Nyheder

Nyhed:

Børns Vilkår går forrest for sundt arbejdsmiljø

Børns Vilkår vil sikre god psykisk trivsel i en kommende periode med stor vækst og forandringer i de ansattes arbejdsliv. Derfor har organisationen taget initiativ til et projekt, der skal understøtte den gode mentale sundhed og udvikle ledelsesmetoder, som også andre NGO’er får mulighed for at drage nytte af. Velliv Foreningen støtter med 472.000 kr.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår: Tryghed skal bremse stigning i psykisk mistrivsel 

Der er behov for en national strategi mod den stigende psykiske mistrivsel blandt børn og unge. Den skal blandt andet sikre små børn høj tryghed fra deres forældre og pædagoger, mener direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Læs mere
Nyhed:

Circle K og Børns Vilkår går sammen om at holde morgenåbent på BørneTelefonen

Et 3-årigt samarbejde mellem Circle K og Børns Vilkår skal sikre, at børn kan henvende sig til BørneTelefonen inden skoletid.

Læs mere
Nyhed:

80.000 børn bager til fordel for BørneTelefonen

Torsdag d. 11. oktober går det løs, når børn og unge over hele landet trækker i forklæderne og deltager i Bag for en Sag 2018. Salget af bagværket går til BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Børns Vilkår: 10-årige skal ikke behandles som kriminelle

Børn skal have hjælp, ikke straf. Det er hovedbudskabet i Børns Vilkårs høringssvar til nyt lovforslag om mere konsekvens over for børn, der begår kriminalitet.

Læs mere
Nyhed:

Flere yngre børn søger hjælp til selvmordstanker på BørneTelefonen

Antallet af henvendelser fra 10-12-årige børn med selvmordstanker er tredoblet på få år, viser analysenotat fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Bisidderne i Børns Vilkår: Brev fra 17-årig anbragt pige kalder på handling

Personalet på opholdssteder skal have de rette kompetencer til at kunne sikre anbragte børns trivsel og udvikling. Sådan lyder det fra Børns Vilkårs bisiddere efter en 17-årig anbragt pige skrev til Ekstra Bladet om et opholdssted, hvor de voksne begår fysisk og psykisk vold.

Læs mere
Nyhed:

BørneTelefonen ændrer opgørelsesmetode

Per 1. september 2018 justerer Børns Vilkår opgørelsesmetoden for BørneTelefonen og ForældreTelefonen. Dette skyldes nye datasystemer, der kan opgøre tallene mere præcist end tidligere.

Læs mere
Nyhed:

4 ud af 10 børn oplever, at forældrene ikke taler sammen eller kun taler om praktiske ting

Næsten fire ud af ti børn oplever, at deres forældre ikke taler sammen, og hvis de gør, så taler de mest om praktiske ting. Kun hver tredje svarer, at forældrene er gode til at tale sammen. Det viser en ny analyse fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Børn i skilsmisse til BørneTelefonen: Hver fjerde vil ændre sin samværsordning

Ud af 460 skilsmissebørn svarer hver fjerde, at de ville ændre på deres samværsordning, hvis de kunne. Det viser en endnu ikke offentliggjort analyse fra Børns Vilkår.

Læs mere
Nyhed:

Flere tusinde forældre melder sig ind i kampen mod mobning

4.782 forældre fordelt på alle landets kommuner vil være med til at sætte mobning og trivsel på dagsordenen til skolernes forældremøder. Forældre fra 2 ud af 3 af skoler i Danmark har tilmeldt sig kampagnen #DeVoksnesAnsvar, som Børns Vilkår og TrygFonden står bag.

Læs mere
Debatindlæg:

På vej mod strafferetligt parallelsystem for børn

Regeringen præsenterede i slut juni en politisk aftale med en række initiativer for at bekæmpe ungdomskriminalitet. Og med den aftale er vi ganske enkelt rykket den helt forkerte vej i forhold til alt det, vi ved virker. 10-årige børn hører ikke hjemme foran en dommer, og det er ren symbolpolitik, når man nu indretter institutioner til børnefængsler. Debatindlæg af direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen og formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau.

Læs mere