Landsindsamling 2022

Tak for hjælpen til landsindsamlingen 2022!

Tusind tak til de mange indsamlere, der samlede ind søndag d. 27. marts 2022. Og tak til alle jer, der tog godt imod vores indsamlere og gav et bidrag til at hjælpe svigtede børn og unge i Danmark. Takket være den flotte indsamling på 13,8 mio. kr., kan vi nu hjælpe endnu flere børn og unge på BørneTelefonen.

Læs mere om årets indsamlingsresultat

Børns Vilkårs Landsindsamling

Søndag d. 27. marts 2022

Hver dag kontakter børn og unge BørneTelefonen, fordi de bliver svigtet af dem, der burde passe på dem. Og hver dag fortæller de os om dét, der gør allermest ondt. Om selvmordstanker. Forældrenes misbrug. Mobning. Vold. Og ensomhed.

Flere børn og unge skal have mulighed for at søge hjælp, omsorg og en voksen, der lytter, når de står alene, og når der ikke er andre at gå til. Det gælder også de børn og unge, der er flygtet til Danmark fra Ukraine.

Vi udvider helt ekstraordinært BørneTelefonen, så vi kan stå klar til at hjælpe de ekstremt udsatte ukrainske børn og unge, der har brug for en voksen at tale med om forsvundne forældre og søskende, om angst og frygt for krig. Derfor samler vi ind til Børns Vilkårs Landsindsamling søndag d. 27. marts 2022.

Giv et bidrag til svigtede børn i Danmark

Hver dag er der børn i Danmark, som ringer til BørneTelefonen, fordi de bliver svigtet, mobbet, misbrugt eller slået af dem, de elsker mest.

Med din støtte kan vi sikre, at svigtede børn kan få den nødvendige hjælp på BørneTelefonen, når de står alene og har allermest brug for hjælp.

Opret en digital indsamling

Det tager kun to minutter, og du kan nemt dele den på sociale medier og vie e-mail.

Læs mere

Sådan støtter du som virksomhed

I kan støtte på flere måder, og som tak for støtten modtager I en sponsorpakke.

Læs mere

Så let er det

Landsindsamling 2023

Meld dig som indsamler

Tilmeldingen er lukket for i år, men du kan allerede nu tilmelde dig næste års landsindsamling søndag d. 26. marts 2023

Tilmeld dig her

Derfor skal du blive indsamler

Børn og unge i Danmark har brug for hjælp
Desværre oplever alt for mange børn at blive svigtet af deres nærmeste og af samfundet, og unge mistrives i stigende grad. Det ved vi fra BørneTelefonen, hvor vores frivillige rådgivere har over 50.000 samtaler med børn og unge om året. Men det er desværre ikke alle børn, der kan komme igennem til en rådgiver. Vi kan og skal hjælpe flere børn, når de er modige nok til at række ud!

Krigsramte børn og unge fra Ukraine skal kunne få hjælp på BørneTelefonen
Telefonnummeret til BørneTelefonen i Danmark er det samme som til børnetelefonen i Ukraine. Som indsamler er du med til at sikre, at vi kan stå klar til at hjælpe de ukrainske børn og unge, der kommer til Danmark. Vi udvider helt ekstraordinært BørneTelefonen, så vi kan rådgive de krigsramte børn og unge på ukrainsk.

Du gør en forskel som indsamler for Børns Vilkår
Én samtale på BørneTelefonen kan være det, der skal til for at ændre et barns liv. Som indsamler kan du på få timer af din søndag samle penge ind, så vi kan være der med støtte og omsorg, når et barn rækker ud efter vores hjælp. Med din indsamling er du med til at sikre, at børn og unge altid kan få den nødvendige hjælp på BørneTelefonen, når de står alene og har allermest brug for det.

Alle vores indsamlere har en vigtig andel i, at vi kan stoppe svigt af børn og unge i Danmark, og at vi kan udvide BørneTelefonen til at hjælpe de børn og unge, der er flygtet hertil fra Ukraine. Vi håber, at du vil melde dig som indsamler, så flere børn, der har det svært kan blive hørt!

Det samler vi ind til

Pengene fra Børns Vilkårs Landsindsamling går til at sikre, at endnu flere svigtede børn og unge i Danmark kan få hjælp på BørneTelefonen, når de har brug for det. Ingen skal stå alene med selvmordstanker, forældrenes misbrug, angst eller vold!

Helt ekstraordinært går nogle af pengene også til, at vi kan udvide BørneTelefonen, så vi kan hjælpe de ekstremt udsatte ukrainske børn og unge, der er flygtet fra krigen i Ukraine.
Pengene fra indsamlingen går blandt andet til:

BørneTelefonen er blevet døgnåben, og det er fantastisk nyt for Danmarks børn og unge. Særligt for de børn, som har brug for vores hjælp i de sene nattetimer. Men når BørneTelefonen skal holde åben hele døgnet, hver dag året rundt, betyder det også, at vi skal have langt flere rådgivere tilknyttet, så vi kan være der for børn og unge, når de er bange eller ikke kan sove på grund af bekymringer.

Flere rådgivere betyder, at der altid vil være en voksen, der kan hjælpe, når børn og unge kontakter os. Ingen børn skal henvende sig til BørneTelefonen forgæves, og som indsamler er du med til at hjælpe os i mål med dette.

Ingen børn skal stå alene med deres bekymringer, og de skal vide, hvor de kan søge hjælp. Derfor går nogle af pengene fra landsindsamlingen til at udbrede kendskabet til BørneTelefonen. Det betyder, at vi er til stede på landets skoler med oplæg, trivselsforløb og oplysnings- og undervisningsmateriale – så også de yngste børn ved, at der findes en linje til hjælp og omsorg, hvis de på et tidspunkt får brug for at lette hjertet.

Mange unge i Danmark føler sig alene med deres problemer og mistrives i stigende grad i disse år. Derfor åbner Børns Vilkår i 2022 et nyt rådgivningstilbud til unge. Penge fra landsindsamlingen skal være med til at sikre, at flere unge kan føle sig hørt, forstået og accepteret – uanset om det drejer sig om ensomhed, stress, modløshed eller selvskade.

Telefonnummeret til BørneTelefonen i Danmark er det samme som til børnetelefonen i Ukraine, og for at være klar til at hjælpe de børn og unge, der kontakter os, rekrutterer og træner vi ukrainsktalende rådgivere på BørneTelefonen. Med den ekstraordinære udvidelse står vi i Danmark klar til at hjælpe de ekstremt udsatte ukrainske børn og unge, der er flygtet fra krigen i Ukraine, og som har brug for en voksen at tale med om forsvundne forældre og søskende, om angst og frygt for krig og ødelæggelse

At samle ind er en god oplevelse

Faktisk var der rigtig mange, der var meget interesserede og spurgte ind til, hvad det var, vi samlede ind til. Og når de så hørte, at det var BørneTelefonen, jeg samlede ind til, så ville de rigtig gerne give nogle penge.

Indsamler

FAQ

Få svar på ofte stillede spørgsmål.

Læs mere

Hvor afleverer du bøtten?

Find dit afleveringssted.

Læs mere