Billede af Anne, en ældre kvinde med briller

Anne

Anne er frivillig på BørneTelefonen og ForældreTelefonen: “Det giver en masse god energi, og jeg bliver glad og opløftet”

Anne er pensioneret sundhedsplejerske. Hun er frivillig på BørneTelefonen og ForældreTelefonen og har været frivillig siden 2019.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hos BørneTelefonen?

 Da jeg gik på efterløn, ville jeg gerne lave noget frivilligt arbejde, og arbejdet på BørneTelefonen ligger godt i forlængelse af, hvad jeg har lavet før. Det giver mening i forhold til mine holdninger til livet og etik og moral. Det er vigtigt for mig at være noget for andre mennesker. I mit arbejdsliv har jeg været den, der tog mig af de mest udsatte og sårbare, og det ville jeg ikke stoppe med, bare fordi jeg var gået på pension. Jeg vil gerne flytte noget og gøre en forskel. Og det gør samtalerne her. Og børnene er enormt taknemmelige.

“BørneTelefonen ligger godt i forlængelse af, hvad jeg
har lavet før. Det giver mening i forhold til mine
holdninger i livet og etik og moral”

Hvad giver det dig at være frivillig? 

Det giver en masse god energi, og jeg bliver glad og opløftet, Når jeg har haft en vagt, går jeg her fra med en følelse af, at det giver mening. Det løfter mig, og så bliver resten af dagen god.

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig? 

At det giver god energi! Og når man starter, bliver man godt klædt på. Det er nogle gode kurser, der bliver afholdt.
Og så er de faste koordinatorer kanondygtige og behagelige, og det gør, at jeg er tryg ved at være her. Jeg lærer meget ved at være her; der er altid mulighed for at tale om de samtaler, jeg har haft og at få vejledning undervejs.

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke