Nyheder
-
Åbent brev til Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye
Kære Mattias Tesfaye Som organisationer, der arbejder for at sikre elevernes trivsel, udvikling og rettigheder, vil vi på det kraftigste fraråde at du uden skelen til forskning og faglige argumenter, strammer ordensbekendtgørelsen med mere fokus på straf og eksklusion. Det virker ikke.
-
Ny rapport: Alt for mange børn og unge oplever alvorlige svigt
Danmark er langt fra i mål med at stoppe svigt af børn og unge. Ny rapport fra Børns Vilkår viser bl.a., at flere børn er ofre for anmeldt vold, og at flertallet af anbragte børn og unge ikke gennemfører en 9. klasses eksamen.
-
Børns Vilkår: Sociale medier presser børn og forældre ud i stort forbrug
I dag er hastigheden og udbuddet af trends på de sociale medier en helt anden end for bare 10 år siden. Det rammer ikke kun børnene, men sætter også forældrene i et stort dilemma.
-
Seks organisationer i opråb til regeringen: Styrk god ledelse i hele Frivillig-Danmark
Det ser desværre ud til, at regeringen vil indstille støtten til at udvikle og udbrede principper for god ledelse i de titusindvis af frivillige foreninger i Danmark. Men det er et vigtigt arbejde at styrke de frivillige organisationers ledelse, skriver dagens kronikører
-
Vi skal tage børns udsagn alvorligt, men ikke nødvendigvis bogstaveligt
Skældud er, når voksne møder børn på en uvenlig måde uden at tage hensyn til barnets følelser og uden at hjælpe barnet videre. Skældud i et skadeligt omfang er mere udbredt, end man skulle tro
-
Ny rapport: Hvert femte barn i 4. og 7. klasse har ikke lyst til at gå i skole
Frygten for ikke at kunne være sig selv, lange skoledage og kedelig undervisning er nogle af årsagerne til, at hvert femte barn i 4. og 7. klasse mangler lysten til at gå i skole. Men gode venner og en støttende lærer kan gøre forskellen, viser ny rapport fra Børns Vilkår støttet af Nordea-fonden.
-
Sådan taler du med dit barn om pride
Pride-ugen fylder gader og butiksfacader med regnbueflag, og den årlige markering og fejring af mangfoldighed er en oplagt anledning til at tale med dit barn om, hvad vi fejrer, hvorfor vi gør det, og at nogle familier er forskellige fra andre.
-
Organisationer i opråb: Børn og unge tager hul på et nyt skoleår – for mange er det forbundet med ondt i maven
Skal vi komme mobningen til livs, er det nødvendigt, at skolerne tager et langt større ansvar. Ingen børn bør starte et nyt skoleår med ondt i maven.
-
Drenge skjuler deres mistrivsel bag sixpacks
Undersøgelse afslører, hvordan snævre normer for maskulinitet påvirker drenges trivsel og skaber en facade af styrke, der ofte dækker over ensomhed og utilstrækkelighed. Ligestillingsministeren har ret i, at der er brug for en kulturforandring, skriver Anders Koefoed, som er ungefaglig konsulent hos Børns Vilkår
-
Organisationer lancerer ny stor læringsplatform, der skal styrke digital dannelse hos børn og unge
I dag går en ny og gratis platform til fagpersoner i luften, der med undervisningsmaterialer og principper for digital dannelse skal skabe rammerne for dialogen mellem børn, unge og voksne om skærm og digitale medier. Platformen er første led i en større indsats om digital dannelse, der går under navnet ’On’. Red Barnet, Børns Vilkår,…
-
Børns Vilkår bakker op om fotoudstilling om vold: Om man er 21 eller 70 år, kan vold fra barndommen stadig gøre ondt
Det er skadeligt, når børn og unge er udsat for vold i hjemmet, og konsekvenserne kan præge dem langt ind i voksenlivet. Det illustrerer Børns Vilkår gennem 22 portrætfortællinger af dokumentarfotograferne Andreas Haubjerg og Louise Herrche Serup i en fotoudstilling, der begynder i København og ender i Aalborg.
-
Skoleelever oplever udbredt mobning relateret til etnicitet
Halvdelen af skoleelever med minoritetsetnisk baggrund udsættes for mobning med deres hudfarve, nationalitet, religion eller kultur. Knap en femtedel af eleverne med ikkevestlig baggrund fortæller om nedværdigende adfærd fra deres lærer. Det fremgår af ny undersøgelse blandt skoleelever i 6. og 9. klasse, som Børns Vilkår og Institut for Menneskerettigheder står bag.