Hjælp os med at stoppe svigt af børn!

Søndag den 17. marts 2024

Hver dag, døgnet rundt, kontakter børn og unge BørneTelefonen og HØRT, fordi de bliver svigtet af de voksne, der burde passe på dem. Og hver dag fortæller de os om dét, der gør allermest ondt. Om selvmordstanker. Forældrenes misbrug. Mobning. Vold. Og ensomhed.

Én samtale på BørneTelefonen kan ændre et barns liv. Derfor skal flere børn og unge skal have mulighed for at søge hjælp, omsorg og en voksen, der lytter, når de står alene, og når der ikke er andre at gå til.

Når du samler ind eller giver et bidrag til vores landsindsamling er du med til at sikre, at de børn og unge kan få hjælp, når de har allermest brug for det.

Landsindsamling 2024

Meld dig som indsamler

Meld dig som indsamler til landsindsamlingen den 17. marts 2024, så flere børn og unge kan få hjælp på BørneTelefonen og HØRT, når de ikke har andre at gå til.

Tilmeld dig her

Stop svigt

Hver dag er der børn i Danmark, som ringer til BørneTelefonen, fordi de bliver svigtet, mobbet, misbrugt eller slået af dem, de elsker mest.

Støt os

Med din støtte kan vi sikre, at svigtede børn kan få den nødvendige hjælp på BørneTelefonen, når de står alene og har allermest brug for hjælp.

Opret en digital indsamling

Det tager kun to minutter, og du kan nemt dele den på sociale medier og vie e-mail.

Læs mere

Sådan støtter du som virksomhed

I kan støtte på flere måder, og som tak for støtten modtager I en sponsorpakke.

Læs mere

Så let er det

Du vælger en rute

Du modtager din indsamlingsbøtte med posten

Du samler ind den 26. marts mellem kl. 10-18 i 2-3 timer

Du afleverer bøtten i en af de butikker eller banker, vi har en aftale med

Flere børn og unge skal have hjælp på BørneTelefonen


Særligt i nattetimerne fylder tunge tanker i samtalerne på BørneTelefonen. Men det er også samtaler, som redder liv. Samtaler der giver børn og unge håb, når deres liv ellers føles allermest håbløst.

Klokken er 00:16. En dreng på 12 år skriver til Carina, der er rådgiver på BørneTelefonen, at han ”har det dårligt, og alt gør ondt”. Hans mor døde for et år siden, og hans far er ”gået helt i baglås”. Faren kan ikke engang tale om moren længere. Drengen hjælper meget til derhjemme med at lave mad, gøre rent og passe sin lillesøster. Han passer sin skole og klarer sig fint. Men ingen taler med ham om hans sorg.

Han savner sin mor, og han besluttede for noget tid siden, at han ville tage sit eget liv. Han kan ikke leve med smerten mere. Løbende har han taget fra farens Panodiler, og nu har han en helt fyldt skål klar.

Carina er koncentreret. Hun spørger, om der er nogen, han har det godt med, som han kan tale med? Drengen skriver: ”Min mormor.” Carina og drengen aftaler, at de sammen skriver en SMS til mormoren. Drengen sender den afsted. Stilhed. “Hun kommer nu,” skriver han.

Samtaler som denne er desværre langt fra usædvanlige for de rådgivere, der hver nat sidder klar til at tale med landets børn og unge.

Derfor er det så vigtigt, at BørneTelefonen altid er åben for de børn og unge, der rækker ud efter hjælp.

Samtaler på BørneTelefonen gør en forskel for børn og unge

Tænk hvis i ikke var her. Hvem skulle så have hjulpet mig til at fortælle nogle om det som er sket. Uden jer ville det aldrig være det samme.”
I skal bare vide at i gør en kæmpe forskel og at i hver dag gør livet lettere for nogle børn. Uden jer ved jeg ikke hvad jeg skulle gøre når jeg har brug for hjælp. så jeg vil bare sige Tak.
Jeg har selvmordstanker og angst, og er meget alene/ensom. Så hvis i ikke havde været der så ville jeg ikke have det lidt bedre i dag.

Det samler vi ind til

”Det er rystende og trist, når børn og unge er vågne om natten, fordi de er fortvivlede og modløse. Det bekræfter behovet for, at BørneTelefonen er døgnåben, så der altid er en voksen at række ud til.” Sådan fortæller Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Når du melder dig som indsamler, kan du på få timer af din søndag samle penge ind, så vi kan være der med støtte og omsorg, når børn og unge rækker ud efter vores hjælp.

Når BørneTelefonen skal holde åben hele døgnet, året rundt, betyder det også, at vi skal have langt flere rådgivere tilknyttet.

Flere rådgivere betyder, at der altid vil være en voksen, der kan hjælpe, når børn og unge står alene eller ikke kan sove på grund af bekymringer.

Spørgsmål og svar

Få svar på ofte stillede spørgsmål.

Læs mere

Hvor afleverer du bøtten?

Find dit afleveringssted.

Læs mere
Vis mere +