Nyheder

Nyhed:

1 år med døgnåbent på BørneTelefonen: Børn og unge ligger søvnløse med svære tanker

Hver tredje samtale på BørneTelefonen om natten handler om psykisk mistrivsel. Det er især selvmordstanker og selvskadende adfærd, der fylder, viser ny analyse af samtalerne fra det første år med […]

Læs mere
Nyhed:

Ny indsats sætter fokus på små børn i skilsmissefamilier: ”Han må ikke så godt se, at jeg er ked af det”

Savn er et vilkår for mange små børn, hvis forældre ikke bor sammen. Det viser en undersøgelse, Børns Vilkår har lavet blandt børnehavebørn i alderen 5-6 år. Undersøgelsen er en del af en ny større indsats, der skal hjælpe forældre og personale i dagtilbud med at støtte de mindste børn bedst muligt, når skilsmissen rammer.

Læs mere
Nyhed:

Ny rapport: Hvert tiende barn er ikke med i klassens grupper på sociale medier 

Digitale medier giver adgang til nye måder at være sammen på for børn og unge. De digitale fællesskaber trækker tråde ind i klasseværelset, og står man uden for klassens grupper på sociale medier, mærkes det tydeligt henne i skolen, viser en ny rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden. 

Læs mere
Nyhed:

Ny undersøgelse viser, at børn og unge kæmper for at passe ind: ”Jeg er ikke god nok”

Kun hver anden pige i 8. klasse er glad for den, hun er. Børn og unge fortæller om snævre rammer for at få en plads i vennegruppen, og de vender ansvaret indad, hvis de står uden for.

Læs mere
Nyhed:

Sådan taler du med dit barn om Pride 

Pride week fylder gader og butiksfacader med regnbueflag, og den årlige markering og fejring af mangfoldighed er en oplagt anledning til at tale med dit barn om, hvad vi fejrer, hvorfor vi gør det, og hvorfor nogle familier er forskellige fra andre. 

Læs mere
Nyhed:

LGBT+: Gode råd til at tale med dit barn om kønsidentitet  

Fra samtaler på BørneTelefonen og HØRT ved vi, at det kan være hårdt, forvirrende og ensomt at have en kønsidentitet eller en seksualitet, der bryder normen. Det kan være forbundet […]

Læs mere
Nyhed:

Skolestart 2022: Gode råd til forældre og fagpersoner  

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår og KAB går sammen om at løfte børns stemmer og rettigheder

KAB og Børns Vilkår har indgået et nyt partnerskab, som skal understøtte trivsel og inddragelse af alle børn og unge i KAB-Fællesskabets boligafdelinger. Målet er at sikre, at børn og unge kender deres rettigheder og ved, hvor de kan hente hjælp, hvis de har det svært.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår udvider markant i Aarhus med hjælp fra Salling Fondene

Børns Vilkår styrker sin tilstedeværelse i Aarhus ved at købe bygningen Æggepakkeriet, som bliver organisationens nye base i byen. Købet er muligt takket være Salling Fondene, som har doneret 10 millioner kroner til formålet. 

Læs mere
Nyhed:

Ny rapport: Mange udsatte børn i Danmark får ikke den hjælp, de har brug for

For sjette år i træk udgiver Børns Vilkår og TrygFonden statusrapporten ”Svigt af Børn i Danmark”, der kortlægger omfanget og udviklingen af svigt af børn i Danmark. Årets rapport viser blandt andet, at mange voksne ikke har underrettet kommunen, på trods af at de har haft kendskab til vold mod børn.

Læs mere
Nyhed:

Hvert tredje barn ramt af livskriser oplever ikke, at en voksen på skolen taler med dem om, hvordan de har det

Hvert tredje barn, der har oplevet skilsmisse, alvorlig sygdom i den nære familie, højt fravær eller mobning, fortæller, at der ikke var en voksen på skolen, som talte med dem om, hvordan de havde det - selvom skolen kendte til deres situation. Det viser en ny undersøgelse fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Довідка та інформація для українців у Данії (Hjælp og information til ukrainere i Danmark)

Vi har samlet relevant information til ukrainere der er flygtet til Danmark. Vi opdaterer siden løbende.

Læs mere