Frivilig rådgiver i Aarhus

Vil du være der for børn og unge, som føler sig alene med deres problemer?

Hver dag kontakter mange børn og unge BørneTelefonen. Som frivillig rådgiver er du en vigtig livline for de børn og unge, der har fundet modet til at sætte ord på det, der fylder eller gør ondt.

Børn og unge kontakter os om alt fra kærlighed og forelskelse, venskaber og mere alvorlige svigt som mobning, vold og misbrug.

Frivilligt arbejde med stor fleksibilitet

Som frivillig rådgiver på BørneTelefonen i Aarhus rådgiver du børn og unge på telefon og chat fra vores lokaler i Frederiksgade.

Du skal kunne tage rådgivningsvagter i samlet 8 timer om måneden, men vagterne kan du placere, som det passer dig indenfor åbningstiden.

Du kan tage vagter på 4 timer mandag – torsdag fra kl 14.00 – 22.00 samt søndage i samme tidsrum.

Du har derudover også mulighed for at kombinere dine vagter i Aarhus med at kunne tage chatten hjemmefra i Hjemmerådgivningen en gang imellem, hvis du ønsker det. Læs mere om hjemmerådgivningen her.

Rådgivningsfagligt grundforløb

Det kræver noget særligt at rådgive udsatte børn og unge på BørneTelefonen. Du kan derfor forvente at blive klædt godt på til din nye rådgiverrolle.

Du skal deltage i et obligatorisk rådgivningsfagligt grundforløb, som vil bestå af e-læring og fysiske kurser. Læs mere om grundforløbet her.

Læs mere

Bliv frivillig på BørneTelefonen i Aarhus

Har du lyst til at blive frivillig rådgiver på BørneTelefonen? Send din ansøgning til os.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Send din ansøgning
I starten var jeg lidt bange for, at jeg ville tage mange af de helt tunge samtaler ”med hjem”. Men det gør jeg ikke. Vi får altid støtte og vejledning, både før, under og efter de svære samtaler. Katja Wettergreen, lærer

Der er god mulighed for faglig sparring og udvikling

Som frivillige rådgiver på BørneTelefonen får du derudover en lang række muligheder for at udvikle dig fagligt.

  • Mulighed for at deltage i kurser og foredrag om relevante børnefaglige emner løbende.
  • Stor afveksling: På én vagt har vi kontakt med børn og unge i alle aldre om forskellige emner som mobning, forelskelse, venner, ensomhed, vold og skilsmisse. Du vil derfor få en bred viden om mange af de temaer, som børn og unge tumle med i dag fra børnene selv.
  • Der vil altid være en rådgivningsansvarlig til stede for at sparre med dig om samtalerne, og du vil blive en del af et vagthold med mange erfarne rådgivere.
  • Mulighed for at tage en børnerådgiverforløb på Professionshøjskolen Metropol i København og VIA University College i Århus. Læs mere her.
  • Socialt og fagligt fællesskab.