Connie

Connie er frivillig hjemmerådgiver: “Man kan blive helt ‘høj’ af en samtale med et barn eller ungt menneske”

Connie er skolelærer. Hun har været hjemmerådgiver på BørneTelefonen siden starten af 2023.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hjemmerådgiver på børnetelefonen?

Jeg havde længe gået med ønsket om at bidrage med noget som frivillig og overvejet, i hvilken retning det kunne gå. Tiden efter corona viste jo, at mange foreninger og organisationer var hårdt trængte og havde behov for flere hænder og nye kræfter. I mine overvejelser havde jeg et musikhus, flere genbrugsforretninger og Røde Kors. Fra mit job som skolelærer har jeg jo relevant erfaring, og da jeg så læste, at man kan være rådgiver hjemmefra og med fleksible tider, så sendte jeg en ansøgning.

Hvad giver det dig at være frivillig?

I mine samtaler med de børn og unge, der henvender sig, siger jeg næsten altid tak for den tillid, de viser mig. For jeg synes, det ofte er meget store ting, vi får at vide om barnet eller den unge. Og jeg sætter en stor faglig ære i at honorere den tillid med omsorg og rådgivning.

Tallene taler jo for sig selv. Mange børn og unge har det svært, og det er fantastisk at kunne bidrage til Børnetelefonens arbejde. Ja, det er en opgave – et ekstra arbejde – men det er så livsbekræftende at lytte til de mange historier og at være en del af børnenes og de unges liv i den tid, samtalen varer.

Vi er et af mange tilbud, der henvender sig til disse børn og unge – så det, at de har valgt netop os, pålægger os et ansvar, som jeg er stolt af at være med til at løfte. Og den feedback, man får fra koordinatorerne i løbet af en samtale, er med til at udvikle én rigtig meget.

“I mine samtaler med de børn og unge, der henvender sig, siger jeg næsten altid tak for den tillid, de viser mig”

Hvad vil du fortælle til andre, der overvejer at blive frivillig?

Hvis man overvejer at blive frivillig, skal man klart gøre det. Det er enormt givende og inspirerende, og man kan blive helt “høj” af en samtale med et barn eller ungt menneske. Man bliver klædt godt på i form af kurser, og der er altid en rigtig fin stemning på sådan en vagt. Fleksibiliteten ved at kunne sidde hjemmefra og de mange muligheder i vagtplanen gør, at denne form for frivilligt arbejde virker for mig.

Blond kvinde smiler til kameraet

Mød de frivillige

Tilbage

Det er techgiganters svigt af børn og unge ikke