Du er her

Sammen stopper vi svigt

Hvert 10. barn i Danmark er udsat for en eller flere former for omsorgssvigt såsom vold, seksuelle overgreb, alkohol- eller stofmisbrug eller vanrøgt fra forældrenes side. 

Vi har i de senere år været vidner til adskillige sager i blandt andet Tønder, Esbjerg og Rebild, hvor børn er blevet svigtet på det groveste. Først af de forældre, der skulle passe på dem. Dernæst af det omkringliggende samfund, der på trods af blinkende advarselslamper ikke kom børnene til undsætning.

Du kan være med til at stoppe svigt ved at tage det første skridt og følge dette råd: Vend aldrig ryggen til et barn. 

Min far drikker alt for meget. Han drikker sig ikke fuld, når jeg er der, men han drikker så meget, at man kan mærke, at han bliver helt anderledes.

Pige, 15 år

Det gør vi

Intet barn skal svigtes, hverken af de nærmeste eller af samfundet.

Vi bekæmper svigt hver gang et barn rækker hånden ud for at få hjælp på BørneTelefonen. Når barnet er klar til at opgive sin anonymitet og ønsker bisidning, kan vi i løbet af ganske kort tid rykke ud til barnet og hjælpe ham eller hende med at blive hørt af kommunen og få den hjælp, det har brug for. Udsættes et barn for groft myndighedssvigt, kan vi hjælpe med at rejse erstatningssag for offentligt svigt. Sidst, men ikke mindst, arbejder vi politisk og tager børnenes stemmer med ind på Christiansborg.

Jeg har et meget stort problem. Jeg bliver slået af min mor, og hun hiver i mit øre. Hun har gjort det, siden jeg var 4 år gammel, men hun er ikke alkoholiker eller stofmisbruger.

Pige, 14 år

 

Du kan være med - støt børn

 

Bisidning: Hjælp et barn med at få en professionel bisidder fra Børns Vilkår. En besidder kan give barnet tryghed og overblik i et sagsforløb hos kommunen eller i Statsforvaltningen.

FagTelefonen. Har du brug for råd, sparring og vejledning i forbindelse med en børnefaglig problemstilling? FagTelefonen er gratis rådgivning for alle, der arbejder med børn og unge.