Omsorgssvigt

Børn i Danmark udsættes for ting, de knap tør hviske om til en voksen på BørneTelefonen. Nogle krænkes seksuelt. Andre bliver slået og mishandlet, går sultne i seng og skal tage ansvar for meget mere, end deres unge alder berettiger.

Børns Vilkår arbejder for, at intet barn i Danmark bliver svigtet, hverken af de nærmeste eller af samfundet.

Vi har samlet gode råd omkring, hvordan man spotter omsorgsvigt, hvordan man laver en underretning og hvordan man som pårørende kan hjælpe.

Sådan spotter du omsorgssvigt

Der findes ingen endelig tjekliste for, hvornår et barn er omsorgssvigtet. Du kan dog bruge en række tegn som pejlemærker.

Læs mere

Hjælp til med at stoppe vold

Børnene fortæller om alt fra en lussing til grov mishandling. Langt de fleste af dem, der henvender sig, har været udsat for vold i længere tid.

Læs mere
Min far drikker alt for meget. Han drikker sig ikke fuld, når jeg er der, men han drikker så meget, at man kan mærke, at han bliver helt anderledes. Pige, 15 år

Svigt af børn i Danmark 2019

I 2018 var der eksempelvis 2.074 samtaler om vold, 2.125 samtaler om seksuelle krænkelser og 1.063 samtaler om misbrug. Læs hele Svigtrapporten 2019 her.

Find hele rapporten her

Børn i pæne familier svigtes også

Lotus Turèll voksede op i skyggen af alkoholmisbrug. Hun vil gøre opmærksom på, at omsorgssvigt rammer også børn i velstillede familier.

Læs hendes historie