Børn og corona

Gode råd til personer der arbejder med børn og unge, som er hjemme fra skole

Den sociale isolation udfordrer børnene i en tid, hvor fremtid og identitet i høj grad defineres i samværet med jævnaldrende. Vi har samlet nogle råd til, hvordan du som fagperson kan støtte børn og især unge gennem denne svære tid.

Læs mere
Råd til at styrke trivslen i din klasse

Mobning & trivsel

Find gode råd og undervisningsmaterialer omkring trivsel.  Hvorfor opstår mobning og hvad kan du bidrage med, til at styrke fællesskabet i klassen. Hvad man kan gøre for at være med til, at bryde de mønstre, som er med til at modvirke mobning. Hvornår er det mobning og hvad kan du være med til at gøre for at forbygge eller stoppe mobning?

Læs mere
Svigt

Sådan spotter du omsorgssvigt

Hvad er omsorgssvigt? Omsorgssvigt kan både være psykisk og fysisk. Der er ikke en endelig tjekliste for, hvornår et barn er omsorgssvigtet. Som fagperson har du skærpet underretningspligt. Det betyder, at du har pligt til at underrette, hvis du er bekymret for et barns trivsel og udvikling.

Læs mere
Arbejder du med børn i kommunen?

Børneinddragelse

Børns Vilkår har gennemført flere projekter med fokus på børneinddragelse i landets kommuner. Nu fortsætter vi arbejdet i det nationale ’Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv’ med Vive og Socialstyrelsen.

Her tilbyder vi et rådgivningsforløb – som skal sikre bedre inddragelse af børn og unge i deres egen sociale sag.

Læs mere
Børn i skilsmisse

Vær opmærksom på børn i skilsmisse

Som fagperson i en skole eller daginstitution kan du spille en særlig betydningsfuld rolle for børn i skilsmisser.

Læs mere
Svigt

Mikkels redning blev hans lærer

Mikkel Larsen blev i 8. klasse prikket på skulderen af sin klasselærer. Det blev et vendepunkt i hans liv med en mor, der var psykisk syg, og en far, der drak.

Læs Mikkels historie

Få vores nyhedsbrev for fagpersoner

Arbejder du med børn og unge som underviser, pædagog, institutionsleder, socialrådgiver eller lignende? Vil du gerne inspireres med gode artikler, nyeste viden om børn og unges trivsel, inviteres til arrangementer og løbende opdateres med gratis undervisningsmateriale? Så tilmeld dig Børns Vilkårs nyhedsbrev for fagpersoner.

Vi rådgiver både børn og voksne

Hver dag, året rundt sidder vores rådgivere klar til at lytte til og rådgive børn og unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

BørneTelefonen

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Læs mere

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Læs mere

FagTelefonen

FagTelefonen er for alle, der arbejder med børn og unge. Når du kontakter FagTelefonen, vil du komme til at tale med en børnefaglig specialkonsulent.

Læs mere