Mørkhåret kvinde med briller sidder på en stol og kigger ind i kameraet

Hvorfor blive frivillig rådgiver?

Når forelskelsen gør ondt i hjertet, når køleskabet har været tomt i dagevis, når selvmord føles som den eneste udvej, og når mor og far gør ting, som er så forfærdelige, at et barn næsten ikke tør fortælle om det… så kontakter mange børn og unge til BørneTelefonen.

Som frivillig rådgiver kan du vise svigtede børn, at deres problemer er værd at lytte til. Du kan give børnene styrke og selvtillid til at tage det første skridt på vejen ud af overgreb, misbrug og mobning.

Over halvdelen af de henvendelser, BørneTelefonen fik i 2020, blev ikke besvaret. Den primære årsag er kapacitet, og at der på nogle tidspunkter er et meget stort antal børn og unge, der henvender sig samtidigt.

Vi håber, at du vil blive frivillig rådgiver – og være her for alle de børn, der lige nu har akut brug for din hjælp!

Er du klar til at hjælpe?

Som frivillig rådgiver på BørneTelefonen kan du være der for svigtede børn, når de har mest brug for hjælp, og når de endelig finder modet til at fortælle om deres hemmeligheder.

Faglig udvikling og socialt samvær

Vi giver vores frivillige rådgivere en lang række muligheder for at udvikle sig fagligt.

  • Mulighed for at deltage i kurser og foredrag om relevante børnefaglige emner.
  • Supervision og vejledning i forbindelse med konkrete samtaler og emner.
  • Stor afveksling: På én vagt har vi kontakt med børn og unge i alle aldre om forskellige emner som mobning, forelskelse, venner, ensomhed, vold og skilsmisse.
  • Mulighed for optagelse på Børns Vilkårs Børnerådgiverforløb efter gennemført kvalificeringsforløb. Læs mere om Børnerådgiverforløbet her.
  • Socialt og fagligt fællesskab.

Sådan kan du støtte vores arbjede

Med din støtte kan vi sikre, at endnu flere børn kan få hjælp på BørneTelefonen. Vi kan forebygge svigt gennem oplysning til forældre og fagfolk, og vi kan arbejde for politiske løsninger, som sætter barnets tarv først.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke