Trivselsworkshop for elevrådet

Børns Vilkår tilbyder workshoppen ”Trivselsworkshop for elevråd” til elevrådsrepræsentanter fra hhv. 4.-6. klasser og 7.-9. klasser på alle skoler i Københavns Kommune. Læs mere om elevrådsworkshoppen til her:

Formål
Workshoppen ”Trivselsworkshop for elevråd” har det formål at styrke elevrådets muligheder for at tage aktivt del i det trivselsfremmende arbejde på skolen.

Læringsmål
At elevrådsrepræsentanterne:

  • Tilegner sig (fælles) viden om børns rettigheder og trivsel i skolen, og hvordan de som elevråd kan bidrage til at understøtte disse.
  • Reflekterer over, hvordan de som elevråd kan bruge de rammer og handlemuligheder elevrådet har til at påvirke trivselsarbejdet på skolen.
  • Samarbejder om at udvikle konkrete trivselsfremmende tiltag på skolen.

Pris: Gratis til skoler i Københavns Kommune
Varighed: 90 minutter
Målgruppe: Elevrådsrepræsentanter fra Mellemtrinnet (4.– 6. klasse) og Udskoling (7.-9. klasse)
Form: Workshop

I workshoppen ”Trivselsworkshop for elevråd” kan elevrådsrepræsentanter fra hhv. Mellemtrin (4.-6. klasse) og Udskoling (7.-9. klasse) lære om, hvordan de kan være med til at styrke trivslen på deres skole. Workshoppens indhold består af oplæg og konkrete øvelser, der skaber dialog om børns rettigheder i skolen, viden om trivsel, og de muligheder elevrådet har for at påvirke udviklingen på deres skole. Med afsæt i dette bliver elevrådsrepræsentanterne introduceret for, og kommer til at arbejde med, Børns Vilkårs ”Elevrådsværktøjet for elevråd”.

Børns Vilkårs ”Trivselsværktøj for elevråd” er bygget op om en proces, hvor elevrådsrepræsentanterne gennem fire trin arbejder med at gå fra identifikation af et trivselsproblem på skolen til udvikling af et konkret initiativ, der har som mål at skabe positive forandringer i forhold til det konkrete trivselsproblem.

Undervejs i processen arbejder elevrådsrepræsentanterne med børns rettigheder i skolen som fundament for udvikling af indsatser, og de arbejder med konkrete demokratiske og aktivistiske redskaber som metoder til at skabe forandringer, der kan komme hele skolen til gavn.

 Indhold

  • Oplæg og dialog om børns rettigheder og trivsel i skolen.
  • Introduktion til og afprøvning af Børns Vilkårs trivselsværktøj for elevråd, hvorigennem elevrådsrepræsentanterne udvikler konkrete trivselsfremmende tiltag til deres skole.

Afbestillingsregler: 

Ændringer og afbestillinger skal ske hurtigst muligt efter kendskab og skal oplyses til skole@bornsvilkar.dk. Mundtlige ændringer/afbestillinger via telefon eller telefonsvarer accepteres ikke. 

Modtages en ændring eller aflysning mindre end 48 timer før planlagt afholdelse, orienteres Københavns Kommune om dette og workshoppen(e) vil indgå i regnskabet for den samlede aftaleportefølje.  

 

Mail: skole@bornsvilkar.dk

Telefon: 3618 0165

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-12.30
Onsdag: 10-12.30
Torsdag: 13.00 – 16.00
Fredag: lukket

Bliv kontaktet
Hvis du gerne vil kontaktes uden for åbningstid, så giv os besked via formularen nedenfor:

"*" indikerer påkrævede felter

Samtykke

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke