Børns Vilkårs landsindsamling 2024

Vi er der for børn og unge, når de har brug for hjælp

Søndag den 17. marts 2024

Livet er ikke sorgløst for alle børn og unge. I de tidlige morgentimer, efter skole, sent om aftenen, er der børn, der har brug for at tale med en rådgiver på BørneTelefonen og HØRT om det, der gør allermest ondt.

På BørneTelefonen og HØRT hører vi dagligt fra børn og unge, som søger rådgivning og hjælp, fordi de bliver udsat for fysisk og psykisk vold: ”Jeg er gennem min barndom blevet truet og slået på. Men har først nu skaffet mod til at komme ud med det. Og har igennem længere tid ikke haft lyst til at leve.” fortæller en dreng på 17 år.

Vi hører fra børn og unge, der har problemer i skolen: ”Jeg har meget social angst, hvilket har resulteret i, at jeg ikke går i skole lige nu. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg er bange for livet og min fremtid,” fortæller en pige på 16 år.

Og unge, der ikke kan være hjemme hos deres forældre: ”Jeg er blevet smidt ud hjemme fra af min mor, jeg har ikke kontakt til min far og min mor har sagt hun heller ik’ vil have kontakt med mig mere,” fortæller en dreng på 16 år.

Derfor er det så vigtigt, at BørneTelefonen og HØRT altid er åben for de børn og unge, der rækker ud efter hjælp.
Hver dag.

Landsindsamling 2024

Meld dig som indsamler

Vær med til landsindsamlingen den 17. marts 2024, og hjælp med at stoppe svigt af børn og unge i Danmark.

Alt for mange børn og unge i Danmark står alene med deres problemer

I årets første seks måneder har BørneTelefonen og HØRT haft 32.001 samtaler. Samtaler der viser os, hvad der fylder hos børn og unge. En fjerdedel af samtalerne har handlet om psykisk mistrivsel. Blandt andet har der været 2.521 samtaler om selvskadende adfærd. 1.373 samtaler om angst. 2.220 samtaler om selvmordstanker/selvmordsforsøg.

Børn og unge skal have mulighed for at søge hjælp, omsorg og en voksen, der lytter, når de står alene, og når der ikke er andre at gå til. Og her er BørneTelefonen og HØRT vigtig.

Som indsamler til Børns Vilkårs Landsindsamling kan du på 2-3 timer af din søndag samle penge ind, så vi kan være der med støtte og omsorg for de børn, der kontakter BørneTelefonen og HØRT. 2-3 timer, som betyder alverden for de børn og unge, som har fundet modet til at række ud efter hjælp.

Vær med søndag den 17. marts 2024, og hjælp med at stoppe svigt af børn og unge i Danmark.

Samtaler på BørneTelefonen gør en forskel for børn og unge

Tænk hvis i ikke var her. Hvem skulle så have hjulpet mig til at fortælle nogle om det som er sket. Uden jer ville det aldrig være det samme.
I skal bare vide at i gør en kæmpe forskel og at i hver dag gør livet lettere for nogle børn. Uden jer ved jeg ikke hvad jeg skulle gøre når jeg har brug for hjælp. så jeg vil bare sige Tak.
Jeg har selvmordstanker og angst, og er meget alene/ensom. Så hvis i ikke havde været der så ville jeg ikke have det lidt bedre i dag.

Spørgsmål og svar

Få svar på ofte stillede spørgsmål.

Hvor afleverer du bøtten?

Find dit afleveringssted.

Opret en digital indsamling

Det tager kun to minutter, og du kan nemt dele den på sociale medier og vie e-mail.

Læs mere

Sådan støtter du som virksomhed

I kan støtte på flere måder, og som tak for støtten modtager I en sponsorpakke.

Læs mere

Så let er det

Du vælger en rute

Du modtager din indsamlingsbøtte med posten

Du samler ind den 26. marts mellem kl. 10-18 i 2-3 timer

Du afleverer bøtten i en af de butikker eller banker, vi har en aftale med