5 gode råd til fagfolk om mobiler i omklædningsrummet

Mange skolebørn er blevet utrygge i omklædningsrummet, fordi de frygter at blive filmet af deres klassekammerater. Derfor er det vigtigt, at de voksne hjælper børnene med at skabe gode mobilvaner, så de kan føle sig trygge, når de klæder om.

Mange børn er bange for at blive filmet af deres klassekammerater, når de er i omklædningsrummet, og flere har svært ved at klæde om og gå i bad i forbindelse med idræt.

Her finder du 5 gode råd til, hvad man som fagperson kan gøre for, at alle føler sig trygge i omklædningsrummet.

5 gode råd til fagpersoner

Foreslå skolen, at der bliver sat et skab op i omklædningsrummet, så skolen kan låse mobilerne sikkert inde mens eleverne klæder om.

Sørg altid for at være tilstede i omklædningsrummet, når eleverne klæder om, så de kan føle sig trygge.

Forklar eleverne, at det kan virke utrygt for nogen, hvis man har sin mobil fremme i omklædningsrummet – også selvom man ikke har til hensigt at filme nogen.

Tal med eleverne om, at det er ulovligt at filme og tage billeder af andre, uden de har givet lov. Det er også ulovligt at sende billeder og film af andre, uden de har givet samtykke til det.

Tag emnet krop, grænser og privatliv op som et tema i klassen. Snak om, at man har ret til at bestemme over sin egen krop, og lav nogle aftaler, der sikrer, at eleverne kan føle sig trygge i omklædningsrummet.

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke