Anders

Anders er frivillig på BørneTelefonen i København: “Her er det første at forstå problematikkerne og anerkende dem”

Anders er socialpædagog. Han har været frivillig på BørneTelefonen siden september 2022.

Hvorfor har du valgt at være frivillig rådgiver på børnetelefonen?

Jeg blev opmærksom på muligheden, både fordi min datter var frivillig her, og fordi jeg var til et åbent hus-arrangement herinde, og så tænkte jeg, at det gav mening den måde at hjælpe på. Så startede jeg på BørneTelefonen og er superglad for det.

Sådan som jeg ser det med mit pædagogiske virke, så er det de voksne, der skal hjælpe børnene. Der er rigtig mange børn, der har brug for alle mulige former for hjælp, og der virker til at komme flere og flere, der har alle mulige spørgsmål, fordi der er så mange muligheder, og de bliver bombarderet med så mange ting i den digitale verden. Så det giver god mening at kunne sidde her og svare på noget af det.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Helt basalt er det jo rart, at der er nogle børn, der kan ringe ind og så opleve, at de har fået klarhed omkring nogle problematikker, og om hvor de kan henvende sig, og hvad de kan gøre.

Og så også det, at man bliver videreuddannet. Det er ikke bare at gå ind og være frivillig, der er nogle fornuftige rammer omkring det, og omkring hvordan vi skal tale med børnene. Og det er også noget, jeg kan bruge i mit pædagogiske virke. Vi kan godt som voksne være meget hurtige til at komme med råd og vejledning. Men det er ikke det første her. Her er det første at forstå problematikkerne og anerkende dem.

“Sådan som jeg ser det med mit pædagogiske virke, så er det de voksne, der skal hjælpe børnene”

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Det er en god følelse at være her og få lov til faktisk at gøre en forskel. Det er ikke særlig mange timer, der bliver krævet, og der er rigtig gode forhold herinde.

Mød de frivillige

Tilbage