Gode råd til en stressfri vinterferie

I mange familier er hverdagen fyldt med aktiviteter, gøremål, aftaler og mere til. Derfor er det vigtigt, at ferierne bruges til at slappe af og ikke fyldes med ligeså mange programpunkter som hverdagen.

Her finder du nogle gode råd til, hvordan I får det bedste ud af vinterferien.

 

Uanset, om I skal være hjemme, i sommerhus eller ud at rejse, er det vigtigt at indlægge pauser, hvor I ikke skal noget stort. Så er der tid til at spille spil, bage pandekager eller finde sten på stranden.

Det er et privilegium at have god tid, så vær ikke bange for, at børnene keder sig. Det er ofte dér, de gode idéer og snakke opstår.

Det kan være en god idé at lade børnene fortælle, hvad de har lyst til at lave i ferien. Man kan f.eks. lade hvert familiemedlem bestemme én ting, de gerne vil. Det kan godt være, at der er nogle ting, hvor børnene siger, at de hellere vil noget andet, men det er også en del af at være på ferie sammen, at man indretter sig efter hinandens behov.

Det kan være en god idé at lægge mobiler og tablets på hylden. Man kan f.eks. aftale kun at have en times skærmtid om dagen. Selvom børnene måske protesterer, så opstår der et andet nærvær, når hele familien kigger op fra skærmen.