frivilligt arbejde på BørneTelefonen i København

Vil du have et frivilligt arbejde, hvor du gør en forskel for børn og unge?

Bor du i København, kan du som frivillig på BørneTelefonen hjælpe børn og unge, når de kontakter os. Du kommer til at sidde sammen med andre frivillige, mens du svarer på opkald, beskeder eller chats fra børn og unge, der kontakter os med alt fra skilsmisseproblematikker, kærestesorger og venskabsproblemer til mobning, vold, misbrug og andre former for svigt.

Et frivilligjob på BørneTelefonen i København er både meningsfuldt, vigtigt og fleksibelt frivilligt arbejde. Vi bliver kontaktet døgnet rundt, og som frivillig er du med til at sørge for, at alle børn og unge får den hjælp, de har brug for. Alle frivillige arbejder 8 timer om måneden, og du kan selv frit tilrettelægge din arbejdstid, som det passer dig bedst.

Skal du være med?

Som frivillig i København bliver du en del af et stort frivilligteam. Vi er en gruppe af engagerede og vidt forskellige frivillige i alle aldre og med mange forskellige baggrunde. Du kommer til at sidde i vores lokaler i Valby, hvor der både er plads til alt det spændende, hyggelige og sociale ved at være frivillig, men også til de udfordrende og svære oplevelser, man kan have, når børn og unge kontakter os med store og alvorlige problemer.

Når du er på vagt som frivillig på BørneTelefonen, vil der altid være en rådgivningsansvarlig til stede, som sørger for, at du får den sparring, du har behov for. Du bliver desuden ført igennem et introduktionskursus inden deres første frivilligvagt, så du er helt klædt på til at være frivillig rådgiver.

Er du frivillig i København, vil du også få tilbudt at deltage i fagrelevante kurser og sociale arrangementer, og du vil blive holdt opdateret om Børns Vilkårs arbejde og ny viden inden for børn og unge-området.

Vil du være frivillig i København?

Som frivillig på BørneTelefonen bliver dine opgaver at:

Du kan blive frivillig i København, hvis du:

Som frivillig får du:

BørneTelefonen har eksisteret i 35 år

Når du er frivillig på BørneTelefonen, er du en del af vores lange historie med at hjælpe børn og unge. Børns Vilkår startede i 1977 med det formål at afskaffe revselsesretten, og i 1987 startede BørneTelefonen. Til at begynde med holdt rådgiverne til i en lejlighed på Østerbro, men blandt andet takket være de mange frivillige indsatser er vi siden vokset både i antallet af frivillige rådgivere og i antallet af henvendelser. Dengang som nu er der brug for en stærk, frivilligdrevet BørneTelefon, så alle børn og unge kan få den hjælp, de har brug for – vil du være en del af vores historie?

Hvad giver det dig at være frivillig?

At jeg får mulighed for at være den første, et barn åbner op for og fortæller en hemmelighed. Jeg kan give et barn tryghed, når de fortæller, hvad der tynger dem. Tine, frivillig på BørneTelefonen
På BørneTelefonen har jeg lært vigtigheden af bare at være i sorgen eller problemet med barnet eller den unge. Tit har de mest bare brug for at sige tingene højt, uden at de nødvendigvis vil have, at vi skal løse problemerne for dem. Line, frivillig på BørneTelefonen
Som rådgiver lærer du som det allerførste at sætte dig i andres menneskers sted og se verden gennem deres briller. Du øver igen og igen, uge efter uge for hvert brev, du besvarer – og hold da op, jeg har lært meget. Thomas, frivillig på BørneTelefonens brevkasse

Udvikl dig fagligt som frivillig i København

Et frivilligt arbejde på BørneTelefonen giver mange faglige muligheder: