udsatte børn

Aldrig før har Børns Vilkår oplevet så stor interesse fra danskere, der ønsker at samle ind til udsatte børn. Omkring 9.000 indsamlere har tilmeldt sig landsindsamlingen den 18. oktober, og behovet for støtte er stort. Sidste år havde BørneTelefonen over 55.000 rådgivningssamtaler med børn og unge. Endnu flere forsøgte at komme igennem, men måtte opgive på grund af kø på linjen.

Læs mere
Nyhed:

Ny rapport: Tusindvis af børn har bekymrende skolefravær

Mange stole i landets klasseværelser står tomme i op til flere måneder eller år. Det høje skolefravær har ofte store konsekvenser for børnenes trivsel og fremtidige uddannelses- og arbejdsliv, viser en ny rapport fra Børns Vilkår og Egmont Fonden. Ofte er de tidlige tegn på mistrivsel ikke blevet opdaget i tide. 

Læs mere
Nyhed:

Over 55.000 børn og voksne bager til fordel for BørneTelefonen, så flere børn kan få hjælp

Børn og familier fra hele landet står i oktober sammen om at gøre en forskel for de mange børn og unge, der har det svært. Fra 1. oktober vil børn og voksne fra over 2.000 skoler, institutioner og private familier bage kager og brød til fordel for BørneTelefonen.

Læs mere
Nyhed:

Åbner i Aarhus: Nu kan endnu flere få hjælp på ForældreTelefonen

Børns Vilkårs rådgivningslinje ‘ForældreTelefonen’ udvider og åbner i Aarhus. Det betyder, at endnu flere forældre og andre voksne kan få gratis hjælp og rådgivning til spørgsmål, der omhandler børn.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår støtter op om 18-års aldersgrænse for salg af alkohol

En hidtil uset bred kreds af organisationer opfordrer Folketingets partier til at indføre en ensartet 18-årsgrænse for salg af alkohol. Formålet er at tage et afgørende skridt mod at skabe en fornyet, tryggere og sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Læs mere
Nyhed:

Anbragte unge skal have mere støtte i overgangen til voksenlivet

Skal en anbringelse også føre til et godt voksenliv, er der brug for at ændre, hvordan vi som samfund støtter anbragte unge, også efter de er fyldt 18 år. Det er budskabet fra Børns Vilkår og fem andre organisationer på anbringelsesområdet.

Læs mere
Nyhed:

Børn kan nu få hjælp på BørneTelefonen i de tidlige morgentimer

Mange børn og unge har det svært om morgenen. Fra 1. september kan de få hjælp på BørneTelefonen allerede fra klokken 7:00 takket være et samarbejde mellem Børns Vilkår og Circle K, der har sikret 1 million kroner til BørneTelefonen.

Læs mere
Nyhed:

Kære forælder, vær opmærksom på dit barns digitale liv – også i ferien

Forældre bør tage en daglig dialog med børnene om, hvad de har oplevet i løbet af dagen i det digitale univers. Det skal de helst gøre hele året rundt, men i sommerferien er det ikke tid til at vise mindre interesse – tværtimod. Her er der som regel mere tid og overskud til at sætte sig ind i sit barns digitale liv og interesser.

Læs mere
Nyhed:

Børnehavebørn om genåbningen: Mere ro og mindre skældud – men også færre voksne at vælge imellem

Færre konflikter, mindre skæld ud og et savn til yndlingsvoksne og bedste venner, man ikke er i grupper med. Der er nogle af de oplevelserne, børnehavebørn har haft under genåbningen af dagtilbuddene, viser undersøgelse fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Ny rapport om stress blandt børn og unge: ”Jeg føler mig som et omvandrende tal”

1 ud af 7 har følt sig stresset ofte eller hele tiden den seneste måned, viser ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden. Rapporten belyser, hvordan forventninger og krav til krop, køn og digital adfærd har indflydelse på stress blandt børn og unge.

Læs mere
Nyhed:

Anbragte børn og unge henvender sig oftere til BørneTelefonen om psykisk mistrivsel

Børn og unge, der er anbragt, henvender sig oftere til BørneTelefonen om problemer med for eksempel selvskadende adfærd og selvmordstanker, viser ny analyse fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

8 ud af 10 oplever, at forældre deler billeder af dem på sociale medier uden at spørge om lov

Mange synes, det er irriterende, respektløst og flovt, viser en spørgeundersøgelse på BørneTelefonens hjemmeside. Ny oplysningskampagne fra Børns Vilkår og TDC skal få flere forældre til at tage deres børn med på råd, inden de deler billeder af dem.

Læs mere