skolefravær løses i fællesskab

skolefravær løses i fællesskab

Det kræver en fælles indsats, når børn og unge udvikler bekymrende skolefravær. Børns Vilkår har samlet viden og værktøjer til skoler, kommuner og forældre. Formålet er at understøtte arbejdet med både at forebygge og håndtere skolefravær. Formålet er samtidig at styrke børn og unges perspektiv. Materialerne er baseret på viden fra børn og unge.

Til skoler

Her finder du materialer til dig som arbejder i skoleledelsen, og til dig som er lærer eller pædagog. Skoleledelsen understøttes i at sætte retning for skolens arbejde med skolefravær. Lærere og pædagoger får konkrete værktøjer til det forebyggende arbejde og håndtering af skolefravær.

Til kommuner

Her finder du inspiration til at styrke arbejdet med at håndtere skolefravær på kommunalt niveau. Materialet er relevant for chefer, ledere og medarbejdere, der har ansvaret for indsatser med at håndtere skolefravær.

Til forældre

Her finder du viden om skolefravær til dig som forælder. Hvis dit barn har skolefravær eller viser tegn på mistrivsel og begyndende skolefravær kan du læse vores råd og vejledninger. Du kan også lytte til andre familiers historier om skolefravær.

Altså jeg føler lærere og elever bruger den nemmeste undskyldning for, at man ikke er i skole, nemlig ‘pjæk’. Det er ord, der bliver brugt forkert, fordi selv hvis det er pjæk, så er der vel en grund til, hvorfor en elev hellere vil være hjemme. Der er altid noget bag det, og det er ikke gået op for folk endnu. Amira, 16 år

Læs Børns Vilkårs publikationer om skolefravær

‘Skolens tomme stole’
Skolefravær set fra barnets perspektiv

‘Håndtering af bekymrende fravær i folkeskolen’
Lærernes perspektiv på skolefravær

Vis mere +

Vi rådgiver børn, unge og voksne

Hver dag, døgnet rundt, hele året sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

Børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der lytter

HØRT

Online rådgivning til dig, som er ung, og har brug for nogen, der vil lytte

Forældre­Telefonen

Rådgivning om børn til forældre og pårørende

Fagtelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge