Dreng ser ked ud, og tager sig til hovedet

Omsorgssvigt

Børn i Danmark udsættes for ting, de knap tør hviske om til en voksen på BørneTelefonen. Nogle krænkes seksuelt. Andre bliver slået og mishandlet, går sultne i seng og skal tage ansvar for meget mere, end deres unge alder berettiger.

Børns Vilkår arbejder for, at intet barn i Danmark bliver svigtet, hverken af de nærmeste eller af samfundet.

Vi har samlet gode råd omkring, hvordan man spotter omsorgsvigt, hvordan man laver en underretning og hvordan man som pårørende kan hjælpe.

Sådan spotter du omsorgssvigt

Der findes ingen endelig tjekliste for, hvornår et barn er omsorgssvigtet. Du kan dog bruge en række tegn som pejlemærker.

Læs mere

Hjælp til med at stoppe vold

 

Børnene fortæller om alt fra en lussing til grov mishandling. Langt de fleste af dem, der henvender sig, har været udsat for vold i længere tid.

Læs mere

Min far drikker alt for meget. Han drikker sig ikke fuld, når jeg er der, men han drikker så meget, at man kan mærke, at han bliver helt anderledes.

Pige, 15 år

Vi rådgiver børn, unge og voksne

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

HØRT

Online rådgivning til dig, som er ung, og har brug for nogen, der vil lytte

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre, bedsteforældre og pårørende

Bisidning

Få en gratis bisidder og skab tryghed ved børnesamtalen

Svigt af børn i Danmark 2022

I 2021 var der eksempelvis 1823 samtaler om seksuelle krænkelser og 1759 samtaler handlede om fysisk og psykisk vold. Læs hele Svigtrapporten 2022 her.

Find hele rapporten her

Børn i pæne familier svigtes også

Lotus Turèll voksede op i skyggen af alkoholmisbrug. Hun vil gøre opmærksom på, at omsorgssvigt rammer også børn i velstillede familier.

Læs hendes historie