Hver dag, døgnet rundt, kontakter børn og unge BørneTelefonen og HØRT, fordi de bliver svigtet af de voksne, der burde passe på dem. Og hver dag fortæller de os om dét, der gør allermest ondt. Om selvmordstanker. Forældrenes misbrug. Mobning. Vold. Og ensomhed.
Én samtale på BørneTelefonen kan ændre et barns liv. Derfor skal flere børn og unge skal have mulighed for at søge hjælp, omsorg og en voksen, der lytter, når de står alene, og når der ikke er andre at gå til.
Når du samler ind eller giver et bidrag til vores landsindsamling er du med til at sikre, at de børn og unge kan få hjælp, når de har allermest brug for det.
Hver dag er der børn i Danmark, som ringer til BørneTelefonen, fordi de bliver svigtet, mobbet, misbrugt eller slået af dem, de elsker mest.
Med din støtte kan vi sikre, at svigtede børn kan få den nødvendige hjælp på BørneTelefonen, når de står alene og har allermest brug for hjælp.
Det tager kun to minutter, og du kan nemt dele den på sociale medier og vie e-mail.
I kan støtte på flere måder, og som tak for støtten modtager I en sponsorpakke.
Du vælger en rute
Du modtager din indsamlingsbøtte med posten
Du samler ind den 26. marts mellem kl. 10-18 i 2-3 timer
Du afleverer bøtten i en af de butikker eller banker, vi har en aftale med
Særligt i nattetimerne fylder tunge tanker i samtalerne på BørneTelefonen. Men det er også samtaler, som redder liv. Samtaler der giver børn og unge håb, når deres liv ellers føles allermest håbløst.
Klokken er 00:16. En dreng på 12 år skriver til Carina, der er rådgiver på BørneTelefonen, at han ”har det dårligt, og alt gør ondt”. Hans mor døde for et år siden, og hans far er ”gået helt i baglås”. Faren kan ikke engang tale om moren længere. Drengen hjælper meget til derhjemme med at lave mad, gøre rent og passe sin lillesøster. Han passer sin skole og klarer sig fint. Men ingen taler med ham om hans sorg.
Han savner sin mor, og han besluttede for noget tid siden, at han ville tage sit eget liv. Han kan ikke leve med smerten mere. Løbende har han taget fra farens Panodiler, og nu har han en helt fyldt skål klar.
Carina er koncentreret. Hun spørger, om der er nogen, han har det godt med, som han kan tale med? Drengen skriver: ”Min mormor.” Carina og drengen aftaler, at de sammen skriver en SMS til mormoren. Drengen sender den afsted. Stilhed. “Hun kommer nu,” skriver han.
Samtaler som denne er desværre langt fra usædvanlige for de rådgivere, der hver nat sidder klar til at tale med landets børn og unge.
Derfor er det så vigtigt, at BørneTelefonen altid er åben for de børn og unge, der rækker ud efter hjælp.
”Det er rystende og trist, når børn og unge er vågne om natten, fordi de er fortvivlede og modløse. Det bekræfter behovet for, at BørneTelefonen er døgnåben, så der altid er en voksen at række ud til.” Sådan fortæller Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.
Når du melder dig som indsamler, kan du på få timer af din søndag samle penge ind, så vi kan være der med støtte og omsorg, når børn og unge rækker ud efter vores hjælp.
Når BørneTelefonen skal holde åben hele døgnet, året rundt, betyder det også, at vi skal have langt flere rådgivere tilknyttet.
Flere rådgivere betyder, at der altid vil være en voksen, der kan hjælpe, når børn og unge står alene eller ikke kan sove på grund af bekymringer.
Få svar på ofte stillede spørgsmål.
Find dit afleveringssted.