Konference om børn og unge i digitale fællesskaber

Torsdag den 10. november kl. 13.00-16.30   

Trekronergade 26, 2500 Valby 

Vi glæder os til at byde dig velkommen til konferencen Børn og unge i digitale fællesskaber, som henvender sig til fagfolk i skolen.

Til konferencen stiller vi skarpt på, hvordan det står til med de digitale fællesskaber, og hvilken rolle skolen som helhed og du, som fagperson i særdeleshed, kan spille for at understøtte trygge digitale fællesskaber for børnene.

For de digitale fællesskaber fylder meget i børn og unges liv. De er kilde til leg, læring og underholdning og danner ramme for interessefællesskaber og pleje af relationer. Men de kan også skabe nye former for mobning og adgang til utrygge fællesskaber og ubehageligt indhold.  

Konflikter, der er opstået i skolen, kan forlænges og forstærkes på nettet, ligesom problemer på nettet kan påvirke livet i skolen.

Du går fra konferencen med spritny viden på området og konkrete redskaber til brug i skolens arbejde.

Oplæg fra dagen

13.00-13.10 
Velkommen ved konferencier Heidi Frederikke Sigdal

13.10-13.30
Hvad fortæller børnene os?
Senioranalytiker Louise Kønigsfeldt fra Børns Vilkår præsenterer de vigtigste resultater fra en helt ny undersøgelse om børn og unges brug af sociale medier og spil og om de fællesskaber, der udfolder sig her.

13.30-13.50
Ungepanelet
Tre unge fortæller om egne erfaringer med digitale fællesskaber og kommenterer på resultaterne fra Børns Vilkårs nye rapport om emnet.

13.50-14.10
Tendenser i børns digitale fællesskaber
Digital medieekspert i Børns Vilkår, Camilla Mehlsen kommer med bud på, hvordan børns digitale fællesskaber er i udvikling, og hvad vi som voksne, skole og samfund skal være særligt opmærksomme på.

14.10-14.25
Spørgsmål fra salen

14.25- 14.50
PAUSE 

14.50- 15.15 
Hvad er skolens rolle?
Oplæg ved lektor og ph.d Stine Liv Johansen om de udfordringer, dilemmaer og muligheder, de digitale medier sætter for skolens liv – både i og udenfor undervisningen.

15.15-15.25
Spørgsmål fra salen 

15.25-15.35
Læg en besked
Hvordan taler vi egentlig med hinanden på de sociale medier, og hvordan påvirker det os, at der er åbent for kommentarer døgnet rundt? Spoken word kunstneren Naiha Khiljee læser op fra sin nye digtsamling ’Læg en besked’.

15.35-16.15
Sådan understøtter du det digitale fællesskab i klassen
Børnefaglig konsulent Sanne Lind fra Børns Vilkår giver dig gode råd og konkrete værktøjer til, hvordan du som fagperson kan understøtte det trygge digitale fællesskab i klassen.

16.15-16.30
Refleksion over dagen og afrunding ved konferencieren.

Mød oplægsholderne

Stine Liv Johansen er ph.d. i medievidenskab, lektor i børns medier ved Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet og tidligere formand for Medierådet for Børn og Unge.  

Hun har i sin forskning særligt fokus på børn og unges perspektiver på deres digitale liv og har skrevet flere bøger om emnet. Blandt andet bogen ’Ti tanker om digital dannelse’, som netop er udkommet. 

Camilla Mehlsen er digital medieekspert hos Børns Vilkår og indehaver af Mehlsen Media, der rådgiver i digital medieadfærd og uddannelse. 

Camilla Mehlsen har i en årrække undersøgt og formidlet viden om børn og unges digitale mediebrug og digitale emner som fx digital dannelse, influencere, dataindsamling og fake news.  

Hun er forfatter til en lang række bøger og artikler om teknologiens indflydelse på relationer, uddannelse og samfund, blandt andet bogen, ‘Hvordan bliver vi digitalt dannede?’  (med Vincent F. Hendricks, 2018).

Tilmeld dig konferencen her

OBS: Det er gratis at deltage i konferencen, men da vi gerne vil sikre en fyldt sal på dagen, vil der blive opkrævet et gebyr på 500 kr. ved manglende afmelding inden konferencens start.

Vi har desværre ikke flere ledige pladser tilbage til konferencen i november. Du kan sende en mail til kioe@bornsvilkar.dk, hvis du ønsker at komme på ventelisten. Så kontakter vi dig, hvis der skulle blive en plads ledig. Vi håber meget på at se dig en anden gang til en af vores andre konferencer i Børns Vilkår.

Konferencen er blevet til i et samarbejde med TrygFonden

Du finder os i det gamle bryghus på toppen af Valby bakke få minutters gang fra enten Ny Ellebjerg station (Linje A, E og F) eller Valby Station (Linje H, C og B), hvor også mange regionaltog stopper. Vi er kun ti minutter i bil fra centrum eller motorvejen mod Fyn og Jylland. Du kan også tage buslinie 1A til Toftegårdsplads, herfra er der 5 min gang til Børns Vilkår.

Se kort over området

I området omkring Børns Vilkår (Trekronergade og Krumtappen) er der 3 timers gratis parkerings-zone i tidsrummet 8.00–19.00. Parkeringen kan ikke forlænges ved betaling. Bemærk at parkerer man længere væk, kan det være gul betalingszone hvor der gælder andre regler.

Der er få parkeringspladser tilknyttet Børns Vilkår, som udgangspunkt kan disse ikke benyttes. Kontakt os for at høre mere.

 

Trekronergade 26, 2500 Valby. Vi glæder os til at se dig!

Der er fuld adgang til alle vores lokaler. Tine Bryld Salen er beliggende i stueplan, og der er således fuld adgang til denne uden brug af elevator. Tårn Salen og de resterende mødelokaler er beliggende på 4. sal og kan nåes ved brug af elevator.

Derudover er der et handicapvenligt toilet i stueetagen.